Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт
21 яну 2023 14:17, Йоана Цонева
748
Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин
Снимка: БГНЕС

Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви, да приемем позицията, че може да има военна победа, че трябва да има война до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение. Това коментира президентът Румен Радев пред „Дарик радио“.

Аз продължавам да отстоявам позицията си, че България не трябва да изпраща оръжия в този конфликт, добави държавният глава.

Този, който е на другото мнение, трябва не само да познава добре дълбоките политически и исторически корени на този конфликт, но той трябва да представи какъв анализ е извършил за рисковете и последствията от един такъв акт, посочи президентът.

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт и как ще изглежда мирът, според края му.

Още по темата
Една година мина, войната не затихва, нито се стига до някакво решение. Войната вече представлява глобален икономически сблъсък, тя е война на изтощение на хора и материални ресурси, тя е война на изтощение не само между Украйна и Русия, но и за Европа, допълни държавният глава.

На въпрос дали има руско влияние в политическия живот у нас, Румен Радев отговори, че Балканите и в частност България никога няма да изпаднат от радара на много държави. Ние оставаме обект и на информация, и на влияние от неедна държава. Това е факт. Русия е една от тези държави, която иска да упражнява влияние тук и това е факт, каза Радев.

По думите му факт е, че различните държави използват различни способи – скрито влияние, явно, комбинирани способи.

Имаме и политици, и анализатори, и медии които се захранват с грантове. Ние трябва много сериозно да се замислим не е ли време за законодателни промени, които да урегулират поне финансовите потоци на това влияние. Да е ясно откъде идват, за какво се използват, допълни Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


748
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само тия. които си имат собствени бункери, може да искат да им се дава на укрофашистите оръжие.А другите желаещи, накупихте ли си стоки от първа необходимост? Ако западът продължи да снабдява Украйна с нови, по- мощни оръжия, световната трагедия няма да ни се размине и кой оцелял, оцелял, но България няма да е в тези късметлии.
465
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентина пророк, който твърдеше, че войната в Украйна ще е кратка!
464
7
 
8
 
! Отговори
Свобода за ЕС преди 1 година
ЕС е истината другите са некви бизнес-олигархии и само мачкат Човека.
463
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефан Данаилов беше принципен в идеологията си, но не успя да предвиди цялата мерзост на парите от запад. Той го посочи, лека му пръст. И сега си имаме хамелеон.
462
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според нашия президент, трябва да гледаме как Русия сгазва Украйна! Избива хиляди невинни и след това се разполага до нашата граница! Ние ще чакаме подвили опашки и ще прославяме геройствата на Вагнер, с надеждата, че ще ни се размине! Браво! Радев, чака ни десетилетие на войни! Русия се готви за открита война с НАТО! Айде кажи дали не е по-добре фронта да е Украйна, а не България?!
461
7
 
6
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Незнам обаче в моска по покривите на държавните сгради се слагат ПВО та и други стрелкови установки.Някой се готви да одбранява Москва от нашествие или се пече преврат не знам някой дето по му разбира да обясни.
460
10
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
браво бе Радев ти одобряваш избиването на украинци изнасилването на жени и деца рзршаването на уЧилища болници и жилищни блокове ограбването на украински ресурси и природни богатства ограбване на украинските домове и геноцида над украинците .БРаВО БЕ ТАКА ЛИ ТЕ УЧИ *** БАЩА ТИ И ПАРТИЯТА !
459
8
 
11
 
! Отговори
Гаранция Франция преди 1 година
Умно-красивите забравят, че на техните господари сме им нужни само като територия за борба срещу врага. Ако това толкова бленувано нещо от тях се сбъдне, каква ще е нашата съдба? Да не стане като на партньорите им Кюрди, които бяха изоставени след като нямаха повече нужда от тях?
458
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 80% от българите бяхме против даването на оръжия.С машинките ни подправихте изборите,за да гласувате даване на оръжия.Радев беше принуден от решението на НС да даде.Вие се подиграхте с народа.Гръм да ви удари!Господ да ви накаже!С тази пропаганда,която е платена продължавате да ни се подигравате като ни убеждавате как едва ли не сме украинци и в главата ни е само даване на оръжия.Ние искаме те да спрат да се бият.Не искаме да се намесваме в чужда война.За висчко,което е казал Радев е прав.
457
9
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
"А ве, глу.пав ***, кой ти каза, че искаме война до пълен крах на едната страна? Просто искаме агресорът да се изтегли от окупираните територии. Нищо повече, никакъв крах." - И след това какво? Русия забравя за интересите си. И след 2,5,10 години какво? Една слаба Русия с апетитната си територия и ресурси, ако не може да се защитава, със сигурност ще бъде нападната някъде в бъдещето. Питам сериозно, да развием дискусията. Как си представяте дългосрочен мир, ако една от двете страни загуби изцяло
456
4
 
9
 
! Отговори
До Тошо преди 1 година
Тошко знам, че ако спре кранчето с долари от НПО-та ще умреш от глад. Ама робството явно си е заложено от време оно. Донякъде те рабрирам, че си опитваш да си пазиш хляба, но това е само твой интерес. Продажниците в нашата нация са нещо нормално.
455
2
 
7
 
! Отговори
Емили преди 1 година
Сега разбирам защо е бил наказан "цвета на нацията". Може сега да са на ред "умно-красивите". Та да видим държавата да тръгне нагоре. На умно красивитета все някой друг им е виновен
454
9
 
9
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Срам,не срам,като съм агент от време далечно ще пея,каквото ми кажат.Само да съпоставим... Лех Валенса също се оказа агент на ДС на Полша,но в паметта на полската нация остава,като герой създал Солидарност. А нашият агент, президент Радев ще остане в мислите ни като безгръбначно и продажно същество,предпочиташ интересите на Путин,пред тези на България за, която се е клел във вярност.
453
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Кокорчо са за затвора. Курнелка да ги придружава.
452
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 569 О хооо и още как ?
451
10
 
11
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Специалната военна операция се превърна в специална военна излагация.Втората по сила непобедима руска армия с въздушно космически сили.
450
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям фарисей излезе Радев!
449
7
 
13
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Лъже и маже... Щи си заъваря очите толкова време, негови служебни правитеюства реално изпращат оръжия!?
448
24
 
23
 
! Отговори
Той преди 1 година
Единствения мислещ трезво държвник в страната. Респект!Огън с бензин никога не може да се изгаси.
447
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме и политици, и анализатори, и медии които се захранват с грантове. Не е ли време за законодателни промени?