Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", отвърна президентът
Обновена: 5 дек 2022 20:25 | 5 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
362
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Снимка: БГНЕС

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора", заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата
"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

На въпрос дали е бил изненадан от номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС в лицето на проф. Николай Габровски и дали смята, че тази фигура ще успее да обедини политиците, президентът отговори, че професор Габровски е изключително успешен лекар, голям специалист в своята област и организатор, но това (дали ще успее да обедини политиците - бел. ред.) зависи изцяло от решението на българския парламент.

Какво още каза президентът Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За каже тогава те от къде се появиха и кой му ги препоръча!
236
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гумичка за триенеНе разбирам защо трябва да се оттегли Радев. За това, че честно призна за тези шарлатани??? В момента Радев е с най- висок рейтинг като политик и президентската институция е стабилна.
235
2
 
13
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 година
Всичко почна като погнаха агентите в президентството. Вдигнат юмрук и оттам нестабилност, разделение, омраза и сме устремени към дъното и ликвидиране на държавата заради теб другарю Радефф. Впрочем защо никой не попита Кирчо как се преместваш в Канада преди 1989г.? Спяща ДС клетка ей така се отива в Канада. За кокорчи е ясно те го казаха че е измамник. Та не се прави че не ги познаваш Радефф.
234
2
 
11
 
! Отговори
ПРО. СТО. преди 1 година
ПЪРВИТЕ ИЗЛЪГАНИ СА:.....ЛИНДА... и... СПЕЦОВ.
233
11
 
6
 
! Отговори
За Витков! преди 1 година
Тежък *** си Радев , излъга абсолютно всички които викахме по площадите! Застана плътно до Борисов и Доган. От ден първи лаеше срещу правителството на Петков и не издържа и половин година за да го бутнеш. Хубавото в цялата ситуация е ,че вече няма маски. БСП-ГЕРБ-ДПС ,както винаги действат в синхрон без да дават 5 пари за съдбата на българите!
232
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И трябва да помислим за неблагодарността, защото я има. Навсякъде я има. Кирил Петков и Асен Василев оплюват и клеветят Радев, а ако не беше той, никой нямаше да чуе за тях.
231
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев отдавна не може да се вярва. Този юмрук, който дигна на излизане от президентството, вече е от желе.
230
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ПРЕДАТЕЛ....НА ЗАПЛАТА КЪМ БОБОКОВИ И РУМЕН ГАЙДАНСКИ-ВЪЛКА20 000 ПОДПИСА В ПАВЛИКЕНСКА ОБЩИНА ПРОТИВ ИЗГРАЖДАНЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗАВОД ЗА ГОРЕНЕ НА *** НА ВЪЛКА,И НЯМА ОПРАВИЯ. РАДЕВ МУ ГО Е ОБЕЩАЛ СРЕЩУ КОМИСИОННА
229
3
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Радев е военен,ако е истински мъж ще направи следващата стъпка, отегляне С МНОГО ГОЛЕМИ ИЗВИНЕНИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ако го направи може и да му бъде простено!!!!!!! Радев покажи че има достойнство в българската армия бъди мъж!!!!!!
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички политици са една шайка родотстъпници погазващи Българщината и конституцията години наред. Цялата държава е изписана с латински букви и на английски (линейки, полиция, гражданска защита, надписи на държавни учреждения, обшо взето навсякъде, а официалните лица, от своите тронове в парламента, не само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен език на международни срещи в България да е английски. (По Конституция официален език в България е български)
227
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички управлявали ни досега са от едно котило, наследници на дс агенти и Виши номенклатурчици. Радев го избраха, защото сложиха неизбираемата Цачева за конкурент, ДБ са ясни, останки от реформаторите, ПП ги лансираха за да оберат негативите, та клатят ви яко вече 30 годин с празни слова за демокрация.
226
0
 
7
 
! Отговори
До 241 преди 1 година
Не. Руската агентка с нежното име Мая!
225
3
 
14
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
РАДЕВ, ЩОМ КАЗА А- КАЖИ И Б!!! КОЙ НИ ГИ НАТРЕСЕ ТИЯ ЧРЕЗ ТЕБ?!???? ДОСТОЙНО Е ДА ГО КАЖЕШ . И ЗАЩО МУ СЕ ДОВЕРИ? ОТ ДС ЛИ БЕШЕ?! ИЛИ ДА? РУСКИЯ АГЕНТ ЧЕРЕПОВ ЛИ БЕШЕ?
224
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев протеста му беше изгоден, докато ГЕРБ и прокуратурата го бяха притиснали, а и идваха избори за преизбирането му. В мига, в който се почуства спасен и особено след като ПП се застъпиха за Украйна, той се обърна срещу тях. Не знам как ПП го излъга, но той дали излъга протеста, когато се опитва да прави жестове към ГЕРБ?
223
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие не философствайте много тука, добронамерена забележка, а бъдете по-задълбочени и слушайте новини повече, още повече, правите го, мислете, правете си изводите. Знаете какво управление е нужно на България. НДСВ-лъжа и разочарование, ГЕРБ-лъжа и разочарование, Слави-лъжа и разочарование, ПП-лъжа и разочарование; Радев може да е прав за тях, най-добре ги познава, даде им старт в политиката. Като се гласува, се мисли. От медийните проекти, изброих ги току-що, нищо не става.
222
3
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
виж го ти хитреца,как се опитва да прехвърли вината за хаоса и безвремието в което хвърли страната,върху главите на продавачите на надежда,но хората не са забравили ЮМРУКА.ЗАГУБИХМЕ ТРИ ГОДИНИ ЗАРАДИ ТОЗИ КАРИЕРИСТ И ДВАМАТА МОШЕННИЦИ,ВОГЛАВЕ С НИНОВА,И ДБ.,ВСЕ ОПАСНИ ЗА СТРАНАТА ЕЛЕМЕНТИ.
221
6
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Лъжа и шарлантия, Кире четеш ли пиле!!!!! Или още държиш парапета?
220
4
 
9
 
! Отговори
ИМПИИЧМЪН СЕЛТАК преди 1 година
БИЛ ИЗЛЪГАН, БИЛ СЕ ДОВЕРИЛ НАИВНИКА ТОЙ? АЗ ДОКАТО НЕ ПИПНА ПАРИТЕ ИЛИ ПАРАПЕТА, НА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ - НЕ ВЯРВАМ!
219
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих , след това излъгахте и народа. За какво ви са спец службите тогава г-н президент когато не знаете на кого да се доверите?
218
11
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ЕДИНСТВЕНО Тиквените собаки лаят упорито с/у Радев....Това хем е гнъсно,хем поражда съжаление..Защото:..-Мечтата на Тиквата да са калеса за президент са СПАТЪХНА безвъзвратно...Сега му остава само да лае ..Собаките му-също..