Добрев: "Лукойл" плати една нула от обещаните 100 млн.

Според ГЕРБ се образува същата коалиция, като в предишния парламент
Обновена: 21 дек 2022 16:20 | 21 дек 2022 15:57, Нели Христова
45
Добрев: "Лукойл" плати една нула от обещаните 100 млн.
Снимка: БГНЕС

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС за удължаване на пленарното заседание до приемане на промени в Закона за компенсациите.

С тях се цели да се изземат свръхпечалбите от "Лукойл" заради високите цени на горивата.

ГЕРБ-СДС излязоха с декларация, в която заявиха, че в 48-ото Народно събрание се образува същата коалиция „Лукойл“ като в предишния парламент.

“Само преди 3 седмици "Лукойл" декларираха на среща със служебния кабинет, че ще платят 700 млн. лв. данъци по Закона за облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества през следващата година. Те си признаха, че тяхната печалба е 2 млрд. и 100 млн. лева на година. А къде отидоха за тази година? Къде са те? Изтекоха в чужбина. Декларираха, че ще платят 100 млн. лв. до края на годината. Вчера платиха 90 млн. лв., но се оказа, че от тях 17 млн. са по ДОО ,а останалите са авансово плащане за следващата година - или се оказа, че "Лукойл" платиха една нула от обещаните 100 млн. лв. за тази година“, каза председателят на енергийната комисия Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Добрев изчисли, че при 3,5 млрд. литра консумация, по 1 лв. надписани отгоре, прави 3,5 млрд. лв. - тоест, обществото се ощетява с близо 300 млн. лв. на месец или 10 млн. лв. на денонощие. Добрев припомни, че от предишния парламент досега е правил 18 пъти изказвания по темата, но без резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Затваряйте Нефтохима и проблема е решен.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много корупция има във всяко българско правителство, затова всички плащаме цената на руските фашисти в Лукойл.
30
0
 
2
 
! Отговори
До35 преди 1 година
Недей забравя,че до вчера Русия беше хегемон в търговските взаимоотношения с източна Европа,днес обаче ситуацията е променена и ние можем да си търсим правата и най вече ПАРИТЕ!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При вас повече ли плати, за 12 години?
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче защо на снимката лявото му око е различно?Така е излезнал на снимките ли?Да си е правил наскоро вуду ритуал?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че 12 години докато управляваше ГЕРБ да са плащали нещо повече от 0-ла ? Ако това не е нагло изказване ,"здраве му кажи".
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушатият фелдфебел,има ли мнение по въпроса,или от навеждане на червената олигархия не му идва на акъла,който и без това е в ограничени количество в негова капацина?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка работа...
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой му е платил да забрави.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13:Аре спри се с тези "русофили"!Не сме ничия колония,а си бяхме самостоятелна държава.Сега някакви се опитват да ни окупират и заробят...Е,нали се сещате,че като вкарвате от другаде нефт ще има комисионни и ще се окаже накрая по-скъпо?Също като с газа,който щеше да е 4 пъти по-евтин,а се оказа по-скъп.И днес по телевизията каза,че ще поскъпне пак.Почвате с "русофилите" и "русофобите" когато искате да ни крадете.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе гербавите забравиха ли че 12 години те управляваха държавата?!А тая лъжлива гербава личност Добрев забрави ли че по това време беше енергиен министър и не си мръдна пръста да обложи с данъци Лукойл, но иначе не забрави да облажи цялата си хасковска рода с обществени поръчки, а останалата назначи на държавна работа в Хасково, като нагло твърдеше че родната му била дрийм отбора на Хасково и по добри от тях няма. Ей това герберастите са най големите наглеци и крадци.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе гербавите забравиха ли че 12 години те управляваха държавата?!А тая лъжлива гербава личност Добрев забрави ли че по това време беше енергиен министър и не си мръдна пръста да обложи с данъци Лукойл, но иначе не забрави да облаци цялата си хасковска рода с обществени поръчки, а останалата назначи на държавна работа в Хасково, като нагло твърдеше че родната му била дрийм *** на Хасково и по добри от тях няма. Ей това герберастите са най големите наглеци и крадци.
20
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Виденов падна, защото искаше държавният Нефтохим, управляван от ЕООД-тата на Луканов и ДС да внася печалбата си в бюджета. Луканов и ДС му спретнаха преврат, а про'с'таците скачахте по площадите. После влязохме в ЕС, където има свободно движение на капитали и стоки. Защо ревете сега, че Лукойл не плащал данъците си у нас?
19
3
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Драги хора може ли да ми уредите живота, все пак и за мен трябва да има уреден и хубав живот?!Аз също съм човек с чувства и душа!
18
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
"Те си признаха, че тяхната печалба е 2 млрд. и 100 млн. лева на година. А къде отидоха за тази година? Къде са те? Изтекоха в чужбина." - в ЕС има свободно движение на капиталите. В България 95% искат да слугуват на холандците, в холандия 0% искат да слугуват на българите. Затова и Холандия е по-богата от България.
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко такива изказвания направи докато беше на власт последните 12 години? Лукойл да не е от една година на пазара! Просто по време на ГЕРБ си имаше конфорт.
16
1
 
3
 
! Отговори
Друга тема преди 1 година
Някои хора не могат да възприемат факта че и за мен трябва да има УРЕДЕН и ХУБАВ живот ! Те са виновни че аз всъщност не живея, а само съществувам ! Ако България беше нормална страна аз нямаше да бъда зле , а твътрде добре !
15
13
 
8
 
! Отговори
Уйо преди 1 година
При Герб може нищо да не са плащали,ама бензина беше 1.80лв.бе калъфи
14
4
 
13
 
! Отговори
Уфф преди 1 година
" Братята" ни лъжат и източват най- добре!! А ние се радваме на това и им ръкопляскаме - искаме още от същото!!! 45 год НЕ СТИГАТ!:)
13
6
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Не разбрахте ли, че Лукойл управлява БГ - и преди, и сега!!! Те затова Луфтханза ни слагат в РФ.