Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", отвърна президентът
Обновена: 5 дек 2022 20:25 | 5 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
362
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Снимка: БГНЕС

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора", заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата
"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

На въпрос дали е бил изненадан от номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС в лицето на проф. Николай Габровски и дали смята, че тази фигура ще успее да обедини политиците, президентът отговори, че професор Габровски е изключително успешен лекар, голям специалист в своята област и организатор, но това (дали ще успее да обедини политиците - бел. ред.) зависи изцяло от решението на българския парламент.

Какво още каза президентът Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баси мисирката е тоа
256
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не хранете пауните със зрънчо вредно им е
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е така като тоая паун ми пука за шенген
254
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, сигурно трябва да ти благодарим за това, че благодарение на твоите грешки хората ги видяха колко могат - младите надежди. Разглезени, научени само да консумират, без да се интересуват какво оставят след себе си - това са те. Може би не всички млади хора са такива, но тези с най-големите претенции явно са с най-малките възможности.
253
5
 
15
 
! Отговори
моч преди 1 година
ОСТАВКА РУНДЦЬO !!! Още преди да те изберат ( назначат ) за поста , който заемаш , беше ясно че си поредния антибългарски болшевишки копой !!!! Повече от 5 години и 10 месеца работиш упорито и целенасочепо като диверсант , който гази конституция , закони , правила и норми , системно рушащ държавните устои.Национален предател и държавн изменник , превратаджия и проводник на абсолютното Zло.МУТРО , ВЪН !
252
4
 
19
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Когато Киро пусна декларация с невярно съдържание Радев го защити явно тогава не е бил излъган от шарлатани! Когато вдигна юмрук не е бил излъган от шарлатани? Господин президент вие съветници със заплата от 10+к нямате ли ? Служби със заплата от 10+ нямате ли? Може ли така да ви лъжат бре господин президент?
251
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както пише един психолог Росен Йорданов,реакцията му е паническа,защото не му се е получило това ,което иска,а младежите действат самостоятелно и не са го слушали нито по въпроси за енергетиката,нито за ББР...
250
3
 
20
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ преди 1 година
ИМПИИЧМЪНТ! НЯМА ДА ГО ГЛЕДАМЕ ОЩЕ 5 НОВИ ГОДИНИ ДА НИ ЧЕТЕ РЕЧИ! ДА ХАРЧИ НАРОДНА ПАРА И ДА СЕ ПРАВИ НА НАИВЕН? БИЛ ЗАБЛУДЕН, ИЗЛЪГАН, ПОДВЕДЕН ОТ ЕДНИ МОЧКОВЦИ? НАЛИ ИМАШ СЛУЖБИ, ДАНС, МВР ПОВЕРЕНО НА ДАМАДЖАНОВ, КГБ, ФБР? ЕЛЕМЕНТАРНИ СХЕМАДЖИИ ДА НАПРАВЯТ МИЛИАРДИ ЗА НАША СМЕТКА ЗА 7 М?
249
0
 
4
 
! Отговори
Рундьо Травеститов Р преди 1 година
Аз съм готов да стана мома на Буци в леглото... двамата сме палавници! Тези професори не могат да го задоволят добре..
248
0
 
2
 
! Отговори
Илия преди 1 година
До НАИВНО КОРУМПЕ Ейййй, много добре си го написал. Дано да не ти изтрият написаното. Има и още имена които държат политиците но като ги напиша и мизтриват коментара...нали сме демокрация, могат да правят каквото си искат. Още веднъж, БРАВО
247
3
 
15
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Защо не го каза преди изборите бе президенте. Цяла България разбра че са измамници....ти, с такива съветници, екип, бюджет...как разбра...кажи бе Радев...Каквато ни е армията, полицията, президента...такава ни е и малката скапана държава. Презирам ви...знам много добре че не ви "дреме". Свалете портретите на великите българи от кабинетите си, защото народа ще ги свали...ПФУУУУ
246
2
 
12
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Държава беше разделена точно от Радев и ако трябва някой да понесе отговорността това е той!!!!!!! И ако е мъж на място и вярва в военната чест трябва да го направи! Иначе ще си остане един *** разединител на нацията
245
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не те е срам,бе.Сега ако кандидатстваш за президент,със сигурност ще го гледаш през крив макарон.И синът ти се е изтрил от социалнит мрежи,гъдино!
244
1
 
5
 
! Отговори
АА преди 1 година
До За Витков! В правителството на петков не беше ли и БСП? Да ви го на чу кам, плужаци!
243
0
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Щото той ни ги натресе!!!!!! Забравяте вдигнат юмрук??????????? Или "мутри вън" ето за това !!!!!! Както пее ицето" някой трябва да понесе политическата отговорност"и засега е той иначе го чака Гешев!!!!!!
242
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това се плаща Радев... с подаване на ОСТАВКА!
241
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Цяла България знаеше за далаверите на Кирчо и Кокорчо, за незаконният арест, за батериите за 1,5 милиарда, за далаверите с газта, а виж наш'то Румен,чак сега се е събудил! Или по-скоро Харвардските измамници си повярваха, и взеха да се еманципират, и това не се понрави на превратаджията Радев! Лошото е ,че всички българи ще плащаме години наред за тоя експеримент! А и не видях Радев да размаха юмрук, докато си въртяха далаверите!
240
2
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ЛЕ,ЛЕ..ЛЕ,ЛЕ----ТОВА КОМУНИСТИТИТЕ , КАК СТЕ СЕ УПЛЕЛЕ.......ХА,ХА,ХААААААА.....НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ----ЕДИНСТВЕНО ЗА ТОР , НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!!
239
2
 
7
 
! Отговори
НАИВНО КОРУМПЕ преди 1 година
КОЛКО ТИ ПЛАТИ ЧЕРЕПА, МАДЖО, БОБОКОВ, ЦВ. ВАСИЛЕВ ИЛИ ПРОКОПИЕВ ЗА ДА СЕ ДОВЕРИШ НА ШАРЛАТАНИТЕ? СЕГА СЕ ДОВЕРИ НА ГЕРБ? КАК ТАКА СЕ ИЗВЪРТАШ, КАТО ПЕРКА НА САМАЛЕТ СЕ ВЪРТИШ БЕ?
238
3
 
15
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
КАЖИ СИ РУМЕНЕ ....КОЙ ТИ ГИ ПРОБУТА ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ , КОИТО И ГЛАДНО КУЧЕ НЕ МОГАТ ДА НАХРАНЯТ....ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОГАТ---Е САМО ДА ЛЪЖАТ И МАЖАТ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ!