Михайлов: Преди месеци предупредих, че изнасяме оръжие

Той посочи, че е притеснителен начина, по който това се е случвало
21 яну 2023 11:19, Йоана Цонева
38
Михайлов: Преди месеци предупредих, че изнасяме оръжие
Снимка: БГНЕС

Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съобразно закона. Аз съм един от първите, които казаха, че има износ на оръжие към Украйна през посредници в Румъния и Полша, заяви в ефира на bTV бившият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов.

По думите му от статия в германското издание "Die Welt" е станало ясно, че България е изнасяла оръжия и муниции за Украйна в първите месеци на войната.

Още по темата
Той посочи, че е притеснителен начина по който това се е случвало. Това се е извършвало зад гърба на народа, докато управляващите ни уверяваха, че такова нещо няма, уточни Михайлов.

Политиците говорят едно, а вършат друго. Възниква въпроса дали управляващите не са укривали и други неща от обществото, добави бившия директор на Кинтекс.

Михайлов представи данни от Министерство на икономиката, които показват, че за цялата 2021 г. одобрениият износ на оръжие за Полша и Румъния е за 12 милиона евро. За първите 6 месеца на 2022 г. по време на управлението на кабинета "Петков", когато госпожа Нинова беше икономически министър, нейното ведомство е одобрила износ на оръжие за Полша и Румъния за 1 милиард 287 милиона. Това е завишение 107 пъти и няма как да не са разбрали и при условие, че всички западни медии от самото начало на войната потвърждават, че пътят на оръжието е през тези централноевропейски държави, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много приказки, но най-важното никой не казва - НАЧАЛОТО: защо започна конфликта, какво точно е станало между двете държави стара Русия и нова украина; Избиваха ли нацистите-евреи хора, които се определяха като руснаци (както македонците); Прелюби ли ги САЩ? или друго? Кой и какво предизвика този военен конфликт - за това се мълчи. Ние правилната страна ли подкрепяме?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асан 1,сао ти ли не разбра , че оръжието е платено от Великобритания и САЩ.
23
2
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
КОЙТО СМЯТА , ЧЕ ДНЕШНИЯ ЕС - СА ЛУФТВАФЕН ФОН ДЕР ЛАЙНЕ И ГЕРОНТОФИЛИКУС МАКРОН + БАНКИТЕ НА ЦИОНИСТИТЕ ЕВРЕИ -ДА ВДИГНЕ РЪКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търговията с оръжие е бизнес, макар и мръсен и жесток, но е законен бизнес, който се осъществява по международно приети правила. Войните се водят с оръжия, които убиват...Когато директно дарявяш оръжия и военна помощ, тогава не е бизнес, а политика, която се осъществява по други правила. Българите масово искат неутралитет. За разлика от шайка кресльовци, които по силата на ганьовската си парвенющина и сега си мислят, че са ударили кьоравото и гледат за келепиреца си да се присламчат към силния..
21
4
 
23
 
! Отговори
е тва не знаем преди 1 година
че изнасяме оръжие за Украйна е ясно , колко обаче е комисионната на киро , асен и корнелия която се прави че не знае и се оправдава с - няма документ където пише че оръжието е за Украйна .
20
7
 
5
 
! Отговори
ТЪПАНДЖИЯ преди 1 година
Кому дириш в Кинтекс ( Кинкалерия &Текстил, несъкратени)!?!?!?*** в ТКЗСто да пасеш себеподобните или да риголвал камънаците(пуриата)Аре , КЪШ!!!
19
3
 
16
 
! Отговори
от конгреса преди 1 година
другарката нинова не знае за това изнасяне на оръжие за Украйна през Полша , сега чува за това :) мдааа !
18
9
 
10
 
! Отговори
тт преди 1 година
Тикквата умря от яд, че вече не може да се пише като големия евроатлантик и се гушна веднага с комуняггите от БСП. Нека припомня, същите тези комуняяяги за които Бойко постоянно говореше че са измъчвали и убивали неговите баби дядовци и тн. Та туй беше то
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът с износа на оръжие не е от вчера.България още по времето на соц изнасше оръжие.Но тогава парите влизала в бюджета.А сега в частни сметки.Парите,който навремето се дължаха от други държави на България за изнесеното оръжие по време на соца надхвърля ха 2 милиарда$.Но предишните Правителства ги опростиха а България плати 2,5 милиарда$,за самолети.Е това е грабеж.А колко още ще плати един Бог знае.Така е когато е създаден режим,които е по лош и от комунистическия,защото е мафиотски.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това фактически показва,че българското оръжие е най-качествено.Знаете ли какво значи,когато си лице в лице с противник,да ти засече оръжието а за износа е ясно че в България и сега има двойни играчи. И няма как друго я че да е, защото синчето е заложник в САЩ.Не се учудване, че такива похвати се използват.Това съществува още от време оно.Винаги синове и дъщери са били пращани,като заложници.И за да бъдат разсеяни съмненията ги записват като учащи се.Така се изпълнява всяко желание от васала.
15
0
 
9
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
То е ясно, че след като произвеждаме нещо, трябва да го пласираме. Ама само да попитам: Русия не е ли искала и тя да си купи от това нещо? Еее, въпросът ми беше малко неудобен.
14
1
 
20
 
! Отговори
SS преди 1 година
Браво на другарката Корнелия ! Затвърди си прякора госпожа Лъжа ! Тя е и на път да затрие и партията ! На идващите избори са аут !
13
21
 
9
 
! Отговори
Лолъ преди 1 година
Браво на Киро и Асен, хора с топки и морал! Сега всеки говори за България, трябва да се гордеем!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо Простия е комунизтически изклесяк като сички герои на кукления театър, който бившите другари ни разиграват от 30 години.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом произвеждаме оръжие,естествено ще го изнасяме,защото трябва пари за заплати.Ще ми се да спрат производството,да дойдат хиляди безработни на протест и да изметат окончателно радево корнелеви и бибитковци!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснението "Тогава за България беше опасно, затова лъжехме", е мало умно. Значи нищо не сте рискували и не си спасил нищо. Ако някой е спасил Украйна, това са Полша и Румъния. Ако пък наистина си помогнал, мало умно е да излизаш и да се самоизтъкваш. И мало умно е да привличаш внимание, след като войната още не е свършила и още разчитат на нашите доставки. И ако е толкова опасно да се доставят боеприпаси, какво направихте цяла година за усилване ПВО-то на България?
9
20
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Това е единственото хубаво нещо, което тия двамата мошенгии напрабиха или са били принудени да направят.
8
1
 
19
 
! Отговори
666 преди 1 година
Къде е новината тук.....това всички го знаехме.....
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и да го увъртат, както и да го представят, това е кражба, предателство, измама! Пък каквито и да е "цели" и "причини" да му прикачиш!
6
6
 
21
 
! Отговори
Ето това преди 1 година
"Това се е извършвало зад гърба на народа, докато управляващите ни уверяваха, че такова нещо няма, уточни Михайлов." В случаят е най-гадното. Имаше и решение на НС, Нинова и сие обясняваха, че не изнасяме за Украйна. Но всеки знаеше, че се прави чрез Полша. Всеки ден транспортни самолети излитаха до полски град близо до границата. Значи говорим едно, а вършим друго. Вкл и заобикаляне решение на НС. Марионетки имаме, не политици.