Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт
21 яну 2023 14:17, Йоана Цонева
748
Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин
Снимка: БГНЕС

Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви, да приемем позицията, че може да има военна победа, че трябва да има война до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение. Това коментира президентът Румен Радев пред „Дарик радио“.

Аз продължавам да отстоявам позицията си, че България не трябва да изпраща оръжия в този конфликт, добави държавният глава.

Този, който е на другото мнение, трябва не само да познава добре дълбоките политически и исторически корени на този конфликт, но той трябва да представи какъв анализ е извършил за рисковете и последствията от един такъв акт, посочи президентът.

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт и как ще изглежда мирът, според края му.

Още по темата
Една година мина, войната не затихва, нито се стига до някакво решение. Войната вече представлява глобален икономически сблъсък, тя е война на изтощение на хора и материални ресурси, тя е война на изтощение не само между Украйна и Русия, но и за Европа, допълни държавният глава.

На въпрос дали има руско влияние в политическия живот у нас, Румен Радев отговори, че Балканите и в частност България никога няма да изпаднат от радара на много държави. Ние оставаме обект и на информация, и на влияние от неедна държава. Това е факт. Русия е една от тези държави, която иска да упражнява влияние тук и това е факт, каза Радев.

По думите му факт е, че различните държави използват различни способи – скрито влияние, явно, комбинирани способи.

Имаме и политици, и анализатори, и медии които се захранват с грантове. Ние трябва много сериозно да се замислим не е ли време за законодателни промени, които да урегулират поне финансовите потоци на това влияние. Да е ясно откъде идват, за какво се използват, допълни Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


748
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
11
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Московски агент
445
2
 
12
 
! Отговори
Казвам преди 1 година
Тя тази война и е време да приключва.Не е добро нещо войната,тъй да знете.Още повече ако се запали позагасналия огън в Сирия,Ирак и Афганистан. Да ходят да се бият по другите континенти.Заради тая Ковид и тоя война,инфлацията фръкна до небесата.Време е за работа и излазяне от дереджето.Продължи ли патакламата в Украйна,руснаците могат да изполват по-сериозно оръжие,а това ще даде отклик в целия свят,и то не добър отклик.Това ще е сигнал всички да се стягат за нещо по големо.
444
16
 
20
 
! Отговори
Моден Грантаджия преди 1 година
Най-накрая да се каже истината от друго място изключвам Възраждане. Грантаджииски медии, партии и анализатори са ЗАВИСИМИ от други господари и интереси не БЪЛГАРСКИ!
443
9
 
21
 
! Отговори
гого преди 1 година
Това все едно като се разболееш от нещо по-сериозно и отидеш в болница, да ти кажат, абе защо да те лекуваме и да ти удължаваме мъките, ти така и така все някога ще умреш.
442
19
 
23
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Много от пишещите тук страстно защитават Украйна. ОК, всеки има право на мнение. А моето е, че когато болниците ни нямат пари за отопление и лекарства, че и за заплати на персонала - да даваш луди пари (само последните гласувани с 450 милиона) на държава, която забрани българския език, гореше българските знамена - че и живи българи в Одеса, събори паметника на хан Кубрат - това е чиста проба престъпление по Глава Първа от НК. А на който му е толкова присърце Украйна - да дари заплатата си!
441
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е прав, ако НАТО не даваше оръжие на украйнците войната отдавна да е приключила. Е, и държава Украйна нямаше да има, но за Радев това са излишни подробности.
440
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин мачка европитеците, Коцето и той е великан.
439
15
 
9
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Десетилетия наред за България се говореше със сдържано, с прикрито, а понякога с несдържано и неприкрито презрение като за най-изостаналата, най-бедната, най-изменчивата политически и най-несигурната държава в Европа. Държава, в която европейските ценности (а и цивилизационни ценности на развитите държави) биваха приемани неохотно, често подигравани и неразбираеми за множество хора.Евала на Кирил Петков! Евала, бате! Отсрами ни пред света. Сега и в Шенген ще влезем и еврото ще вкараме...
438
17
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Вън евроатлантиците от България, вземете си СДС- то ГРОБ и заминаваите за Украйна може и ППто и Ичо да вземете с вас мpъсни атлантици
437
11
 
19
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Като видиш..че грабят съседа и го бият...защо да му поногнеш..като това ще удължи само грабежа и побоя(даже може и теб да те бият)...Преклонена глава, сабя не я сече...това ни е манталитета на нас...за това си затваряме очите за всичко случващо се в държавата!
436
11
 
24
 
! Отговори
Червен чорап преди 1 година
Мръсни зелени чорапи. Радефф, заради тебе целият нормален свят ни мрази.
435
15
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Раден не е български президент, назначен от Путин наместник.
434
24
 
14
 
! Отговори
Дико Сашев преди 1 година
Радев е абсолютно прав! САЩ и НАТО не смеят да вкарат сериозни помощи, така че Русия да бъде победена, защото това ще означава световна война. Те дават поддържащи помощи, подържат войната докогато те имат изгода от нея. С такива помощи Русия няма как да бъде победена още дълги години. Тези помощи няма как да доведат до решаване на конфликта.
433
8
 
23
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Радеф натовеца. Червена карикатура.
432
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доскоро сме давали репарации на укрите във вид на безплатно гориво без да сме виновни за тяхната война и.че са нарушавали Минските споразумения,за да върнат Крим.Ей така няма да пуснат далаверата.Затова са особено активни днес от укро пропагандата.Прав е Радев.А с пропаганда няма как тея укри да ни повлияят.Да се разкарат от хотелите,че ни писна да ги хартуним!Да сядат да преговарят,а не само оръжия и пари да искат!
431
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка, кремълски шпионин!!!
430
8
 
19
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Радеф не е срамно да кажеш, че си бил на учение,когато са давали акъл.
429
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нас ни нападнат утре, този човек ще ни предаде. Вижте го добре!
428
21
 
12
 
! Отговори
Той е преди 1 година
Какво означава Русия да бъде победена? Да бъде изгонена от Украйна и да бъде гонена до Москва ли? Не ставайте смешни! Много преди това Русия може да използва оръжие, което ще доведе до световна война. Друг вариант с помощи за Украйна, както досега, да се поддържа войната докато се изтощи Русия- мечтата на САЩ, която с тази цел предизвика войната. Вижда се, че за това ще са нужни години. Дотогава от Украйна няма да е останало нищо. Русия и Украйна се хванаха в капана на САЩ и нямат полезен ход.
427
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А укрите защо не са си спазвали Минските споразумения?!Ние каква вина имаме,за да плащаме?!Никаква!Не искат да преговарят ама отъжия и пари искат.И 5-звездни хотели.Я сиктер!!!