"Български възход": България да гласува против всяко искане на Нидерлания

Зад отказа ни за Шенген обаче имало и български грешки
Обновена: 7 дек 2022 10:16 | 7 дек 2022 10:16, Камелия Цветанова
69
"Български възход": България да гласува против всяко искане на Нидерлания
Снимка: БГНЕС

"Български възход“ внесе проект на решение, с което искат НС да задължи премиера и министрите в рамките на Съвета на ЕС да гласуват против всички предложения на Нидерлания като реципрочна мярка спрямо необоснованото решение за блокиране на членството ни в Шенген.

„С голямо мнозинство НС подкрепи декларацията за присъединяването на България към Шенген, внесена от БСП, но въпреки това правителството на Нидерландия реши да блокира членството ни в Шенген и въпросът е защо, след като България е изпълнила критериите още през 2011 г.“, заяви в декларация от името на ПГ Надежда Самарджиева.

"Ако Нидерлания е права, защо всички европейски институции и останалите страни в ЕС ни подкрепят?

Още по темата

Поради незнайни причини някой се опитва да раздели ЕС. Дали не е просто, защото сме българи? Двойните стандарти са недопустими, това е в услуга на тези, които искат по-слаб и по-разединен ЕС“, добави тя.

По думите й, когато някой твърди, че границата ни може да бъде премината срещу 50 евро, трябва да даде и доказателства за това.

Според нея обаче зад това унизитено решение стоят и много български грешки.

"На първо място дългогодишната позиция на дипломацията ни за вечното „да“, беззъбата позиция, която заеха, че всичко ще се реши само. На второ място това е провал на европейските политически семейства, къде е българското лоби в ЕП и националните парламенти на страните-членки, къде са българските евродепутати“, каза Семерджиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре го играем учудени че ни блокирали за шенген! Погледнете фактите обаче - реално ние не сме с ЕС, ние го играем троянски кон там. И говоренето ни, и поведението ни е като на троянски кон. Правосъдна система никаква. Да не говорим за окаяната политическа сиуация. Реално ние все още не сме готови за ЕС, 15 години по-късно!!! Пуснаха ни прежевременно за да не попаднем отново в орбитата на русия
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна забрана за преминаване през България на автомобили с Холандска и Австрийска регистрация!! Товарни и леки!! Да ги видим тогава колко са отворени швабите!
5
3
 
10
 
! Отговори
вместо да се вайкат преди 1 година
да обяснят ясно причините за отказа и да изпълнят предписанията прозрачност и нокаутирана корупция на тема която никоя партия не обелва дума а крякат за отказа
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия си го премести. Благодарение на мутренско, мултигрупско управление на ГЕРБ-ДПС и Радев, сме на нивото на страни, които се преди съединяване към ЕС. Даже Македония е малко по напред от нас.
3
10
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Национален референдум за напускане на ЕС!!
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев раздаваш тайно орден Стара Планина на мутри и мултаци. Румен Радев насилствено прокарваш мутрите на задкулисието в управлението на държавата. Румен Радев мълчиш за хартиената коалиция! Срещаш се с Бойко. Къде е онзи Румен Радев, който вдигна юмрука? Или това беше изкуствен юмрук? Римен Радев ти си Лицемер! Отвратен съм от теб, ченге. Отвратен съм от всички вас от статуквото! Отвратен съм от бездействието и слепоочието на избирателите и онези, които не гласуват. Отвратен съм от корупцията!
1
14
 
14
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
ЕС и НАТО вън от България!