Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", отвърна президентът
Обновена: 5 дек 2022 20:25 | 5 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
362
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Снимка: БГНЕС

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора", заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата
"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

На въпрос дали е бил изненадан от номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС в лицето на проф. Николай Габровски и дали смята, че тази фигура ще успее да обедини политиците, президентът отговори, че професор Габровски е изключително успешен лекар, голям специалист в своята област и организатор, но това (дали ще успее да обедини политиците - бел. ред.) зависи изцяло от решението на българския парламент.

Какво още каза президентът Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения трезво мислещ държавник в тази територия. Давайте г-н Президент. Ще намерите и песни и не купени от чужди държави хора.
276
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Няма начин точно Службите да Не са подвели Радев! Не виждате ли, че НИЩО НЕ ИЗЛИЗА ОТ ДАНС - КРИЯТ ИСТИНАТА ОТ НАРОДА! ТОВА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ВСЕКИ ДА СПЕКУЛИРА КАКТО МУ Е УДОБНО. МАХНЕТЕ РУСКИТЕ КАЛИНКИ ОТ СЛУЖБИТЕ!!!!!!
275
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ... преди 1 година
До ?!? Слагай противогаза на му.цу.ната, заври маркуча на дихателя в гъ.за и се крий от злобния (според теб) Ковид!
274
5
 
2
 
! Отговори
Какаскола преди 1 година
Америка над всичко
273
0
 
6
 
! Отговори
До 288 преди 1 година
Да милееш за БГ означава да НЕ правиш т.ъп.и Грешки ПРИ НАЛИЧИЕ НА ДАНС И ВКИЧКИ СЛУЖБИ. АКО СА ГО ИЗЛЪГАЛИ И ПОДВЕЛИ ОТ ДАНС - ТОВА Е ВЕЧЕ....???
272
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно голяма грешка направи Резидента, насмалко да пийне чайчето или да падне от някой прозорец. Но сега ударно се поправя..
271
9
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Човека поне си призна грешката, макар и късно. Може да не е светец, но поне милее за България за разлика от други пишман родолюбци.
270
3
 
3
 
! Отговори
Бомбровери преди 1 година
В лдл са пуснали Термо чорапи . Много са готини. Сега мога да спя на студено .
269
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравос Киро и Асен бръкнаха в "хърлупата" на Радев с боксова ръкавица.
268
6
 
15
 
! Отговори
Две могили преди 1 година
Как аз рано рано ги разкрих, че са политически шарлатани, а президента-генерал с толкова академии и съветници се подлъга?
267
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и Корнелия бе първата излъгана от зеления миризлив чорап, ама тва е друга тема. Имаме си ПреЦедент лъжец.
266
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поне разбрахме че,радев е бил и сега е спяща клетка на сарайте и кремъл.А това с Банкяския и слепите го виждат.
265
4
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Как първият? Много не им повярваха! Първо те озлигаха, че можеш да направиш нещо. Второ, че Ковид е Грипче , трето, че маскитен ти запушват устата да кажеш истината. Чртвърто, че ГЕРБ са мафия! После, че ПП са месиите. А най голямата лужа е че ти ставаш за *** за зеле!
264
1
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 година
Масона Муни фали масона Габровски, хахахахахаххахаа...Великата обединена масонска ложа, шъ приласкае и ложката на Гергов "Слънце-ориент";)))
263
1
 
5
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
АлЛадев,маймунке ***..ти колко си долен!
262
3
 
15
 
! Отговори
АЛО ИЗМАМНИЦИ преди 1 година
ВАЖНОТО Е, ЧЕ НИ ОКРАДОХТЕ И СЕГА ПЛАЩАМЕ ПРЕ-СКЪПО В МАГАЗИНА ВАШАТА ПРОМЯНА. СКАРАХТЕ СЕ ЗА НАШИТЕ ПАРИ, А НЕ ЗА НАШЕТО БЛАГОДЕНСТВИЕ! ИДВА ЗИМА И МНОГО ЩЕ ВИ БЛАГОСЛАВЯМЕ, АМА САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ.
261
1
 
6
 
! Отговори
Чудесен радеф преди 1 година
руци + буци = ВНЛ
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рачо Осмокрачо даде пълен Назад,но му остава цял мандат!
259
3
 
13
 
! Отговори
Радеффф преди 1 година
Доведе тия Пусти Пед... ПП на власт, разедини българите, вдига юмруци. Ти трябва да си ходиш завдно с отрочетата си. Лошото е че до такава степен се намразихме едни други, че не виждам оправия. Е и надежда не виждам в нито едни на политическата сцена.
258
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румборак