Панев: Държавата има нужда от балансиран бюджет

Това ще е в основата на преговорите
17 окт 2022 20:25, Росен Стойчев
5
Панев: Държавата има нужда от балансиран бюджет
Снимка: БГНЕС

 "Два дни преди откриването на 48-ото НС формулата за съставяне на правителство е абсолютно неясна. Ако преди две седмици смятах, че шансовете за излъчване на кабинет са 50/50, сега по-скоро съм песимист".  Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на Нова Нюз.

Той категорично заяви, че “Демократична България” няма да подкрепи правителство с първият мандат.

Още по темата
“За първия мандат няма шанс да бъде излъчен кабинет с нашата подкрепа”, заключи Панев.

Подкрепата си за втория мандатоносител - “Продължаваме Промяната”, ДБ ще дадат в зависимост от “бюджетната дисциплина”. “Много е важно да видим какви ще бъдат числата за 2023 година”, подчерта Панев и допълни, че вижда “много сериозни предизвикателства” по отношение на бюджета за следващата година. “България има нужда от по-балансиран бюджет, отколкото този който се задава”, заяви още депутатът от ДБ.

“Раздаване на пари на калпак” е техника, която се е използвала по време на кабинета “Петков”. За този период тя е сработила, но през следващата година страната ще има нужда от насочване на помощите - определяне на енергийно бедните и две тарифи за цената на тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Демократична България Конго" ще е политиката на Панев и псевдодемократите психодесни.
3
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пп ги отсвири на изборите те сега ще помислят за бьджетната дисциплина демек да се замразят африканските заплати в - бг , защото са много високиБалгария е по добре без вас
2
0
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДЪРЖАВАТА НЯМА НУЖДА ОТ ВАС !!!
1
2
 
5
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Като ми се наденеш на моя ще те видя как ще балансираш и ще живееш . Само трудовите лагери за вас банкери , икономисти, висшисти и среднисти ще ви оправят . Конц...агерите пък ще бъдат за милиционери , полицаи ,военни и охранители Така ще балансирате бюджета .