Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана

Шенген - национален интерес, но и общоевропейски
Обновена: 10 дек 2022 12:22 | 10 дек 2022 12:06, Камелия Цветанова
199
Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Убеден съм, че България е правово държава. Не бих казал, че е корумпирана държава“. Това каза пред bTV служебният премиер Гълъб Донев във връзка с отказа да ни приемат в Шенген.

Още по темата

Относно корупцията той уточни: „Има отделни практики, които надявам се органите много бързо да работят и да разкрият всеки сигнал и всяка практика за прилагане на корупционни схеми или други механизми и практики, така че да докажем, най-вече пред българските граждани, че българските лица, които заемат висши държавни длъжности, всички лица, които работят в държавна общинска администрация, отговарят на етичните стандарти и етичните норми и няма съмнение в практики, които водят към корупция“.

Служебният премиер подчерта, че Шенген е национален интерес за България, но не трябва да се забравя, че е и общоевропейски интерес.

По думите му неговото изслушване пред Народното събрание по темата „Шенген“ се е превърнало в политически пиар на гърба на служебното правителство. „Не приемем упреците на „Продължаваме промяната“ и БСП, че служебното правителство не си е свършило работата. Точно обратното – служебното правителство активизира всичко онова, което не беше свършено“, подчерта Донев.

 Ще има ли на държавно ниво бойкот на Нидерландия и Австрия?

„Ние трябва да действаме съгласно общия интерес на България. А това, че България не получи на Съвет по правосъдие и вътрешни работи „да“ за Шенген, не  означава, че сме претърпели някакъв провал. Ние ще работим до последно и аз съм сигурен, че България ще стане член на Шенген“.

Така служебният премиер отговори на въпроса дали ще има на държавно ниво бойкот на Нидерландия и Австрия, които ни спряха по пътя към зоната.

Той напомни, че Нидерландия е един от лидерите по инвестиции в България. Припомни също, че позицията на парламента на Нидерландия – на долната камара, е в подкрепа на България. Служебният премиер напомни, че този вид междудържавни проблеми трудно решават с бойкот, а изискват друг подход. Ще предприемем съответните дипломатически стъпки, допълни той.

Министър-пресдедателят е категоричен, че България пази добре гранците си и съответно границите на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: ШенгенГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
2
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Гълъбе, Гълъбе, птичко добрала се случайно до властта,Знаеш ли, че полицията е мафия, че прокуратурата е пълна с мишоци, а съдът се продава за 200 лева? Не в Шенген, в Европа и с проверки не трябва да ни пускат. Което идва от тази държава на мошеници и крадци, трябва да му се пуска бариерата и да се връща обратно. България трябва да си остане завинаги санитарна зона за ЕС, но за да са сигурни, да изградят огради на западната ни граница и на двата Дунавски моста и никого да не пускат.
138
2
 
2
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Гълъбе, Гълъбе, що за птици имаме за управленци!Ти в съд не си ли влизал? Не знаеш ли, че съдебните дела се купуват? Ти в болница не си ли лежал, не знаеш ли че се надписват многократно сметки за измислени изследвания и лечение? Ти на гише не си ли се редил за някакво разрешително, не знаеш ли, че те правят на пуяк, докато не си платиш? Да те питам, къде е електронното правителство, къде са електронните здравни досиета, защо не гласуваме по пощата и интернет, а върнаха бюлетините? Кое е правно?
137
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Гълъбе, Гълъбе, това и гаргите не биха го казали.Ти в коя България живееш? Да не мислиш, че твоите фантазии, ще се претворят в реалност?България прелива от корупция - в съдебната система, в администрациите, в здравеопазването, в полицията... Ти имаш ли представа, че в Плевен например има заложна къща, от която полицаите като в магазин пазаруват на половин и по-ниски цени крадени вещи, включително крадени по поръчка. В замяна има полицейски чадър над крадците и това е постоянен бизнес.
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гугутков, много си се объркал. Ама много.
135
2
 
2
 
! Отговори
Гешев радост преди 1 година
България дори не е Демокрация,а Задкулисна Диктатура- администрацията работи за мутри и партии, МВР И ДАНС мачкат Българи, Гешев има собствена армия от и_зверги за терор! Затваряйте си очите ще стане много по зле!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не била корумпирана...
133
0
 
1
 
! Отговори
OrlandoMat преди 1 година
Лучший способ сделать <a href=https://kwork.ru/links/23855820/progon-sayta-khrumerom>прогон сайта</a> найти компетентного специалиста и доверить это ему. Просто введите в поисковую строку Yandex запрос типа: <a href=https://kwork.ru/links/23855820/progon-sayta-khrumerom>прогон XRumer</a>. Вы обязательно найдте то, что искали. Подробнее: <a href=https://kwork.ru/user/seo-flow>SEO-специалист</a>.
132
0
 
4
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Лъже Гълъба, лъже Борисов, лъже Радев... цялото статукво лъже защото свършват парите и Русия вече не може да праща нефт и т.н. Юесей са ги хванали за топките и до няколко месеца всичко ще се промени.
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това вече си е откровена лъжа, да не живеех тука, да му повярвам, да не съм живял на вънка и да не мога да направя сравнение, живял съм. Тука без никакво съмнение е най-корумпираната държава в Европа на всички нива. Задължително е нужна съдебна реформа иначе нищо добро не ни чака.
130
0
 
2
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
ОТДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ,гълъб.Имаше порода,май се казваше,маук''.НЯМАЛО,ДА ЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ,към,Австрия,Нидерландия.ИНАЧЕ,Шенген-ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
129
2
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
С това изказване че България не е корумпирано , Донев си навлича омразата на всички превратаджии и на Радев.Че нали това им беше основния коз и увикаха света. Ето го и резултата -Шенген.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския гълъб заслужава да му бъде присъден златен скункс за цялостно творчество!
127
1
 
11
 
! Отговори
Георгиева преди 1 година
За вас г-н Донев е правова и никога не е била корумпирана. Вярва ме Ви, нали цял живот сте на хранилката на ГЕРБ в МТСП и няма как да мислите по друг начин.
126
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е правова държава? Сериозно ли? Борисов, с парите в чекмеджето, спечели избори. Пеевски, който е в листа Магнитски, е депутат на първия ред в парламента. За прокуратурата всеки коментар би бил излишен. Пробита граница, наркотици... Каква правова държава е това?
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ли,бе?Ха,ха,ха!Боко ли ти го нашепна?Или Гешев?
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не са махнали комповете от мс и от къде ше четът евенгелията
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе едва ли са много тези в България които смятат че не сме корумпирана държава. Убийци на пътя се измъкват безнаказано, полицаи правят тестове на народа с чийто тестове сами отказват да се тестват, купуват се избиратели и изборни комисии, фалшифицират се бюлетини. Дори има корумпирани лекари, да не говорим за полицаи, съдии, прокурори и депутати и други държавни служители. Дори се купуват депутати в парламента каква правова държава.
122
0
 
4
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Тихо бе плехар, правилно е "елита"да е в затвора, щом не е НЯМА ПРАВО в тази превзета държава.Народен съд за всичото елит.
121
0
 
4
 
! Отговори
Извънземен преди 1 година
Ако беше правова тия, които му платиха за този спектакъл, щяха да са осъдени. Но ние нямаме правосъдна система.
120
0
 
16
 
! Отговори
ДАААА преди 1 година
Народа изобщо не е на това мнение ! !