Лекарка за разменените бебета: Гривните не са под наш контрол

Съдбата на двете деца е в ръцете на съда
22 дек 2022 19:39, Красимир Ангелов
81
Лекарка за разменените бебета: Гривните не са под наш контрол

От болница "Шейново" потвърдиха за размяната на двете бебета. Най-вероятно това е станало при първото раздаване на новородените на майките. Пред Bulgaria ON AIR говори лекарката, с която първо се е свързала едната от майките, усъмнила се за размяната.

Зорница е майката, която първа се усъмнява, че бебето ѝ е сменено. Обръща се за помощ към д-р Донка Узунова, която е началник на Отделението по неонатология в "Шейново".

Още по темата
"Не си е направила никакъв тест, тя ме попита дали според мен е възможно, каза ми определената информация и се разбрахме за лична среща дали да се правят някакви тестове. Ние, като лекуващи лекари, когато изписваме жените, рядко се срещаме с татковците, срещаме ги, когато детето има проблем, тук детето е здраво. Очевидно е, че има определени притеснения, за да потърси помощ, всеки се поставя на нейно място, може да си представи какви притеснения могат да я вълнуват. Надявахме се че това е фалшиво съмнение", коментира д-р Узунова.

Надеждата ѝ обаче остава напразна. Д-р Узунова разказва, че двете деца са родени по едно и също време, здрави са и през целия им престой в болницата са били легло до легло.

"Те са престояли в един и същи бокс, количките се подреждат една до друга. На всяка количка има номер, който е пред очите и на самите пациентки, с големи черни букви, за да е видим отдалеч. Гривните на майките не са под наш контрол, но ние присъстваме на поставянето, поне трима души сме. Всяка родилка трябва да сравнява тези номера", допълни началникът на Отделението по неонатология в САГБАЛ "Шейново".

От болница "Шейново" заявиха, че двете бебета са разменени при първото им даване на майките. Вече е ясно кои са биологичните им родители.

"Абсолютно ясно кое дете на кое семейство е. Няма грешка в гривничките. Те са с такива, които са им поставени, но се разминават с гривните на майките. На майката която има гривничка на бебенце "А" ѝ е дадено бебенце "Б", което е с друг номер", поясни директорът на "Шейново" д-р Румен Велев.

В лечебното заведение е започнала и вътрешна проверка за пропуски в системата - мнението на директора - няма умисъл в деянието.

"При изписването на децата тези гривнички не са били сверени, което е в нашите протоколи", добави д-р Велев.

Оттук нататък съдбата на двете деца и семействата им е в ръцете на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
С думи прости да пази Господ от такива неща ! Ужасът е за нормалната майка ! А римлянката се надява да има някаква далавера от тая размяна ! Все едно и е кое бебе ще гледа важно е пара да пада от тая нейна известност !
42
1
 
22
 
! Отговори
димитър преди 1 година
Като всичко е ясно за какво им този пропаднал съд.Разменяйте им децата и приключвайте глупостите.Или защото *** не го дава ппитайте в Европейския съд какво да правите- ***
41
2
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 1 година
От акушерка съм чувал че свалят гривните докато къпят бебетата понеже им пречат и са много бебетата така може да стане размяна.
40
2
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Голям резил, но виновни (както винаги в БГ) няма...
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега България щеше да е световен шампион по футбол, ако не бяха сменили Бойко и Меси в родилното!
38
2
 
21
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Айде, почна се с прехвърлянето на топката. Най- много ги устройва майките дами да са си виновни и да са разменили бебетата дами. Жалка работа!
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно и аз съм сменен в родилния дом. Цялото ни котило сме толкова гламаво,че от сто години освен полицаи други в родата няма. А аз и за това не ставам, толкова съм зле. Сто процента джинса ми е друг.
36
4
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Повечето малки бебета си приличат, почти всички са около 3 кг и с черни косички.
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази лекарка се изкарва невинна, заедно с всички с болницата?! Бой трябва за вас, бой до посиняване, като няма закони у нас. Сега ще карате жената да се влачи с години по съдилища, за да си вземе детето, ако изобщо успее да го направи. Ромката спокойно може да замине някъде в чужбина и да се покрие. Очевидно тя не иска да връща това бяло бебе, в техния етнос бяло ромче да имаш голям успех. Струва пари. Тъйче тия от болницата са публично бичуване, както правят талибаните
34
3
 
9
 
! Отговори
Г557дт преди 1 година
Аз като раждах, пърното нещо като ми дадоха детето беше да видя номерчето му и да го сверя с моето.
33
2
 
6
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
Какви са гривните с номерца сега, лесно ли се свалят и подменят? С ластик ли са?
32
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До 30.Въвеждане на разноцветни ленти? Ако се родят повече от 50 деца в една болница ,откъде толкова цветове.В кой век живеем.Дай да гласуваме и със камъчета.
31
15
 
5
 
! Отговори
Сто процента преди 1 година
Се е усъмнила, но защо си е траела три месеца ? Защото е неграмотна и проста , затова , не е ясно кой я е светнал за подобна възможност и какво да прави. Защо обаче толкова време не е вдигнала тапърдия, можела още преди изписването да говори с някой. Родила е със секцио - стояла е в болницата 5 дни
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-Докторе, мисля, че сте ми дали чуждо дете. Докторът: -Защо мислите така? - Ами, пусках му симфонична музика през бременноста, а то сега играе кючек.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе аз съм виновен и имам контрол, че вие не сте си вършили работата за която ви се плаща.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писах и в другата статия по темата. Много просто - въвеждане на разноцветни гривни. Така всяка майка би забелязала моментално евентуалното несъответствие и веднага би реагирала.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реакцията на престилките за разменените бебета: Голяма работа. представете си какво е за по-маловажни неща, като да ти сложат грешна диагноза за да източат едни пари по пътеката.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор...
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдете до дупка болницта после всички бели престилки да плащат глобата, ако не им изнася да ходят в чужбина да видим колко ше им търпят свинщините.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расистката не иска чуждо дете. Това е чудовищно.