Патова ситуация в НС, депутатите не могат да изберат председател

Нито Никола Минчев, нито Росен Желязков спечелиха балотажа
Обновена: 19 окт 2022 12:54 | 19 окт 2022 12:52, Камелия Цветанова
411

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От четири кандидатури депутатите не успяха да изберат председател на Народното събрание. Оказва се, че ситуацията е прецедент, но без председател парламентът не може да функционира.

При първото гласуване най-много гласове „за“ спечели Росен Желязков, номинацията на ГЕРБ, който събра подкрепата на 103 депутати. 86 бяха против, 81 се въздържаха.
Още по темата


За Никола Минчев от ПП гласуваха 74 „за“, 29 бяха против, а 135 се въздържаха.

Двамата отидоха на балотаж. За Минчев гласуваха 98 „за“,  за Желязков -  103.

Нито един от двамата не събра мнозинство и така се стигна до прецедента НС да остане през председател.

Другите двама претенденти за поста Кристиан Вигенин от БСП получи подкрепата само на 27 депутати, колкото и Петър Петров от „Възраждане“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите за сетен път доказаха че са сбор от кариеристи и сребрелюбци. Изходът е президентска република.
326
0
 
0
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
В 48 я парламент няма нито един независим-демокрация сър...
325
1
 
1
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
В тоя парламент не могат една секретарка да изберат ние чекаме от тех.В София бягат всички от провинцията като им излезе съмнително име.Тия съмнителните гласуват за съмнителните ПП,затова само в Софето печели ПП -то!
324
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите си редят листите само със наши хора. В резултат на това избирателите избират едни и същи хора за депутати. Е каква промяна чакате. Те са натрупали стаж и чакат пенсия.
323
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Тия парламентажисти за да си изберат кандидат трябва да си спомнят как са избирали при игра на криеница, кой да жуми, когато са биле дечица в детската градина! "Ала, бала ница, стар фасул в паница, ах гиди Ванчо, наш калпазанчо!"... Иии към който се насочи пръста ще е Председател на Парламента. Той Парламента единствено се различава от детската градина по това, че в детската градина имахме учителка с пръчка в ръката!
322
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
НЕМА И ДА ИЗБЕРАН НИЩО ЩОМ ГИ ВОДИ ЮМРУКА....ха,ха,хааа...
321
2
 
3
 
! Отговори
вината на герб преди 1 година
Е че по подобие на БКП ИЗГРАДИХА АДМИНИСТАРАЦИЯ ЗАВИСИМА ОТ ГЕРБ ! създадоха и много други зависимости сега това 11 годишно адово изчадие трябва да се разгради ама то не се дава мобилизира се и гласува защото ги е страх от чистка ! Лошото е че много хора станаха нехилисти и не гласуват ,това дава още по големи шансове на зависимите от герб ! Ачрез мрежата си от кметове хранилката действа и няма спиране ,държавата се разпада ,но кокала не се пуска !
320
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инструктажа на сибиряните за раздробяване на партиите и разбиване на държавата проработи. Това се постига само със слаб,невеж и ниско образован народ. С хора без идеи и собствено мнение,влиятелни от фалшива пропаганда и бързо променящи убежденията си. Вярващи на фалшиви исторически факти,обременяващи зависимостта ни. Честито.
319
0
 
10
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 година
Заключвайте ги вътре и докато не изберат председател ...няма излизане! Заплати също! Храненици на копанка!
318
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не им се работи на тези, други ще дойдат за 5 бона заплата!
317
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи с юмручето ни докара до тук!
316
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десислава даде много лош тон за избора на председател на НС. Тя назидателно вмени на депутатите да гласуват за предложения кандидат заради това, че ГЕРБ е първа политическа сила и е редно него да изберат. Е заради това за него гласува само ГЕРБ.
315
1
 
16
 
! Отговори
Наивен преди 1 година
От година и половина ситуацията е все ,,патова". То дойдоха времена когато ако има правителство спокойно можем да кажем че всичко е наред.А истината е,че мераклии за Парламента много,но никой не иска да работи в Ползу Роду.А положението вече го изисква спешно.Искат да са политици,и все да тече Приватизация.Сори! Вече няма нищо за крадене.
314
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Сълзата ти превръща се в кристал когато осъзнаеш, че си цял, а цял си-осъзнал безкрая в светъл миг приютил ловеца и сърната в своя лик.....
313
2
 
2
 
! Отговори
Морето само живите о преди 1 година
Морето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега.
312
2
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Един егоист, един себичен тарикат, един хитър измамник или крадец - него не можеш да го осъзнаваш. Докато го осъзнаваш той ще те окраде, измами и накрая ще реши. че си наивен баламурник.
311
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ако в ръцете си държите камъни и внезапно намерите диаманти, дори няма да забележите, че сте изпуснали камъните. Те сами ще паднат, сякаш не сте ги носили. И дори няма да забележите, как сте се отказали от тях, как сте ги изхвърлили. Даже няма да разберете, кога е станало.
310
1
 
26
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Еми разпускайте се бе шyшoмиги. И не се връщайте никога повече. 240 безделника и хрантутеника не могат да си разделят баницата. 60% от народа не ви иска, махайте се нелигитмни престъпници нагли - ти му викаш, че не го искаш, а гoведoто председател щял да избира.
309
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опорките от Америка се се оглеждат за преживяване в България, да джифтат гуши от българите, дистанционно да си цуцуркат.
308
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много американски опорки.