Прокуратурата ще изиска информация за лицата в списъка "Магнитски"

Милева: Хакерсктата атака е ден след новите обвиняеми от САЩ
11 фев 2023 18:05, Анисия Иванова
393
Прокуратурата ще изиска информация за лицата в списъка "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Още в понеделник прокуратурата ще изиска от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), Националната агенция по приходите (НАП), Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Агенцията по вписвания и други държавни органи да предоставят наличната при тях информация по отношение на лицата, включени в списъка “Магнитски”.

Това се казва в коментар на Сийка Милева, говорител на главния прокурор, публикуван на фейсбук страницата на държавното обвинение.

Вчера САЩ санкционира още българи по списъка "Магнитски".  В списъка са Александър Христов Николов, бившите министри Владислав Горанов и Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов и председателят на Национално движение "Русофили” Николай Малинов.

Още по темата

В коментара от прокуратурата се потвърждава за хакерската атака срещу интернет страницата на държавното обвинение.

„Малко преди 13:00 часа към сайта на прокуратурата са регистрирани опити за едновременно влизане, многокротно надвишаващ установения лимит. Прокуратурата незабавно ще се самосезира и ще възложи извършването на проверка на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след приключване на проверките да докладват материалите в прокуратурата за преценка има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство“, посочва говорителката на главния прокурор.

„Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след обявяването на новите санкции по глобалния закон “Магнитски”, свързани и със зловредното руско влияние. Знаете добре, че по отношение на две от санкционираните лица има внесени обвинителни актове. Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е внесен обвинителен акт в Софийски градски съд за шпионаж в полза на Русия. В Националната следствена служба се води разследване за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две санкционирани лица“, припомня Милева.

„В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на санкциите и подкрепа от нашите евроатлантически партньори в усилията ни да се противопоставяме на зловредното руско влияние срещу Република България и региона“, посочва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
1
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Сийче, Сийче , плаво лисиче ... :D
292
0
 
1
 
! Отговори
Как,сийке преди 1 година
Не на нас тия....отдавна изпяхте тази песен...гешефтуро.... измисли нещо ново. Нали имате " мозъчен" тръст!
291
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах , Сийо , как ще плющи..
290
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата в Бг е само да наказва лаещите Боко и приятели! Когато се налага да свършат нещо и да защитят интереса на хората, просто не са заинтересовани!
289
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България като примерна колония на САЩ трябваше да се откаже от ядрената енергия но направиха ли го не.Ето Бойко Борисов спря Белене затова е пич и не попада в закона магнитски, но другите не разбиват важността на американските интереси, затова попадат по юридицията му.
288
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ нямат задължения да предоставя информация за решенията си на колонията си България.Всеки да си знае правата, а българите нямат такива права.
287
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 1 година
До АнонименИли се правиш че не знаеш или не си наясно. Прокуратурата не "търси".доказателства, търсят МВР И СЛЕДСТВИЕТО. На базата на намереното от тези неподкупни институции прокуратурата прави обвинение и го внася в съда.
286
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашия случай комисията Магнитски атакува хора, които са проводници на руско влияние в различни сектори! Нищо друго, освен борба с руското влияние! Престъпленията, за които са обвинени лицата са извършени назад във времето, къде бяха до сега? Другата причина е отстраняването на ББ и ГЕРБ от политиката. Меркел се оттегли и Европа забрави за шоумена Бойко! Сега на дневен ред са протежираните от САЩ ПП, а покрай тях ще намажат гномчето Атанасов и мравояда Хр. Иванов.
285
0
 
5
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 1 година
Няма ли една медия да напише какви са санкциите към лицата включени в списъка "Магнитски". Та да разберем що за дзвер е това плашило.
284
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата няма да намери нищо. Както няма да намери нищо и за Нексо. Прокуратурата е куха институция, чието съществуване не е оправдано, освен за тези, които я ползват за влияние и кражби.
283
5
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Стига с този Магнитски България не е подчинена на САЩ а е суверенна държава А колкото до грабежите в БГ нека се започне от 90 год насам и стига с този Гешев Борисов има още много преди тях Лустрация нова система и хора читави за да управляват наистина държавата ни но къде е всичко това
282
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пропо, Националната агенция по приходите - къде е Спецов? С за атаката към сърверите - това е най примитивната атака и се нарича DoS Denial of Service и се прави от петокласници вече! Високо ниво на ИТ на територията!
281
1
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
След 10г ще се разбере,не е време сега ,нито му е дошло времето ...??
280
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Замислям се ако принудя божков да ми даде -60 милиона , ще ми е прес фара в кой списьк ще ме впишат
279
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Боли го шиши и гербаджиите за някакьв списьк далаверата си вьрви
278
4
 
15
 
! Отговори
Тиквата от Банкя преди 1 година
Другарко Сийке списъка ви го даде Божков преди години,ако си забравила. Но тогава Каскета се направи,че не е чул
277
1
 
10
 
! Отговори
Име преди 1 година
Тази госпожа знае ли какви са цените на магазините, че е ненормално високо и скъпо, та се прави на разсеяна. Докато господата от Парламента си правят далаверите, хората се превърнаха в отчаяни бедняци. Как не ги е срам. Да трябва от САЩ да ни посочват кой-кой е.
276
7
 
9
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 1 година
Писна ми от тези американски списъци! Да си ги заврат отзад! СССР не ни е правил такива списъци. А те .., Остава да ни броят и кой ползва тоалетна хартия, кой вестник!
275
1
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
бг мафията безчинства от 30 г.един запазил "етническият"се хвалеше пред един руски водещ с обръчи от корупционни фирми,пазещ финансиращ партията му и купуващ гласове,г-н пеевски,дпс-гроб са мафиотско образувание и САЩ ще ви спре!!!обслужващите ви прокурори и администрация ще бъдат съдени строго!!!мутрите на путин обявяват война на САЩ?...уау...добре дошли...и сбогом руски ку.ви!!!
274
2
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Гешев и компания,излизат с опорката "зловредно руско влияние",Сащ им наложи санкциите за кражби и грабежи,САЩ им докопа офшорните сметки с милиони ограбени от Народа ни,крадци и престъпници назначили гЕшев с единствената да ги пази,и хитлер назначи гьобелс да манипулира германците..и знаете как свърши,възпитано ви предупреждават САЩ!списъка е прекалено дълаг...Магнитски е предупреждение!имат още по жестоки санкций!следващият ще е по ..Рико..г-н боРисов!бг мафията на путин обявила война на САЩ?