Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин

Стига с разделителните линии, призова лидерът на БСП
Обновена: 2 фев 2023 12:17 | 2 фев 2023 12:00, Елка Василева
56
 Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин
Снимка: архив, БГНЕС

Стига с разделителните линии, има можещи, има знаещи, има хора, които искат да решават проблемите на народа. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
Нинова отчете, че 48-ото Народно събрание е белязано от скандали и отбеляза, че докато са се замеряли със скандали кой е по-корумпиран, съдебната реформа е зациклила.

"Изправени сме пред пропаст. Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в нея като държава, не като отделни политически партии", заяви  Нинова.

В следващото 49-о НС най-голямото предизвикателство отново ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие, категорична бе тя.

Войната в Украйна се отрази в две посоки - чисто военна и социално-икономическа, смята Нинова. "Военното взе превес в 48-ото НС. Това военно предимство в работата и говореното в парламента беше облечено в клишета и етикети. Който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, а който е за мира, неутралитета на България и ненамеса във войната, е ретрограден евразиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор, спокойствие и решения в интерес на България. Етикетите бяха в черно и бяло", каза лидерът на БСП.

Войната ще приключи с мирно споразумение, прогнозира Нинова и добави, че двете големи икономики в Европа вече гледат към мира. Това е бъдещето, категорична е тя.

По думите й вторият проблем, който е противопоставил партиите, е липсата на единно мнозинство. "Така ни излъчи народът. Това ни доведе до всякакви коалиции, до ситуационни решения. Това е нестабилност, това е липса на предвидимост за това какво ще се случи утре. Това роди спекулации според това кой е по-креслив", посочи лидерът на социалистите.

Оформи се и друга разделителна линия - добрите срещу лошите, статуквото срещу промяната, каза Нинова и добави мнението си: "Всички в тази зала са статукво".


Нинова се обърна към българските граждани. "Дано да е достатъчно времето да осъзнаете, че личната ви съдба и живот е във вашите ръце, във вашето решение кого ще изпратите в следващия парламент, за да решават проблемите на България. Мислете със сърце, но и с разум! Дано 49-ият бъде по-мъдър от 48-ия парламент!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия живеят в техен отделен свят и не разбират че обикновените хора са вече в пропаст която те направиха за 33 г. Трябва да се спасява държавата а те се занимават с избори.
29
1
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Другарки и другари от комунистическото движение(защото вашето отдавна не е никаква партия),скрийте се вече в землянките.Никой нито иска да ви слуша,нито да ви гледа наглите мутри и изпилени глави.Разберете-ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ И НИКОГА НЕ СТЕ СТАВАЛИ.След поредното ви падение вчера,с напускането на залата,която отдава почит на цвета на нацията,избит от роднините ви,по-добре за всички е да се изпарите от политическото пространство на тази държава.Това заслужавате всички ПРЕСТЪПНИЦИ!
28
1
 
6
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Така е: БСП скоро ще паднете в пропастта. Дано поне манипулациите с хартиени бюлетини да ви закрепят временно.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти корни за Мен вчера Падна - да излезеш от зала ,за да не почетеш жертвите на комунизма - падение !
26
1
 
6
 
! Отговори
Лелее преди 1 година
Тая взе да плаче,ми то акъла ни вече го няма от вас,а сърцата ни добре ,че са железни да ва търпим.акъл нещем ,ама 30 години си живеете живота в парламента на гласоподавателите.и сега пак молби.в тоя парламент ако вляза аз ще хвърчат перушини.ама няма кой да *** предложи,все едни и същи сте.и когато свърши месото по кокала бягате.
25
1
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Нас не ни интересуват вашите червени линии,не ни интересуват вашите партии, защото чрез тях вие затривате държавата и трайно емигриралите от нея ще стават все повече и повече. АЗ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИКОГО ОТ ВАС И НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ГЛАСУВАМ!Вие сте срамът за България и вашата посредственост води до никъде.
24
1
 
6
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Не забелязах да си признават грешката с разделителните линии, които те начертаха и да се извиняват на българския народ, че докараха рекордна инфлация и излагаха България по света.
23
0
 
9
 
! Отговори
Точно корнелке преди 1 година
Много точно.Тия 240 дето са там ако паднат в пропаст най добре.
22
1
 
3
 
! Отговори
Докъде стигнахме! преди 1 година
Ах, колко често природата във прелестна обвивка укрива гнилост - искам да повярвам, че на вида ти честен отговаря и честна мисъл.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия, вие ги сложихте с Пинокио тия линии.И вашата червена олигархия.Ти каза, че законите са корупционни и са дело на мутрите от ГЕРБ.Ти каза, че никога с ГЕРБ.Борисов ти предложи председателското място в НС.Дали вече някой ще ти го предложи...Цялата ти политика е тотален провал и в една истинска демокрация, каквато не сме, трябваше да подадеш оставка.Не може да завършиш провежданата политика на конфронтация с ГЕРБ с думите, стига разделителни линии.С Радев се провалихте.
20
2
 
6
 
! Отговори
Осъзнат преди 1 година
Отдавна не ходя да гласувам,бях БКП,БСП и се отвратих.другарко,ми то вашия председател на БСП ,в община Тервел,е пълна нула,това момче и добър ден не ти казва,кажи ми как да гласувам за вас,то е неадекватно.язък за социалистите в общината.ми то като беше народен представител не защити и не направи нищо за общината,само се хвали,че от петък до понеделник си идва със служебната кола,и чики Рики.отврат.изгонихте всички социалистите и сега им се молиш,че животът ще е по добре.лъжа е.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е.Стига разделителни линии и стига са се карали.Примерно мои роднини си гласуваха за различни партии и ако по модел на политиците си сложим линии вкъщи няма да има къде да се мине.Цялата държава страда те като се карат,а на нас ни писна от избори.Ако някой си мисли,че ще ни държи нарочно в политически хаос,за да ни подари после на съседите не е познал и гръм да го удари!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, ти се изпокара не само с всички останали партии, но и с всички в собствената си партия. И сега точно ти демагогстваш и ще говориш за разделителни линии. Аман от теб вече.
17
2
 
8
 
! Отговори
Щяхте преди 1 година
да паднете ама ви се размина без лустрация. И продължавате нагло да не се дори извините за хилядите невини жертви на деспотичния ви режим
16
3
 
9
 
! Отговори
Буля Иванца преди 1 година
E ...най-голямата клюкарка се загрижила..., но за зплатата си.Да обясни на хората с колко пари живее на месец другарката, че нещо....все прикрива... и избягва да говори за себе си ,но за другите е НЕДОСТИЖИМА....Това е нашата кака Сийка....
15
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Леко,финно и тактично др.Нинова ни подготвя за коалицията ГЕРБ-БСП.
14
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаи си незабавно оставката за да не падне бсп в пропастта
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяхме в пропаст когато тази лъжлива и крадлива другарка беше министър на икономиката, простото Киро беше министър председател и ококореният Асан беше финансов министър.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев се извъртя и се съюзи с ГЕРБ, Нинова се съюзи с ГЕРБ и върнаха диктатурата, сякаш малко ни бяха 12 год. тоталитаризъм.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред пропаст сме заради Нинова и нейната хартиена коалиия. Толкова ли няма здравомислещи и сърцата хора в БСП, които да я отстранят?