Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители

България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС
162
Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази. Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им, това заяви служебният министър на турицма Илин Димитров пред БНТ.

„Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории,, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме, слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има има интернет, топла вода, отопление“, увери Димитров. Има обаче твърде много хора и твърде много интереси и с получава игра на развален телефон.

„Бежанците и хотелиерите могат винаги да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация как става самото преместване. Държавата се е погрижила и за това“ допълни той.
Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември.

„Оттам нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските. България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", обясни министърът.

По данни на финансовото министерство държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Илин Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еворфондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: бежанциИлин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
47
 
! Отговори
Лондон преди 1 година
В момента в Лондон хиляди са на митинг развяващи червени знамена и знамена с надпис Русия и СССР крещяши Русия спиране на войната и спиране подкрепата за Украйна. А ние и нашите *** продължаваме да подкрепяве теди фашисти.
51
4
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До Сата НАТОТе отделят и от тебе, да не живееш в Африка. ----///---- Да. И със сигурност отделят много повече от мене, защото само месечният ми данък е четирицифрено число.
50
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците трябва най-после да разберат,че не са тук на курорт и то на първа линия на морето.Ако не им изнася прав им път.Да отидат там,където ще им предложат луксозни хотели.Ние бяхме до тук с тази екстра.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОТе отделят и от тебе, да не живееш в Африка.
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не искат - там няма СПА и мол!
47
6
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Защо просто не дадете парите, които ЕС отделя, на самоте бежанци?
46
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не ги очистим, няма да спрат.
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вече държавни хотели. Държавните почивни бази са много далеч от понятието хотел.
44
1
 
39
 
! Отговори
ура преди 1 година
Той Зелински само поръчва, ама кой ще плаща сметката ...
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казал го е авторът - " Не народ, а ***!"
42
20
 
11
 
! Отговори
До 39 София преди 1 година
И украйнките се опитват да се интегрират. Аз ди взех домашна помощница младо момиче от Украйна справя се перфектно с основните задължения, а пък със страничните направо си е перфектна.
41
1
 
30
 
! Отговори
Ръб! преди 1 година
Да ви кажа ли как ще платим плана им Маршал за Украйна, на целокупното население на ЕС възрастта за пенсиониране ще се вдигна с две до пет години.
40
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОВВчици ненагледни и обезмозъчени!Не са ви виновни нито укрите,нито ПИШман полЮтиците ни,нито хЪмерканските ни господари!ВСеки от тях си върти собствените далавери,за което плащате всички вие,оФФци!Виновни сте си самите вие,с вашето оФФФчедушие,мързел и сеирджийство,дето вечно чакате "някой" да ви оправи,при положение,че всички гореизброени вече повече от 30 години ви оправят ли,оправят,а вие все не го усещате това оправяне!А може пък да ви харесва- нали имате пет вековен стаж!
39
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що като са толкоз мили и драги американците ги не приберат при тях? Никой ги неще в ЕС. Поляци, германци нидерландци, чехи... Само ние сме отворковци. Да одат да си пазат държавата.
38
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много малка част от украинците искат да останат тук и да се интегрират. Повечето стоят и чакат войната да свърши. И не могат да разберат, че ще се наложи да работят, защото е невъзможно да стоиш с години и да чакаш чужда държава да те издържа. Освен това,Украйна е голяма и в по-голямата част всичко си работи нормално,т.е. т.нар.бежанци нямат основание за големи претенции,при положение че биха могли да се устроят и в мирните части на Украйна. Ама тарикатите искат в чужбина, само да лежат и чакат.
37
1
 
30
 
! Отговори
Ръб! преди 1 година
Бе то май и лекарствата им плащаме и им ги подаряваме.
36
6
 
40
 
! Отговори
София преди 1 година
Арабите поне се опитват да се интегрират. Отварят дюнерджиници, фризьорски салони, някои по-сръчни, дори ресторанти, понезни са на обществото с нещо. Внасят от културата си тук, макар и чрез храната. А тея безполезните дезертьори отвъд морето, дето постоянно се оплакват, с какво по-точно помагат и допринасят?
35
3
 
41
 
! Отговори
Ръб! преди 1 година
А високите цени в магазините и бензиностанциите са заради безвъзмездната помощ като горива и храни за Украйна от ЕС. Да ама населението плаща сметката.
34
1
 
35
 
! Отговори
До Перукан преди 1 година
Ти не мислиш! Усвоявал бизнесът пари от еврофондовете! Усвоиха тия, дето бяха регистрирали едни и същи украинци в по пет хотела. А да усвояват сега, като са празни тия фондове? Ми що не ме вземат мен в хотела на почивка и плащане от еврофондовете. И аз ще си харча парите по магазини, молове и барове и няма да мъркам. Или си бежанец и ти се осигурява подслон над главата и храна, без дискриминация заради произход и народност, или си турист и си плащаш в хотела. Няма бежанец, по-бежанец и най-бежан
33
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са настанените пострадалите от наводнението в карловския район? Къде са настанени бежанците от Афганистан, Сирия, Ирак? Тези по- специална порода ли са? Царски особи? Плащат ли си за престоя? Защо гладуващите и бездомните по улиците не са приоритет на собствената си държава! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ЗАМИНАВАЙТЕ ПРИ ГОСПОДАРИТЕ СИ!!! ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИРЕ!!!