Юлий Павлов: Ще има още по-ниска избирателна активност

Няма да има структурна промяна в НС
24 яну 2023 22:26, Елка Василева
23
Юлий Павлов: Ще има още по-ниска избирателна активност
Снимка: архив, БГНЕС

БСП направи каквото можеше, не получи подкрепа не по нейна вина, мандатът за нея е позитив. Резултатът на БСП ще бъде 9-10%, стигнаха плато. Очакваме малки промени спрямо изборния резултат от 2 октомври. Ще има още по-ниска избирателна активност, без структурна промяна в НС. Това каза пред NOVANews социологът Юлий Павлов, директор на  Центъра за анализи и маркетинг.

Още по темата
По думите му пренареждане на партиите няма да има. "ПП и ДБ заедно или поотделно ще са далеч от съставяне на правителство, ГЕРБ и ДПС също. Политиците са като развалена грамофонна плоча - говорят едно и също месеци наред", посочи Павлов.

От своя страна комуникационния експерт Любомир Аламанов подчерта, че Нинова има много тежка задача как да се позиционира. "Тя претърпя много репутационни щети от това, че започнаха да излизат сведения как предишният кабинет е изнасял оръжие, което може би се е озовало в Украйна. Това може би е ставало с нейния подпис, а това за електората на БСП с крайноруска ориентация, създава напрежение. За нея е добре дошло даването на този мандат, защото левицата е пета политическа сила с тенденция надолу", коментира той.

Според него единствено твърдите ядра изявяват желание за гласуване, а държавата е в застой. "През лятото агенти на Кремъл викаха, че държавата ще загине без договор с "Газпром", но поне те бяха осветени. Предизборната кампания ще бъде много важна. Борисов си променя мнението много често и не е ясно какво ще се случи на следващия ден", каза още Аламанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
да ще има ще гласуват тези с хартиената бюлетина другите няма да излязаттака че които и да спечели наи много гласове нищо няма да може да направизащото представл'ява само прос-тата част от обществото до два мандата в нсизбори до дупка докато се изчистим
13
4
 
9
 
! Отговори
Внушения! преди 1 година
Пак ни внушават как няма да има активност и по-добре да не ходим!Каква им е целта?Да съсипят България ли?ГЛАСУВАЙТЕ, защото от всички нас зависи.
12
2
 
12
 
! Отговори
Юлий Август преди 1 година
Поради твърде ниската избирателна активност и следващият парламент няма да има необходимата легитимност, независимо от това кой ще "спечели" изборите. Мненията на политолози, социолози, социопати, телепатки, ясновидци и врачки са без значение.
11
2
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Теория и практика как се вкарва герб в позиция без президентска република:))) но парламета вече е друго място....:))))
10
1
 
4
 
! Отговори
Нели преди 1 година
Нищо ново не казваш Павлов Българина нищо не може да направи На него му дай само да плюе ,и да хвърля вината на чужд гръб.Да направят всички чужденци с българско гражданство за да могат да гласуват.Българина в доказал,че не може да си стопанисва държавата.Жалко но фак
9
3
 
9
 
! Отговори
Име преди 1 година
До Анонимен 1, отивайте да гласувате, но не очаквайте различен резултат, при едно и също действие! Без лустрация, нищо ново няма да се получи.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично няма да гласувам. Гласуваш, не гласуваш, резултата е един и същ. Който има мерак да ходи да блъска с глава бетоната стена с надеждата, че един ден ще я пробие..
7
2
 
6
 
! Отговори
ясна е работата преди 1 година
про виспка активност флашките не работят и процентите са калпави... откъде ги намирате такива специалисти бе ...дрънкат глупости по цял ден
6
7
 
4
 
! Отговори
ВСИЧКИ НАШИ преди 1 година
Танкове--ЗА УКРАЙНА!
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който от политика разбира---ДПС И ГЕРБ ИЗБИРА!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ШЕСТА година слушаме "внимателно" повръщането на Рундьо - ясно, като преяде човек с всичко на наш гръб, и най-вече с - чудовищна болшевишка власт БЕЗ всякаква отговорност, ще почне да повръща, нали? Е, почва много да вони на повръщано,излагация,ИЗОЛАЦИЯ и СРАМ дори и при "социализма" не сме били по-зле! Пак се намеси Копринков от "Дондуков" 2, няма да ме четете - толкова по-добре за ВАШЕ добро!
3
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Нормално е в демокрациите хората да са апатични към изборите. Всичко им е наред, имат демократични традиции и са спокойни за бъдещето, независимо кой ги управлява. Радостно е, че и България стана член на клуба на богатите и българите станаха като всички европейци уверени в по-доброто си бъдеще.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото каже КГБ-то на наш Мундрю Путлеров - това ще бъде! Слемльовският гном зори не подозира за съществуването на славяновското путлерче, ама на - то се докарва и ближе ли, ближе, белким "по-голямото" джудже го забележи и НЕ сипе новичок в салатата на селяндурската му кобила. РАЗКРАЧВАНЕТО на Рундьо Ветото между Европа и Азия е за сметка на нашия живот, поминък и оцеляване!
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак ни внушават как няма да има активност и по-добре да не ходим...Каква им е целта?Да съсипят България ли?Отивайте да гласувате,защото следващия път може призовки за фронта да получите,а не бюлетина.