ДБ предлага служебно парламентарно правителство

Коментар на Атанас Славов
12 яну 2023 22:50, Росен Стойчев
66

"Решението е на президента, нашата политическа работа е да формулираме политическите приоритети за година напред - Шенген, еврозоната, , правосъдната реформа. Надявам се, че ако получим мандата, ще получим подкрепа за тези приоритети. Тук не става дума за коалиция, тя се формира за по-дълъг период от време, а фокусиране върху приоритети". Коментарът направи народният представител от ДБ Атанас Славов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той формулира виждането на партията за бъдещо управление като "служебно парламентарно правителство", което да има ясен мандат и приоритети.

"Подкрепата може да бъде чрез декларация, каквато беше изработена с втория мандат и ние активно се включихме в нея. Това е логична стъпка, за да се генерира максимлано широка подкрепа.

Още по темата
Това не означава, че ще влезем в коалиция с политическите сили, които ни подкрепят", подчерта народният представител.

"Лидерите не трябва да участват в бъдещ кабинет, тяхното място е ключово в парламента. Лицата в кабинета трябва да са политически, със силен експертен профил", посочи Атанас Славов.

Депутатът беше категоричен, че ако третият мандат отиде в БСП, "Демократична България" няма да даде подкрепа за правителство на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
ДБ да не се обаждат много че и без друго натрупаха много черни точки
52
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
ДБ предлагат всъщност начин, по който да се вмъкнат в управлението и да се облагодетелстват от него!
51
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
ДБ да бегат да се скрият някъде, че аман от предложенията им, все неадекватни.
50
3
 
1
 
! Отговори
Румбата преди 1 година
Мисля да дам мандата на Възраждане. Три пъти го давам на Хурнела, три пъти се дъни. Колко още? Натискат ме за ДБ. Ми после ДБ нема да го има... жал ми е за тях... Днеска и Доган е обади, и той го иска. Казах му да почака. След изборите ще видим.
49
2
 
5
 
! Отговори
Реалистка преди 1 година
ДБ ги е страх от избори, че ще получат още по-малка подкрепа и сега измислят всевъзможни конспирации, дори и с Бойко, само да не се отиде на избори.
48
5
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 година
Идеята е добра. Още по-добре би било ако тези т*паци в парламента се обединят и решат изобщо да няма служебно правителство и да издърпат черджето изпод зелените чорапки на пРезидента. Край на безконтролната му и безотговорна власт. В момента той се гаври с нефелната ни конституция.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези никой не ги понася,а правителство щели да правят...Абсурд!Безнадежната и Наско жабата като се появят по телевизията всичко живо сменя канала.
46
1
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
И това *** е "експерт" по право?!
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо питаха ли
44
1
 
6
 
! Отговори
Оффф! преди 1 година
С М Е Ш Н И Ц И
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати болния мозък, ами освен вече Президента да назначава и служебен парламент. Тогава по пътя на логиката може да има и служебно правителство назначено от служебен парламент
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата задача на всяко Народно събрание е да избере изпълнителна власт. Ако народното събрание не се справи с тази задача, всяка законодателна дейност е узурпация от 240 нефелни депутати.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ нормални ли са , президента да им дъде мандат . тяхен депутат ятак на изперкал зелен терурист , ТЯХНАТА партия майка ПП уваргаляни с финансова пирамида и ще ми говорят за съдебна реформа
40
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Славов,такова животно като служебно парламентарно правителство нема.Кажи си го ясно.Бойко предложи от кюлчетата,ние ги взехме и ще правим коалиция с ГЕРБ.
39
2
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 1 година
Я престанете да се пенявите и да вините политиците! Какво се правите на невинни?!Това е вашия избор,никой друг не е гласувал за тях освен българите.За 2 год.4 пъти избори ,каквото сте надробили това ще ядете! Безсрамници,като гласуват не знаят какво правят и после само дрънкат плюят
38
0
 
5
 
! Отговори
fact преди 1 година
ДА ГО ДУХА ДБ!ИЗБОРЕС! И БЕЗ ТОВА ВИ НАВРЕХА У *** *** ВЧЕРА. С НЕКСОТО.
37
5
 
8
 
! Отговори
БЕЗСРАМНИЦИ-БЕЗ РОД преди 1 година
Как не ви е срам? ЛЪЖЦИ, МАНИПУЛАТОРИ, ЧУЖДИ АГЕНТИ! Чудите се как да прехвърлите вината, че няма редовно правителство (Слава Богу, че няма) на някой! Опитвате да прехвърлите вината на Президента, а всъщност той бърше л*ната след всички ви! "Ако не даде мандата на ДБ, значи е той" ще кажете! А как да ви даде, като първото, което направихте, беше да опитате да изземете оръжието на армията ни и да го подарите на украйна, наричайки го перверзно "МОДЕРНИЗАЦИЯ"? Анти-бойковците го прегръщат сега! КАК
36
3
 
15
 
! Отговори
Слепок преди 1 година
Тези нищо не могат да предлагат. Тях ги няма вече като партия. Продажници - ДапродадемБългария.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакуми за власт, парламентарно, значи широка коалиция от всички партии в парламента, без избори, е ако има такова, какво ще стане с всички партии! Ами размиват се и стават еднопартийна система като по времето на соца!, БКП!
34
3
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Служебно парламентарно правителство... Ха, ха, ха, ха! Голям смях! Тоя направо кърти мивки с такова съждение!