Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите

48-ото НС оставило много несвършени задачи
Обновена: 24 яну 2023 10:28 | 24 яну 2023 10:28, Камелия Цветанова
150
Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като върна неизпълнен третия мандат, лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че основният опонент на левицата в предстоящата кампания преди предсрочните избори е апатията на избирателите.  

„Виждаме в хората умора от избори, апатия към политическия живот и за нас това е основният опонент в кампанията и основната ни цел е да убедим хората да гласуват, защото чрез техния вот ще се реши тяхното бъдеще, не нашето. Ние сме готови за кампания“, коментира тя.

Още по темата

Според нея ще има разлика в конфигурацията на следващия парламент в сравнение с 48-ото Народно събрание.  

Нинова очаква 49-ото НС да излъчи редовно правителство, защото политическата криза се е задълбочила твърде много, а тя е в основата на останалите като социалната и икономическата.

А кога трябва да бъде разпусна този парламент, Нинова обясни, че Конституцията не определя конкретен срок, но според експертите това трябва да стане възможно най- бързо.

„Другото би било по ръба на Конституцията, но това ще го реши президентът“, коментира тя.

Нинова добави, че парламентът не е успял да приеме важно законодателство като бюджета за настоящата година, законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, които са важни за следващите десетилетия и съдебната реформа която е ключова.
 
Относно искането на ИТН а президентска република, соцлидерката припомни, че БСП винаги е била за парламентарна и тази позиция не се променя.

Нинова коментира още, че не смята нереализирането на третия мандат като провал за левицата, защото и ГЕРБ, и ПП с много повече депутати, не се справиха със задачата.

„Мисля, че нямаше партия в този парламент, която да успее да реализира третия мандат“, призна тя.

А относно решението на БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ,   Нинова обясни, че този въпрос ще се реши на престоящи конгрес на БСП, ако изобщо бъде повдигнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 1 година
Вие не сте народни представители защото народа не е гласувал за вас. Вие сте незаконно в парламента
60
3
 
13
 
! Отговори
!!!!! ТОЗИ ПЪТ !!!! преди 1 година
Избирателната активност ще е 20 % само. Никой няма да гласува за никой от вас. Всички сте престъпници. Напуснете парламента и влезте в затвора веднага
59
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Мотиката и у село Крушовица да копаш като Тиквата :)))
58
0
 
2
 
! Отговори
БайКольо преди 1 година
А на избирателите, сте вие - партиите
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох Нинова,..нали такива като теб я докараха тази апатия! Не разбра ли, че с тясно скроени комунистически възгледи като тези, които БСП и президентът прокарват, няма да ни пуснат нито в Шенген, нито ще станем модерна европ. страна! Накратко, от човек като Нинова не може да се очаква реформаторски процеси, защото те саботират същинските реформи. Например! - преди 2 год. точно БСП, пак с Корнелия начело, спря приемането на истанбулската конвенция и даде шанс на насилниците. Това стига!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мълчанието на агнетата втори епизод :))))
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56Нема значение това, те се прехвърлят гласовете към най-големия процент :))) Ако решат, може и да спечели некой друг, така че по-добре не си давай гласа :)))
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забогатя с Техноимпекс при Костов,скочи при БСП при Станишев и спечели първа награда за циркова артистка в политиката-.
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква апатия госпожо Нинова, ще гласуваме за ПП, защото с тяхна помощ Украйна разби cypaта на велика Русия.
52
1
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
За каква апатия говори това нагло същество? Апатия би било, ако ни е все едно дали ще участваме в цирка "избори", а в случая няма да участваме, защото не сме циркаджии. Всичките така наречени "партии" до една, без изключение сте всъщност една пасмина слугинаж на евреите и служите на един и същ господар. Според тая трябва да участваме в този театър, с предварително подготвени "резултати" за да легитимираме десетилетия на ред едни и същи "спасители", хахаха.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагла,по-нагла,най-нагла=Корнела .Без чувство за срам 30г
50
1
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Имам идея.И аз мисля като теб.Но мисля да гласувам с "не подкрепям никого'.Ако съберем над 50 % такива гласове след изборите ще можем да ги изгоним всичките от парламента. Не се сещам за друг начин,при това си е напълно законен.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мълчанието на агнетата.....хахахаха :)))
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Импексова,ако не беше жалка щеше да си смешна.Достойна ученичка на Костов от Драгалевци.Ти и социалист,та ти си див капиталист.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рдев е доказан, Боко не :)) Ако искате *** на ДПС, Боко е вашия човек :))
46
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
Оценявам много високо чувството за хумор на президента.Избори на 2 април.Сетете се кога е денят за размисъл.....
45
0
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
много ясно че има апатия на избирателите! Все едни и същите физиономи и измамници. Обещават едно а после правят както си искат само и само за да забогатят и ние го духаме.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият ни проблем сте всички вие,продажници! Задкулистни клоуни, които ограбихте всичко за личното си благо. То да беше апатия добре, ние сме в агония.
43
3
 
6
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Основният проблем на България сега се нарича Румен Радев! Драпа за всичката власт, ако може и завинаги! Очаквайте скоро референдум за нова конституция (от чалгарите) и... връщане на член първи: "За президент може да се избира само - бивш военен, авиатор, развел се и отново женен, с тесни връзки с ген. Решетников и Русия, който признава, че Крим е руски." - с две думи "изтребител на България"!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...хартиената бив..оли..ца...