Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа

Превръщаме се в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си
Обновена: 17 яну 2023 17:54 | 17 яну 2023 17:45, Анисия Иванова
136
Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Към този момент нямаме покана от БСП за преговори по третия мандат. Нас ни поставят в най-лесната позиция, защото ако по всяка друга тема ИК може да взима решения, то нашият най-върховен орган - конгресът, ни е забранил да взимаме решение". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Борисов припомни, че пленумът на ГЕРБ е взел решение да не се подкрепя кабинет с мандата на БСП.

"Те в момента идват на това, на което ние два месеца говорим - вместо Нинова да казва, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, можеше още тогава да се събере лидерски съвет и да се види при кой мандат може да се състави правителство. А не служебно правителство месеци наред да управлява страната.

Напомням, че точно така подходихме с проф. Габровски - отдалечени от всички. Само че тогава всеки искаше да седне на своето его. А нашето правителство имаше 115 депутати подкрепа. След това ПП и ДБ какво постигнаха? - декларация, не правителство - декларация, която събра 63 души подкрепа.

Още по темата

Може да се разговаря, но нашата позиция в случая ще бъде много твърда не заради това, че не сме гъвкави, а защото имаме решение на Конгреса да не подкрепяме правителство с мандата на БСП. В тази нелека ситуация те имат шанс да си направя правителство, вместо да призовават другите за отговорност. ДБ беше в коалиция с БСП допреди месец, ПП - също, заедно с БВ - ако си намерят и друга подкрепа, а те могат - могат да си направят кабинет и без нас. При това много спокойно.

Ще сме любезни като любезния лос. Сега вече - като гледам кой какво прави, всичко е предизборно", коментира още Борисов.

По думите му президентът Радев, мислейки логично и имайки толкова много министри от БСП в служебния кабинет - Явор Гечев, Крум Зарков, и др., както каза и Илияна Йотова, даде мандата на някой, който да продължи политиката на служебното правителство.

И Христо Иванов, и Корнелия Нинова правят това, което искахме и ние - обществен договор с приоритети за управление, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него държавата няма визия, не стои сериозно отвън. БСП има мандата, предлага правителство, няма проблем да го подкрепим, ако имаме договорка за колко време и какво ще изпълнява това правителство, каза Борисов.

Превръщаме се не в държава, в която съединението прави силата, а в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си, добави лидерът на ГЕРБ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
1
 
! Отговори
До Боко преди 1 година
Ей Боко, ако си немаш работа, ся ще те уредим. Отиваш в гората, намираш един хубав, ЯК чатал, идваш тука и почваш да ми крепиш мaдуpите.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Копейката му подарили от Русия с любов един хубав гребен да чеше на Корни четината, она му вика само с чешане не става трябва малко да загладиш с език, он отвърнал щом е за народното благо ще се жертвам че заглаждам с език и че реша четината с гребена.А Баце вика оправяите се без мен
65
6
 
1
 
! Отговори
:D преди 1 година
Мого а нагал уа.
64
2
 
5
 
! Отговори
КИРЧО И КОКОРЧО... преди 1 година
СА В АДВОКАТСКА КАНТОРА, ДА ТЪРСЯТ УБЕЖИЩЕ... ПРОКУРАТУРАТА НА САЩ Е ПО ПЕТИТЕ НА ПРОМЯНАТА 2020-2022.....!!!
63
6
 
5
 
! Отговори
Джо Баеца преди 1 година
Вчера са арестували колегата му - италианския гербаджия Денаро Месина.
62
5
 
2
 
! Отговори
Нагло, та нагло... преди 1 година
Ти му биеш шута, оно пак драпа да захапи кокала... нагло, та нагло....
61
4
 
3
 
! Отговори
Айде! Чоп-чоп! преди 1 година
Тази статия я преместете в категория "Криминални"
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tоз милиардер с нашите пари...яко крадеье 12 години
59
6
 
6
 
! Отговори
GERB преди 1 година
ГЕРБ - Грабим Евросредства, Рекетираме и Бием
58
5
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Познах, и няма да е герб, защото ще бъде разтурена и всичките в затвора, заедно с това измислено СДС. Ще лъскате пода на килиите с език! Тде
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз мафиоз не ли в занданя?
56
5
 
5
 
! Отговори
Шкафчо преди 1 година
Чекмеджанко иска пак да влезе във властта и да прави "цап-царап" на народните пари. Един път като си отопил чушката в лесните пари, не искаш да работиш друго - вижте го Чекмеджанко. Смета че ако напусне политиката, това ще му било и края на живота .. Ех крадльо малъъък... ти колко си гявол.... :D
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Бойкооооооо:))))))))))
54
2
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Язека сум казал дека Корнела нема да я крепим, она да се мачи, язека че одим при мойта у барцелона като не ме сакате, ништу че неам каща тамека, каза лидера от село банкя на изисканото си наречие.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен е Бойко- как ги пързаля само:)))))))))))))))В същото време обаче от седмица ни вест, ни кост от оня бабуин Коко и Кокорчо. Защо ли?!
52
3
 
5
 
! Отговори
ПП =ПЕРЕМ ПАРИ.. преди 1 година
ВСЯКАКВИ......ЛЕВИ И ДЕСНИ....ЧЕРНИ И БЕЛИ...... И НА ПУТН И НА ЗЕЛЕНИЯ.............. ПП=ДБ=БСП =КОМУНА...... ЕСТЕСТВЕНА ИСТОРИЯ......
51
1
 
8
 
! Отговори
ШКАФЧИЯТА преди 1 година
буци... дай някой еврак, кво са правиш. Ти само на Гьорк даваш, понеже ти цилува ръката и други неща.
50
1
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Нека песните и великолепният глас на г-жа БОТЕВА да огласят България. А не тези на българските политици. Видях ги колко струват. На две овце сламата не могат да разделят, а пък хората им запалиха сламата в краката на полицаите му на мутрата Борисов. Когато тя запее, аз ще я слушам. Ако пък не иска да пее, тогава аз ще я изпея. СТОЙНЕ.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На американците им трябва правителство в България. Някой трябва да придава законова форма и да привежда в изпълнение заповедите, които идват от американското посолство.
48
5
 
3
 
! Отговори
АхаахахАХаХАхахах преди 1 година
Е баxти тъпaта мутра! Бахахахаха