Лекарка за разменените бебета: Гривните не са под наш контрол

Съдбата на двете деца е в ръцете на съда
22 дек 2022 19:39, Красимир Ангелов
81
Лекарка за разменените бебета: Гривните не са под наш контрол

От болница "Шейново" потвърдиха за размяната на двете бебета. Най-вероятно това е станало при първото раздаване на новородените на майките. Пред Bulgaria ON AIR говори лекарката, с която първо се е свързала едната от майките, усъмнила се за размяната.

Зорница е майката, която първа се усъмнява, че бебето ѝ е сменено. Обръща се за помощ към д-р Донка Узунова, която е началник на Отделението по неонатология в "Шейново".

Още по темата
"Не си е направила никакъв тест, тя ме попита дали според мен е възможно, каза ми определената информация и се разбрахме за лична среща дали да се правят някакви тестове. Ние, като лекуващи лекари, когато изписваме жените, рядко се срещаме с татковците, срещаме ги, когато детето има проблем, тук детето е здраво. Очевидно е, че има определени притеснения, за да потърси помощ, всеки се поставя на нейно място, може да си представи какви притеснения могат да я вълнуват. Надявахме се че това е фалшиво съмнение", коментира д-р Узунова.

Надеждата ѝ обаче остава напразна. Д-р Узунова разказва, че двете деца са родени по едно и също време, здрави са и през целия им престой в болницата са били легло до легло.

"Те са престояли в един и същи бокс, количките се подреждат една до друга. На всяка количка има номер, който е пред очите и на самите пациентки, с големи черни букви, за да е видим отдалеч. Гривните на майките не са под наш контрол, но ние присъстваме на поставянето, поне трима души сме. Всяка родилка трябва да сравнява тези номера", допълни началникът на Отделението по неонатология в САГБАЛ "Шейново".

От болница "Шейново" заявиха, че двете бебета са разменени при първото им даване на майките. Вече е ясно кои са биологичните им родители.

"Абсолютно ясно кое дете на кое семейство е. Няма грешка в гривничките. Те са с такива, които са им поставени, но се разминават с гривните на майките. На майката която има гривничка на бебенце "А" ѝ е дадено бебенце "Б", което е с друг номер", поясни директорът на "Шейново" д-р Румен Велев.

В лечебното заведение е започнала и вътрешна проверка за пропуски в системата - мнението на директора - няма умисъл в деянието.

"При изписването на децата тези гривнички не са били сверени, което е в нашите протоколи", добави д-р Велев.

Оттук нататък съдбата на двете деца и семействата им е в ръцете на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
22
 
! Отговори
Апел към всички преди 1 година
Хора,всички който са раждали през последните години в тази болница да си прегледат децата дали техни.Веднага си направете ДНК тестове.
22
0
 
33
 
! Отговори
Брр преди 1 година
БЕЗСРАМНИЦИ с Дипломи!!! Какво причинихте на тия родители?!??? Срамота е!
21
0
 
27
 
! Отговори
Глупости! преди 1 година
Точно под ВАШ контрол са!! Вие ги поставяте и Не могат да се махнат освен да се срежат с ножица!!!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложиха ли гривна на Сашко? Прокурорският син го хванаха по сигнала, че ходил до капанчето отсреща. Слагайте ги тези неща. Чипиране трябва. Техническа нация сме.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балъци ръкопляскайте им, че не си вършат работата за която им се плаща като по време на пландемията, единици от тия излязоха да кажат за измамата трайкаха си и си взимаха допълнително пари.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има някой отговорен за номерчета, който взима заплата за това, няказание да работи без пари три месеца, тогава може да изплюе камъчето какво е станало и имало ли е натиск от началника.
17
0
 
31
 
! Отговори
999 преди 1 година
АКО ТОВА" НЕ Е ГОЛЯМА ДРАМА" , ПРЕДСТАВЯМ СИ КОЕ Е?! СЪД ЗА ШЕЙНОВО!!! ДА ПЛАТИ И НА СВЕТЕ МАЙКИ ГОЛЯМО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!!!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова и не вярвам на нищо казано от лекарите, които са сигурно по-корумпирани и от ушевите.
15
0
 
30
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Гривните Не били под техен контрол!!! Ами ЧИЯ ОТГОВОРНОСТ СА? СИГУРНО НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ!!! БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА!!!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли достатъчно ненормални да отидат да родятв тази саборетина наречена болница?
13
0
 
37
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Взе да ми писва. Гривните не са под техен контрол. Язовирите не са под контрола на общините. Свлачищата са свише, а не резултат на сеч и строй. Депутатите не са виновни за гняса, в който живеем. Да изреждам мога с часове. Някой изобщо има ли отговорност за нещо в тая клоака, дeeба? *** нaсраната държава, вече ще изригна!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затуй при раждане всяко бебе в стаята при майката,никакво разнасяне за удобство на персонала,манипулациите при майката,кви са тия взимания,давания,иначе ражданията ще почнат по домовете
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според корумпираната бяла престилка шеф на болницата е е голяма драма разменянето, допустимо било. Представете си какви други схеи стават в болниците, после сложете си нетествана "ваксина: вервайте ни.
10
8
 
6
 
! Отговори
akud преди 1 година
ние българите сме станали точни *** че децата вече си разменяме без да знаем от *** един български мързел.... и не се превъзбуждайте това е проблем на цялата българска нация не на докторите не е на родителите
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще окаже че за това че са разменени бебетата вина носи чистачката кака Мара.
8
0
 
18
 
! Отговори
Може ли повече инфо? преди 1 година
"От болница "Шейново" потвърдиха за размяната на двете бебета. Най-вероятно това е станало при първото раздаване на новородените на майките." -------- Как се "раздават" бебета на майките? Колко пъти още "се раздават", че ако "размяната" не е станала от първия път, да се е случила после?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дигнете им заплатите. Утре ще кажат, че не им се плаща за да раждат бебета.
6
0
 
21
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
АКО ГРЕШКАТА Е СТАНАЛА ПРИ ИЗПИСВАНЕТО НА БЕБЕТАТА, КАКТО СЕГА ПЪК ТВЪРДЯТ - ТО ТОГАВА И ДВЕТЕ МАЙКИ СА БИЛИ НАЯСНО, ЧЕ ВЗЕМАТ ДРУГО ДЕТЕ!!! НЕ МОЖЕ ДА ОБЪРКАШ ДЕТЕТО СИ, АКО СИ ГО ВИДЯЛ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ!!!!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Но работата на акушерките е под ваш контрол. Къде дремете, че те изпълняват немърливо задълженията си? Да не говорим, че правилата, по които работят акушерките, ги създавате именно вие.
4
0
 
31
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА!!! КАК ТАКА ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ДЕТЕНЦЕТО Е ДАВАНО НА МАЙКАТА - Е БИЛО СГРЕШАВАНО!!!! ВСЕКИ ПЪТ Е ДАВАНО ЕДНО И КЪЩО СГРЕШЕНО БЕБЕ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ПРОТИВОРЕЧИЕ С ГРИВНАТА НА МАЙКАТА?!?! ДЕЦАТА СЕ ДАВАТ НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА КЪРМЕНЕ!!!