Александър Николов: Спекулира се, че битовите потребители излизат на свободния пазар

Последната година и половина бил труден опитът да се разшири експертният потенциал
24 окт 2022 16:33, Росен Стойчев
25
Александър Николов: Спекулира се, че битовите потребители излизат на свободния пазар
Снимка: БГНЕС

Да се търси начин да се облагат битовите потребители на електроенергия с "квазиданък" е грешка. Така бившият министър на енергетиката Александър Николов коментира в БНТ намерението да бъде премахната нощната тарифа на електроенергия.

Още по темата
Той цитира данни, според които битовите потребители са само 15% от общото производство на електроенергия.

Николов определи като спекулация твърдението, че през 2023 г. битовите потребители ще излязат на свободния пазар, като целта по думите му е да се плашат хората. През следващта година само ще започне този процес, който ще отнеме няколко години.

Николов коментира, че последната година и половина е бил много труден опитът да се разшири експертният потенциал в структурите на Министерството на енергетиката, а сега заради нелепи политически твърдения част от хората, които са дали много като експертиза, вече не са част от структурите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнес картелите строят комунизъм за себе си, искат помощи, държавата да им плаща тока, газа, да не ги облага. А същите бизнес картели строят капитализъм за народа и са против да се дават всякакви пари на народа, които не могат да контролират и които пари да отиват в работещия бизнес чрез пазара и пазарния избор на населението.
20
0
 
1
 
! Отговори
нов преди 1 година
Този ходи в САЩ и му промиха мозъка.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по лошо от комунизъм! Не бива да се допуска никога!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободният пазар за страни производители на даден продукт, би трябвало да бъде само за стоки, които са за износ, а не за вътрешния пазар! Какъв е смисълът да си го произвеждаме!, можем да го внасяме без да правим каквито и да е разходи! Не ни трябва производство! Смисълът да произвеждаш дадена стока е в това: ДА ТИ Е ПО ЕВТИНА! Другото е спе*кула!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкарайте бизнеса пак на свободния пазар, спрете му субсидиите от източените пари от държавните предприятия в енергетиката. Бизнесът е доволен, че държавните предприятия и държавата му плаща тока, но винаги е искал да прати населението на свободния пазар. Така бизнес картелите искат въвеждане на "Комунизъм за бизнеса, свободен пазар за народа". България е социална държава за бизнеса и крайнодясна за народа. Капиталистите избягаха от капитализма и влязоха в комунизма, но там няма място за народа.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извеждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведе до невъзможност за плащане ,гладни бунтове , разбиване складовете на военните ,масови убийства на политици , анархия и непредвидими последтствия за държавата -като по описания казус трябва да се самосезира Прокуратурата превантивно и търсене на Съдебна и Наказателна отговорност за внеслите това предложение / Министерството на Енергетиката за щетите които ще се случат от тяхното предложение /
15
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 година
Абе ***, на края всички ще се разкараме от тази *** БГ. Ще си останете само министри, дупетати, шведи и ще се хванете дружно за дедовия ....
14
0
 
12
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Фирмите преди да излязат на този "свободен пазар" им обясняваха, че ще имат избор с по атрактивни цени. Да много атрактивни станаха чак космически. Само посмейте да направите сметките ни за ток по 800 лв, да видите какво ще ви се случи на вас, та и на брюкселското зеле.
13
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Има ли икономика, политика, суверенитет България ?. . . . . . . Ако имаш мнение :. . . . . . . Join Group : . . . . . . . Български Суверенитет. . . . . . . facebook/groups/1775440566153221
12
0
 
4
 
! Отговори
mitko преди 1 година
Намерете клипчето в интернет от бир феста в Германия. Да видите що е то европейска ценностна система. Само че го гледайте сами, че по голяма гнусутия няма
11
6
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Както успешно въщат русофилството в България, така успешно ще върнат и социализма ! Дерзайте пичове, със соца върви Белене и Скравена !
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашо кеша си направи милионите докато беше министър за няколко месеца, сега дава акъл и раздава правосъдие. Как ще се оправим докато тези не са там където им е мястото!
9
2
 
9
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
Боко подписа в неговият мандат Плана за Развитие.Има си срокове и е заложено.А ти господине, що лъжеш?
8
0
 
17
 
! Отговори
Не преди 1 година
Ми говорете глупости, а публикувайте плана за устойчивост. Там много ясно ще види всеки либерализация на пазара на два етапа. От 2023 на две тарифи /както искаше министерството до вчера/ и от 2025 пълна либерализация. Човек трябва тотално да е изгубил себе си, че да вярва на тия.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се с 200
6
0
 
10
 
! Отговори
mitko преди 1 година
Ще става каквото не е ставало май. Салама не ви стигна гадове мръсни, та и хлебеца на обикновения работещ човек искате да вземете. Тежки времена настанаха, и още по-тежки идват.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'битовите потребители са само 15% от общото производство на електроенергия' --- в бг има повече бизнеси от домакинства! неслучайно обикновения човек никога не е фокус! всички в бг са тарикати!
4
0
 
19
 
! Отговори
Не лъжи! преди 1 година
Има го записано условието ясно в плана за възстановяване и развитие!!! Поели са ангажимента нашите наведени продажни *** с разтворени бузки и за да се откраднат милиардите евраци,ще кимат и ще се съгласяват с всичко!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа, само започвал процеса... Добре бе, тоз убавец казва че само ни плашат с това, тоест не отрича че е страшно, но пък само започвал процеса? Ами тогава ни само започваме да се плашим.
2
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Въжето ви чака!