Рулетката се завърта отново, Радев връчва втория мандат на ПП

Тази седмица ще се реши съдбата на евентуалното редовно правителство
58
Рулетката се завърта отново, Радев връчва втория мандат на ПП
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер от ПП Николай Денков ще получи днес папката за съставяне на правителство то президента Румен Радев.

Още по темата

Това ще се случи в 11ч. на "Дондуков" 2.  

Заявката на втората политическа сила е да търси вариант за съставяне на кабинет на малцинството, заедно с "Демократична България".

На 12 декември кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Николай Габровски върна на президента изпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, но парламентът отхвърли неговата кандидатура.
След връчването на папката  "Продължаваме Промяната" имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не.

След срещата ПП свиква среща с парламентарните групи в НС. На нея Денков ще представи декларация с приоритети на едно бъдещо редовно правителство. Те ще бъде внесена в Народното събрание и тази седмица трябва да бъде гласувана.

Ако ПП събере подкрепа около тази декларация, ще предложи състав на правителство на малцинството. Ако такава подкрепа липсва, то те ще върнат мандата на президента неизпълнен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПъПъроидна костенуркъ наднича от кустумчиту . . .Бегай да се криш Кольо у Кирил и Методий сред книгите да те неусетят БАН Академърите и посред нощ в )) часа да те деАкадемират за близостни опростителни срещи и живеения с ония дето цоват на укроУсташки шо са завършили Хърватскио уни в Харков, Попитай ги на англе колко се е часа в София, ади де, а, Ко казаха>>???
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пръв път имаме академик за кандидат за премиер, но явно това никак не се харесва на опростачената част от обществото ни.. Ще вземе пък държавата да се оправи.. та какво ще правите тогава и къде ще си намирате място?!? Един бял човек ще ви направи за смях... големите "политици". На всички трябва да им е ясно че със сегашните лъжци няма как да продължаваме!
43
1
 
0
 
! Отговори
Ivek преди 1 година
Рулетката се върти във парламента но дулото сочи към народа!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме приритетите на Денков - да стане академик, докато беше министър!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рулетката е руска!
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани вън!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде нема нужда...
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рулетка ли? Предвид кое е крупието на снимката, залагам на 69
37
4
 
10
 
! Отговори
ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА преди 1 година
Абе тия нали нямаше въобще да вземат мандата ако хартията остане. Просто Киро така се заканваше. Ама жаждата за далавера е по-силна. Трио далавера: Кирчо-Кокорчо-Лорер
36
3
 
8
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Вашият сеир господа управляващи,барабар с президента вече го видяхме. Дайте сега малко сеир и на нас, да се връчи третият мандат на възраждане за които ще гласуват има-няма 10 човека......
35
2
 
12
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
Българина си пада много по лъжи, простотии и панаири----ЗАТОВА И ПОЛИТИКИТЕ СА МУ ТАКИВА...панаирджийски и сеирджйиски!!!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е добър, най-добрият учен в света в своята област, ама науката не зависи от него. Кое е научно доказано се определя по други правила, често без научна стойност. Не можеш да конкурираш британските учени, нали? Нобеловите награди за наука са пример на ценностите в науката. Мода, лобиране отвсякъде.
33
4
 
5
 
! Отговори
НОВА ГОДИНА... преди 1 година
Нов късмет, нови далавераджии, и нови ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ И ЛЪЖИ...хахаха...У ***!
32
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Лисицата като вървяла след коча и гледала как се люшкат топките му, се надявала- ха да паднат, ха да паднат, а *** те все не падали. Та и нашите шарлатани се надяват народа да забрави какво са вършили , но няма как. Нали знаете на входа на ада какво пише-"Надежда тука всяка оставете"
31
1
 
6
 
! Отговори
Смех преди 1 година
РУЛЕТКАТА СЕ ВЪРТИ ----АМА ПАРИ И КЮЛЧЕТА НЕМА.....най-много да ни врътнат пак никоя опашатаЛЪЖА ....хахахааа.!
30
3
 
9
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Правителство ? Забравете Прецедента ви каза да търсите кюлчетата ...Пийте една студена вода
29
6
 
8
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Къде са хеликоперите за спешни случаи, които Кирил Петков обеща, вчера двама млади българи загинаха в планината?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aко не харесате бял човек-академик значи вървим към фашизъм.. ще е интересно да видим кои партии не го подкрепят. това ще е сигурен знак.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът вече и на академици се цупи...
26
3
 
2
 
! Отговори
За 24 преди 1 година
Рулетка е правилната дума. Журналята /тези даже не са журналисти/ се изпускат постоянно. Машинно гласуване = рулетка. Кой обича да играе на рулетка? Сега ще броят колко разписки може да избълва една машина /няма да сравняват с паметта/.