Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?

За Вигенин изглеждало като налагане на американски интерес в някаква сфера
144
Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?
Снимка: БСП

Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук. Тези ресурси, за които се говори, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако САЩ са наши партньори и искат да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинения за огромни средства, нека да ни предоставят тези данни. Главният прокурор да ги поиска и ако не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да видим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто така трябва да остане това нещо. Искаме институциите да си свършат работата".Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 48-ото Народно събрание.

Още по темата

"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности. В публикуваното съобщение има доста категорични твърдения, съвсем конкретно са написани някакви неща. ... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в списъка "Магнитски", но далеч не сме от тези, които ще прибързат, за да ги анатемосат. Не можем безкритично да се разграничим и да си захвърлим хората. ... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки съмнения около хора, свързани с българската енергетика", коментира той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия списък "Магнитски".

В предаването "Неделя 150" Кристиан Вигенин коментира проведения в събота 50-и Конгрес на БСП: "Има начин да работим заедно, ако целта ни е да има силна БСП. Има различия, но колегите трябва да бъдат конструктивни. Аз не съм видял нещо конструктивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БСПВигенинмагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 След 200 години няма изобщо да има бели хора, какви си заквичал не те разбирам.
60
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Е какво ? Не е ли прав ? Докога ще лижем европейски и американски сещате се какво ! Прочетете какво пише на НС !
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще им вземе Магнитски? Убежденията, омразата, презрението? Американците са пробита нация, след 2050г ОФИЦИАЛНО белите американци ще са малцинство в САЩ. Може би палачинката няма да се обърне?!-Едва ли. Ще отиде в Централна Африка или Южна Америка, или Азия някой черен и ще каже:Аз съм повече от вас, защото съм американец?!
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белите и евреите дори се изграждат като етноси, по-точно казано. Остава земята, която принадлежи на онези, които я газят.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62: като имат ПАРИ АНГЛИЧАНИТЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ-КАКВО? 7 милиарда човека на тази земя няма как да ги притежават. Белите и евреите си отиват като етнос.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магнитната буря от САЩ намагнетизира русофилите в България на макс. Ритат, плюят и заклеймяват Америка защото не им дава да крадат забележете не от САЩ а от България и ЕС. А това е най-страшното за русофила, да не може да си вземе полагащата му се лепта за вярното слугуване на Русия.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има готини и свестни българи, но са критично малко на брой, за да имаме някакъв шанс като етнос. Всички мутри на прехода са аватари на българщината. Честно, ако съдбата ми ме беше поставила на пътя на парите , не знам какво щях да направя. Познавам милионери, в съкровеното си искат да подсигурят децата и рода си. Според мен това е проблемът ни останал от Османското робство. Лудите глави генетично не са оставили потомство за мая.
54
5
 
2
 
! Отговори
do 58 преди 1 година
И кат има територия ко :) едно голямо нищо :)
53
2
 
0
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
структури- сорри, печатнъ грешкъ -)))))
52
1
 
6
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Мотото на всички англосаксонски НПО-та (разбирай, структори на ЦРУ) е, - "Разделяй и Владей"!!!! Добре се справят...., от Държава се превърнахме в и.ндиански Резерват! Как свършиха и.ндианците в Щатите - всички знаят!
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арестът на Баце беше основно за да обискират дома му.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е все още най-голямата териториална държава в света и това е основното, което влудява Запада. Целият ЕС е по-дребен от Русия.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце не го закачат, защото е полицайче и сигурно се е сетил да направи някое и друго записче. Освен това Баце играеше с Ердоган. Черепът посочи В.Горанов като лицето, на което е давал пари, не ги е давал директно на Борисов. Вероятно натискът над В.Горанов е да натопи Борисов, но В.Горанов вероятно има защо да не го прави. Борисов е правил видеозаписи на всички в кабинета му.
48
2
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
Да е къде е Русия сега? Италия има по-голям БВП от нея. ИТАЛИЯ по дяволите.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
румънците едно време хубаво направиха като забраниха всякакви такив партийки а ние само ги преименувахме... те за това и са по-напред от нас
46
2
 
5
 
! Отговори
чичо леля преди 1 година
през Социализма имахме Държава и Граждани, сега това е територия с население pro100 , typo, degradiralo , ciganizirano , oligofrenizirano , през Социализма турците ги беше страх да припарят на 50 км до границата ни , сега са си в Бг като у дома си , имахме армия , ракети, индустрия , бяхме голяма работа с Русия, сега сме с американците 34 години и по зле е било само по турско
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцария на Балканите, друг път! Вижте снимки на София преди 1944г-масово селяни с ц у р в и л и.
44
6
 
2
 
! Отговори
Турски кенеф преди 1 година
България от Швейцария на Балканите по Царско време, сега е турски ке...еф от последиците на социализма и русофилското влияние последвало след него...
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме кефи фактът как англосаксаксите и евреите изплакнаха предателите на комунизма. Това да си държиш мръсните пари в банките на мръсниците, които са ти ги дали, е все едно, че не са ти ги дали. Много е готино! Държиш един файл с нули, от който теглиш по малко, колкото да си купиш жилище, кола, някоя екскурзийка, но АКО РЕШИШ ДА СИ ИЗТЕГЛИШ МОЛИОНИТЕ, не може!
42
3
 
5
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
""""Главният прокурор да иска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук."""" --------------------- Тоест, според Главния Прокурор на Бг, американското законодателство стои над българското!? Абе ние кога се превърнахме в Колония на Щатите!?!?!?