БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство

Нинова свиква лидерска среща на партиите в НС
Обновена: 16 яну 2023 11:29 | 16 яну 2023 11:00, Камелия Цветанова
126
БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че съставянето на кабинет е трудна задача, но в същото време смята, че все още има шанс да се състави правителство в рамките на това Народно събрание.

Тя анонсира, че ще свика лидерска среща на партиите в парламента и от нея ще стане ясно какво ще предприеме след това левицата, която днес получи от президента Румен Радев кризисния, трети мандат.

Още по темата
Националният съвет на БСП ще даде мандат на парламентарната група с кои партии да разговаря.

"Ще искаме да ни дадат мандат за преговори с всички. Ще поканим на среща председателите на другите партии, на която ще искаме да се изясни дали искаме да има правителство или се играят игрички, за да се прехвърли горещия картоф кой да понесе отговорността за предсрочни избори и от тази среща зависят следващите стъпки. Ако постигнем някакво съгласие за постигане на мнозинство, започваме да работим по състав, експерти, програма на това правителство", каза Нинова.  

Тя добави, че ще се търси обединение като в същото време партии запазят и различните си  идеологически и политически позиции.

"Да търсим онова, което ни събира в момента и трябва да се реши най - спешно като инфлация, цени, доходи, Плана за възстановяване и устойчивост, нов бюджет, има неща, които спешно трябва да се свършат и може да ни обединят, това ще търсим, а не разделителни линии", посочи соцлидерката.  

А кой ще е кандидатът за премиер, ще бъде обсъдено с партиите, които се отзоват на лидерската среща и заявят евентуална подкрепа за кабинет с мандата на БСП.

"Ако постигнем съгласие, че можем да правим кабинет ще ни трябва повече време, ако се види на лидерската среща, че няма подкрепа ще върнем мандата“, посочи още Нинова.

"По време на срещата президентът постави въпроса да се използва времето да се приемат важни закони, защото без парламент, ситуацията е още по-трудна", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Корнелия е във вихъра си.Президентът и осигури 5 мин.слава.Ще се нагледаме на безмислен труд.Няма да направи правителство,но заплатата в парламента тече.
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лош ден за България. От тези не очаквам нищо добро. Затъваме още.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нека опитат__чакай малко, какво да опитват бсп, малко ли са управлявали-разсипвали държавата, какво да им гледаме, виждали сме ги, не ги искаме тези хартиени мушмороци
56
8
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
Истината е, че никоя партия не иска предизборно да се опитва да прави правителство, за което е ясно, че няма да изкара дълго. Но тъй като все пак мандата го получи БСП, тук е мястото да оп'люем БСП (и президента Радев покрай тях), нали така?
55
4
 
2
 
! Отговори
Нека опитат преди 1 година
Нека опитат и БСП. Всичко зависи от това дали парламентарните партии искат избори сега или искат да има правителство поне до есента. Иначе всички казват, че трябва да има правителство, но всъщност се готвят за избори през март.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще търсят и няма да намерят, червения президент не иска да има редовено правителство и за това връчи мандата на ятаците си, те имат най-малкия шанс
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с Германия, Байдън назначи ли нов министър на войната?
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предположенията относно състоянието на руската икономика, които стоят зад тези санкции, бяха изцяло погрешни. Русия вече не е с ниско икономическо равнище. Да, нейният БВП в долари беше много по-нисък от този на повечето европейски страни. Но нейният БВП на глава от населението, измерен по покупателната способност на рублата, беше доста висок. Руският БВП също така съдържа много по-висок процент реално производство и по-нисък процент съмнителни "услуги". Нейният здравен сектор е 5.6% от БВП. В Съединените щати е 16.7%, без да има много по-добър резултат.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55, пълни глупости - рублата беше нарочно оставена да поскъпне от Запада, за да намали рязко руския износ на стоки! Примерно някой изнася вино на Запад, плащат му в евро, но като обърне еврото в скъпите рубли, се оказва че е на загуба! Елементарен икономически принцип
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 - Нидерландия е с високо БВП, но пи евенуална воойна, стоковта борса в Аместедам и банковот им дело ще бъдат изклщително тежко засеганти и ще видиш, ка 85% от икономиката им ще се стоипи за вечер ... а после още.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат още 1-2 месеца да бавят, че не се знае, дали ще вземат и 4% скоро ...
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако погледнем производството на Русия на стомана, бетон и електричество per capita, неща с истинска стойност, ще видим, че тя е толкова развита, колкото и други големи страни със среден доход в Европа.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50, когато дрънкаш за "богатата Русия", не е зле да провериш че БВП - то и е колкото на Нидерландия! ФАКТ - само една, при това малка държава от ЕС, произвежда толкова БВП колкото огромната Русия... От там нататък може да си говорим за средна работна заплата в Русия, която е колкото в България, и за това че всъщност освен петрол и газ, Русия нищо друго не произвежда!
46
1
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Какво обединение, пълен провал. Отиваме на нови избори и след тях пак ще е същото. Не си мислете, че нещо ще се промени. БСП са вземали мандат и са го връщали 2 пъти последните 2 години.
45
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мене ЕС и НАТО много ме кефат, ние българите живеем добре в ЕС и НАТО, но много ми тежат болшевиките, ние българите требе да се исчистиме от болшевиките и тогава вече нищо няма да ни липсва до пълното щастие в ЕС и НАТО.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38, то хубаво, ама няма как да стане, защото Радев се одyпи на тандема ГЕРБ - Пеевски, и сега вече е от недосегаемите...
43
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия беше и е богата. Тя произвежда много храни и има всички природни ресурси, за които можем да се сетим. Нейната икономика е в голяма степен самодостатъчна. Населението и е добре образовано. Тя има военния ресурс, за да се защитава.
42
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо от това което на запад предричаха за Русия не се сбъдна.
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да направят правителство, и да не напрявят, и да има избори, и да няма - все тая - ЕС си заминава икономически, а в Бългаиря ще бъде още по-зле, защото то и сега е зле. Идват тежки времена.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА, ще я пребори с кражби!