Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?

За Вигенин изглеждало като налагане на американски интерес в някаква сфера
144
Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?
Снимка: БСП

Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук. Тези ресурси, за които се говори, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако САЩ са наши партньори и искат да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинения за огромни средства, нека да ни предоставят тези данни. Главният прокурор да ги поиска и ако не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да видим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто така трябва да остане това нещо. Искаме институциите да си свършат работата".Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 48-ото Народно събрание.

Още по темата

"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности. В публикуваното съобщение има доста категорични твърдения, съвсем конкретно са написани някакви неща. ... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в списъка "Магнитски", но далеч не сме от тези, които ще прибързат, за да ги анатемосат. Не можем безкритично да се разграничим и да си захвърлим хората. ... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки съмнения около хора, свързани с българската енергетика", коментира той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия списък "Магнитски".

В предаването "Неделя 150" Кристиан Вигенин коментира проведения в събота 50-и Конгрес на БСП: "Има начин да работим заедно, ако целта ни е да има силна БСП. Има различия, но колегите трябва да бъдат конструктивни. Аз не съм видял нещо конструктивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БСПВигенинмагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вън ФАЩ от българската енергетика! Откакто започнахме да се "диверсифицираме", всичко поскъпна, хората вече едва свързват двата края. Колкото по-далече от САЩ, толкова по-добре ще живеем.
40
3
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 1 година
Значи според БСП, корупцията за прокарване на руски интереси в България, не е корупция ?! Цитат : случаят Горанов е по-различен...Що се отнася до САЩ - грешка е , че Борисов и Гешев продължават да не бъдат включвани в този списък ! Това трябваше да стане, за да се случи нещо реално. Сега нищо няма да последва ..
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръжте си милионите в дюшека, там е най-сигурно или ги копнете под японската вишна като Баце.
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списъкът "Магнитски" - защитава американския интерес, а вие се стресирате като г0веда! медииите де да уточня!
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селяни гадни, с кал между бузите щяхте да ставате и да си лягате, ако не беше социализма.
36
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше социализма, Турция да ви е обърнала наопаки сфинктерите 100 пъти.
35
2
 
3
 
! Отговори
морски преди 1 година
България е м/у 2 империи - руската и турската. Техни шпиони ще има винаги. Дори и да ги ограничат гореизброените, други ще има, защото сме на стратегически кръстопът.
34
11
 
18
 
! Отговори
Заради блядовете преди 1 година
България още не може да се съвземе от времето на социализма.. Лошото е, че държавата не взима никакви мерки срещу предателите русофили.
33
2
 
18
 
! Отговори
морски преди 1 година
До Факт ... ами Москва ни държеше изкъсо и ни помагаше със евтини суровини. Прибави и работливите поколения останали от царско време - ясно е. Не е западно влияние това, че станахме шампиони по кражби+корупция. Там те се наказват. Не е западно влияние, че свободата я обърнаха на слободия тук. Там законите и редът се спазват. Не е западно влияние, че българите се предават едни други.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ясно по ясно е че този имструмент се използва за да може да техните корупционни модели да се наложат техните корупционни модели са по префинени пари на ръка не се дават ,дава се влияние чрез бизнес и политически проекти след това парата идва индиректно тоест корумпирания не е взима директно а в последствие
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мене имената са малко .
30
3
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Само на Гек ли му прави впечатление, че при първата партида, която оповестиха с господата Божков, Цветан Василев и Беевски, се говореше и за лице на висок пост в даржавата, лидер на партия! И до днес тези презатлантически партньори не казват кой е този лидер!? Вместо това ви занимават с невинния Влади Горанов??!? Обективна тенденциозност! Тенденционна обективност!
29
16
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
За 45 години руско влияние България от бедна селска държава се превърна в космическа държава и се нареди сред 30те най-развити световни икономики, а българите живееха на средноевропейски стандарт на живот. За 30 години западно и американско влияние България се превърна в разрушена държава без икономика, с измиращо и оглупяващо население.
28
0
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Прокуратурата и Гешев пазар корупцията.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за най-големия български де**бил е ясно това. Евреите искат да сме им напълно подконтролна територия, тотално зависима от тях. Защото вече им показахме, че нямаме никакви топки по теми като Южен поток, Северна Македония и т.н. Затова пак са се приготвили да ни кл**ецат.
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британия е символ на корупцията, двойните стандарти, лицемерието и лъжата. За расизма изобщо няма и да пиша защото го знаят и децата в детската градина
25
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде където са замесени руските мepзавци има огромна корупция и кражби.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците защо не си купуват ядреното гориво от Уестингхаус, а го купуват от Русия? Само ние ли сме балъци да купуваме дефектно гориво дето може да причини ядрена катастрофа като чернобилската.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законът Магнитски е създаден ЗА ПРОТЕКЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ОФШОРНИ ИНТЕРЕСИ. С деколонизацията Британия се трансформира в офшорна империя. Започнаха битки между основните офшорни играчи:САЩ, Англия, Ватикана и големите еврейски кланове. В офшорните банки има 30 ТРИЛИОНА ДОЛАРА КАПИТАЛ. ОФШОРНИТЕ БАНКИ СА ОСНОВНИЯТ ИЗТОЧНИК НА КОРУПЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акио Тойода, главен изпълнителен директор на фирмата, носеща неговото име, наскоро каза пред репортери, че е част от "мълчаливото мнозинство" сред автомобилните производители, които са скептични относно бъдещето на електромобилите. Само си представете как 81 милиона автомобила, които се произвеждат всяка година, ще бъдат заменени с електромобили. Тази планета няма ресурси, за да качи 8 милиарда души на електрически скутери, камо ли на електромобили.