Предозиране: Костадинов ще раздава стипендии с името "Костя Копейкин"

Той има намерение да връчва и награда за журналистика
11 окт 2022 13:46, Нели Христова
239
Предозиране: Костадинов ще раздава стипендии с името "Костя Копейкин"
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов патентова името „Костя Копейкин“, той направи и разяснения, какво ще прави. Костадинов съобщи, че има сериозни намерения и дори цитира Гогол.

Още по темата

„Чели ли сте „Мъртви души“ на Гогол? А знаете ли кой е Гогол? Ако сте привърженик на психодесните маргинални части от нашето общество, които народът ни с обич нарича жълтопаветници, най-вероятно не сте чели книгата, нито пък сте чували името на писателя. Това е така, за съжаление, защото тази маргинална общност е известна със своята тежка и многопластова функционална неграмотност. Затова сега ще разкажа една история специално за нея. В книгата, която е част от съкровищницата на световната и руската литература, наред с много герои, се разказва и за един капитан от руската армия, останал инвалид след войната на Русия с Наполеон. Тъй като след войната е захвърлен на произвола на съдбата от бездушните руски чиновници, той събира банда разбойници около себе си и започва да граби пари от богатите помешчици, за да ги раздава на бедните хора. Иначе казано – руският Робин Худ:) Името на този литературен герой е капитан Костя Копейкин“, пише Костадинов.

„Група млади съмишленици на Възраждане решиха да използват огромната реклама на героя, за да създадат фондация на негово име. Фондацията ще се занимава с две неща:

1. Ще дава ежегодни стипендии на даровити деца, проявили таланти в областта на литературата и изкуствата

2. Ще връчва ежегоден приз за продажна журналистика „Иванчо Хаджипенчович“, наречен на името на видния национален предател, осъдил Левски на смърт през 1873 г. Парите за фондацията ще се събират от делата срещу богати и продажни медии, уронващи доброто име на литературния герой, както и името на фондацията. Така ще се продължи традицията парите на богатите престъпници да бъдат вземани и давани на бедните хора:)Като част от стандартната процедура по регистрацията беше запазено името като търговска марка. Неграмотните психодесни маргинали решиха, че това има друга цел и доста се смяха. Е, който се смее последен, се смее най-добре:) В този ред на мисли искам да ви помоля за първи номинации на медии и журналисти за приза „Иванчо Хаджипенчович“. Сигурен съм, че ще има тежка конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоалетна хартия ще произвежда ли да се бършем с неговото име :)
165
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя Копейки в романа на Гогол, не е точно положителен герой и определено не е Робин Худ. Просто копейката иска да си изчисти името , ама и тия пари ще отидат за някоя къща, а не за хора в нужда или за образование на деца.
164
14
 
17
 
! Отговори
сериозно? преди 1 година
Ама сериозно ли продължавате да се занимавате с този? Евтин популизъм, нищо повече.
163
11
 
22
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Поредният популист и лъжец, който заблуждава масите. Добре, че няма шансове за премиер. Лесно се лъже заблудено общество. Волен Сидеров, Борисов и много други го направиха. За тия от ПП още не знам. Не само политици заблуждават мнозинството, разни председатели на кризисни щабове за нещо, което е спорно доколко е опасно са сред алчните лъжци. И не само председатели. Сещате се за щабовете, няма смисъл да им казвам имената на онези медийни герои.
162
12
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ех, Костя, ех, Копейкин! Ако наистина се интересуваше от руската литература, то щеше да знаеш, че Гогол е украинец по произход, роден е близо до Полтава и този факт дори в съветските училища знаеше всеки средностатистически ученик. Аз ти съветвам да прочетеш разказа му "Вий", смятан за първи образец на романите на ужасите в руската литература. Та от там ще видиш и ще разбереш защо и самият Гогол смятал себе си за украинец.
161
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
задръж си копейките за себе си, още един палат да си построиш
160
15
 
20
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Копейкин ще раздава стипендии по 15 копейки на човек. Жестока стипендия ! Сметнете колко прави 15 копейки : 15 копейки= 0.00001 ст.
159
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драскачката Нелли Христтова газз пикаае от злоба. ще трябва още малко да се постараеш за да получиш голямата награда.
158
14
 
25
 
! Отговори
BG преди 1 година
Този и т съвсем изпуши ! Ще прави студентски бригади по пътя на Ленин в Сибир !
157
4
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Ще го определя като ******""" досещате се за какво го виждам, не само аз!
156
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо де, вдигнахте му държавната субсидия пък вие си вийте, че било инфлация. Поне дава ли ви нещичко на тия къде гласувахте за него? Не? Нищо де, може пък от фондацииката сега дето ще препират рублите от там да ви даде. Е, пак ли, не? Нищо, поне му се радвайте...
155
11
 
12
 
! Отговори
Гладен преди 1 година
А Боко бибиткин кога?
154
9
 
24
 
! Отговори
смях преди 1 година
костя рубльов, дето си купи палат със държавните субсидии, които каза, че ще върне ще раздава стипендии, ама друг път.
153
8
 
13
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Обичам патриоти под наем, чудя се как успя да го поемеш едновременно на Дългия и на Дебелия?
152
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов е ВЕЛИК БЪЛГАРИН. Такива се раждат веднъж на 100 години. Умен, учен, смел, безстрашен и голям родолюбец. Обича майка България като мен.
151
10
 
31
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 1 година
Господи, прибери си вересиите!
150
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
червен партизанин за бой се стяга срещу ширещото се свободомислие
149
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се казва героя на Гогол Костя Копейкин, а само Копейкин - капитан Копейкин. Пак сте се образовали от статии, а не от книгата. Трудно се чете в тази държава.....
148
7
 
19
 
! Отговори
минчо преди 1 година
Автобиографията му е майката. Явно още в университета е "грабнат". После във ВМРО, което е събирателно наименование на бивши агенти и милиционери. Изявен русофил, което изключва моментално българофила в него, грабва вниманието на промитите главички. Ако живееше във времената на Раковски, Левски, З. Стоянов, Ботев, Стамболов, а дори и Вазов (към края на живота си се осъзнава), те щяха да го заклеймят като проводник на влиянието на врага на България. Не 500г. турско, а 144г. руско робство.
147
5
 
26
 
! Отговори
хаха преди 1 година
този задминава волен барабаниста :)