Възраждане смята изготвеният ПВУ за заплаха за България

Хаосът в държавата е пълен, заяви Искра Михайлова
27 окт 2022 14:35, Нели Христова
52
Възраждане смята изготвеният ПВУ за заплаха за България
Снимка: БГНЕС

ПГ на "Възраждане" внася искане за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост, предаде репортер на БГНЕС.

Искра Михайлова от групата заяви по време на брифинг в парламента, че хаосът в държавата е пълен. "Ние очакваме в България да дойде една голяма сума по ПВУ, но това поставя на риск българския интерес, защото изисква закриването на нашето производство на електроенергия", каза тя и подчерта, че вчера в пленарна зала беше взето решението да се забърза процедурата за получаване на средствата по ПВУ. От "Възраждане" са против закупуването на батерии и огромната сума, която ще отиде за проучване на геотермална енергия. „Ние от износител ще се превърнем във вносител“, каза Михайлова. Тя добави, че за да усвои страната ни сумата от 6,3 милиарда евро по ПВУ, България се ангажира да закрие нещо, което ни дава сигурност, например ТЕЦ „Марица-Изток 2“, който генерира голямо количество електроенергия.

Михайлова е категорична, че в този План за възстановяване и устойчивост няма нищо устойчиво, а е заплаха за българската национална сигурност, който ще създаде катастрофа от гледна точка на работните места.

Цончо Ганев заяви, че ако планът не бъде преработен, страната ни ще бъде изправена или пред режим на тока, или внос.

Изправени сме пред енергийна криза, ако не получим подкрепа на този законопроект, това е равносилно на национално предателство, смята Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не лъжат.Чака ни режим на тока...направо ще ни затрият.Вместо да продаваме ще ни унищожат от вън.Колкото и милиарда да ни дадат от ЕС няма да покрие нищо.
37
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ако такива миски се въртят в колуарите на праламента никва работа няма да се свърши......../
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде вече да спрете да лъжите , лумпелите, които ви вярват сляпо! Това е новата ви предизборна лъжа.В ПВУ , никъде не се изисква , такива простотии, които ръсите от сутрин до вечер.НИКОЙ НЕ ИЗИСКВА ОТ БЪЛГАРИЯ ДА СПРЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ СИ.Поредната мазна лъжа на Възраждане.С лъжи ли трупате дивиденти?
35
0
 
5
 
! Отговори
Свидетел !!!! преди 1 година
На тази жена мъжът и е изпаднал художник ,татуист Произвежда и продава наркотици !!!!! Крие се зад някакво измислени студио за татуировки ,но е ПЪРВИ ПРИЯТЕЛ И СЪДРУЖНИК С НАРКО БАНДИДИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА .Самата тя се дрогираше по тоалетните на Дискотеките до скоро !!!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам че сте уредили плющялките с депутатски места ... браво, браво !
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Възраждане са само нискоинтелигентни мушмули ! 2. А бе копейка ще слагаш ли четвърта доза?3. Вие хем искате вън от ЕС , хем искате да преразпределяте парите на ЕС. Gниди !
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оо щом ще им дадат 6 милиарда за да бастисат нещо ще го направят.Ще гепят 4-5 милиарда останалото ще разпределят на разни безмислени екологични проекти (умряла работа) а в бг киловатът ще стане левче.извинете левче ли казах? евро ,евро
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти снощи прави ли кекс?
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом онзи смешен човечец Пеканов е министър по тоя въпрос,какво да очакваме.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този План за възстановяване и устойчивост няма нищо устойчиво. Той е заплаха за българската национална сигурност. Планът е катастрофа от гледна точка на работните места. Ако той не бъде преработен, страната ни ще бъде изправена или пред режим на тока, или пред внос.
28
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин дали я дъни тая кака???
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Българи никога не е имало социализъм. Няма социална държава без частна инициативна. В България е олигархия от 09.09.44.
26
6
 
9
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Е тя за депутатите пак си е просперираща....Просто вече не се мисли за общото благо както в социализма.Социализмът беше справедлив.Днес, в костовистка България просперират само малък кръг хора с бизнес.Те управляват държавата,а т нар демокрация е фарс.Демокрация имаше в социализма.На едно партийно събрание хората можеха да влият на решенията.Днес това .е невъзможно.Медиите са впрегнати срещу народа,т нар писатели,интелигенция,спортити,всички са на страната на олигархията срещу народа.
25
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 30....Ти па си многу умен, бе ей! Искаш ли аэ да ти кажа, колко е важна таэ държава....эа светот?
24
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което стана в България в последните 25 години трябва да се изучава в училищата и университетите,за да се покаже на децата на практика как една просперираща държава я превърнаха в колония на ЕС и САЩ.
23
3
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Газът пак е скъп. Затова медиите спряха да дават цена за 1000 м3, а цена за мегават, което е по-малко количество газ. Само за 3 месеца през лятото България вдигна цената на газа с над 120%, а преди това също имаше неколкократно повишение.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво момиче,има ли си някой?
21
1
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Затворниците с влязла сила присъда ,,лишаване от свобода", лудите в психиатриите не могат да гласуват.
20
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Стига с тия планове беей..как не раэбраха, че плана на Баце е най-точен!? Но и, Меркел требва да е на терена, иначе не става
19
3
 
8
 
! Отговори
Тъпунген преди 1 година
За разлика от предишната Искра Михайлова (от ДПС), тая поне става за чаластрене ... ама не бих се прежалил, нека Коцето си я плющи!