Сачева: ГЕРБ ще положи всички усилия да има правителство

Целта е да се върне стабилността
50
Сачева: ГЕРБ ще положи всички усилия да има правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не сме предпоставили подобно решение, че непременно ще внесем експертен кабинет. Посланията към нашите избиратели са, че ние сме готови отново да положим всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се върне на пътя на стабилността и да си създаде перспектива за развитие".   
Това заяви пред БНР Деница Сачева от коалиция "ГЕРБ-СДС".

"Ако продължаваме в тази спирала от кризи и непрекъсната политическа нестабилност, държавата няма как да има перспектива за развитие. Основните ангажименти, които ние поемаме, са тези, които сме представили и в предходната си предизборна програма, защото макар че антикризисните ни мерки в значителна степен успяха да бъдат изпълнени в рамките на последното Народно събрание, особено тези в енергетиката, дългосрочните политики са в застой, защото държавата няма редовно правителство и има поредица от кризи", обясни тя в предаването "Неделя 150".

Според нея усещането на хората е за политическа нестабилност, хаос и слаба държава.

"Крайно време е да сложим край на всички тези спекулации с игри на думи, а да видим кой наистина е готов да поеме отговорност, защото критиките и представянето на розови идеи вероятно звучат привлекателно, но в крайна сметка политиката е да поемеш отговорност, да носиш тази отговорност и да си готов да платиш висока цена за избора, който си направил", коментира Сачева.

Според нея обаче е твърде рано да се говори за коалиции и партньорства за бъдещо управление. Тези партньорства се определят в значителна степен от вота на българските избиратели, смята тя и припомни, че досега избирателите са казали, че управление без ГЕРБ в България в момента не може да има. Очевидно всички по-важни решения бяха взети именно с гласовете на ГЕРБ-СДС, посочи тя.

"Ние няма как да твърдим, че искаме правителство в партньорство с хора, които всъщност искат очевидно в нестабилност и искат да хвърлят държавата непрекъснато от избори в избори. Отново сме на път да дадем над 80 млн. лв. за поредбте избори в страната и очевидно това по никакъв начин не притеснява колегите от ПП, които иначе са много загрижени да не се харчат обществените пари за неща, които биха могли да бъдат инвестирани в други проекти", коментира Сачева и изброи какви критики имат към ПП - инфлацията, еврозоната, нестабилността в държавата и позицията ни към войната в Украйна.
 
По думите й е крайно време да стане ясно които са големите общи цели за България. За ГЕРБ-СДС това са стабилността и международния авторитет на страната, ускорени стъпки към еврозоната и Шенген, както и съставяне на редовно правителство.

Според нея в момента някои партии използват страховете на хората и по този начин се опитват да спечелят обществено доверие.

"Не е патриотично да искаш България да продължава да бъде на опашката и да искаш Бълария да бъде вън от цивилизования свят. Аз това не наричам патриотизъм по никакъв начин", каза тя.

По думите й основен приоритет за тях остава и съдебната реформа, "за която всички говорят, но в крайна сметка никой не иска да каже какви точно очертания на съдебната реформа предлагат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ГЕРБСачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Сам Боха преди 1 година
Ха-ха ,ГЕРБ вече положи всички усилия да няма правителство , сега на какви се правят ?! На много загрижени ?! Ако са толкоз загрижени , да раздадат малко от чекмеджето - ние е на малко сме доволни ...
40
1
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ГЕРБ ,СКОРО НЯМА ДА БЪДЕ И В ПАРЛАМЕНТА ,А ЕДНА ОТ БЕЗСКРУПУЛНИТЕ И АГРЕСИВНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ "ЖЕНИ" - ПО БРУТАЛНИ И ОТ ВОЖДА СИ ,ПРАВИТЕЛСТВО СЪНУВАТ...!ВИЕ ОТ ГЕРБ ,КОИТО СТЕ В ПАРЛАМЕНТА В МОМЕНТА ,СТЕ ЗА ДРУГО СПЕЦИАЛИЗИРАНО МЯСТО ,А НЕ ЗА НС.
39
0
 
2
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Триете коментарите който не ви издигат рейтинга.
38
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 1 година
Аз съм дени-пеперуда, скачам от една партия в друга и съм с таз, която е на власт.
37
0
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЗА кой път бе драга........тези карамболи сме ги виждали вече..дай нещо от пачките в чувалите та да разберем и ние ...но май се разбра каде са заровени и сега ви е страх да пипнете щото ви следят под лупа и така ще е дока не се разпаднете!!!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си дойдем на думата. За когото и да гласувате, от козяк са наредели кой колко процента да има на изборите. Ще наредят и правителството.
35
2
 
3
 
! Отговори
Най-добре е преди 1 година
ГЕРБ никога повече да нямат възможността да съставят правителство.
34
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
ГЕРБ имат Горанов санкциониран по Магнитски за корупция и злоупотребе с власт! Докато в ГЕРБ имате такива политици в редиците си и шеф, който спи с пачки евраци и кюлчета злато, няма как ГЕРБ да съставят никакво правителство, нито пък да спечелят избори. ГЕРБ трябва да се очисти от корупционерите си и тогава може да мисли за власт.
33
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ лъжци! преди 1 година
Тази герберска марионетка пак разтяга старите дъвки да заблуждава хората!
32
1
 
6
 
! Отговори
---- преди 1 година
Няма начин да не положите .От Сащ и ЕС са ви сложили чатала на врата и с дявола ще се съюзите и оръжие ще пратите и първи дружки с групата на дупката и Пинокио ще танцувате и мобилизация ще има .Палитра.Само да има кой да гласува за вас циркаджии.
31
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Досега избирателите казаха ясно: не ви щем нито едните, нито другите! 80% не гласуват! Сачева преди да чете изборните резултати като дявол Евангелие, да обясни защо 4/5 от държавата са отвратени от всички политици!!! На последните избори Герб с клизма събра 8% от гласовете! А се пънат да управляват!!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Осьдили оня да плати суджука и филето елена , дето искал за герб
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имате шанс само с *** и програма ...
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази говореше против тях едно време, чак не мога да повярвам как сега е с тях ...
27
0
 
4
 
! Отговори
язък преди 1 година
Таман се нагмезди и облаци тъмни са слезли.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди срещу ГЕРБ,сега със и в ГЕРБ това са лицата на повечето политици в ГЕРБ :)))
25
0
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Каде е горанов няма ли да участва в листа или ще се включи след изборите
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено като видя сачева и се сетя за ричко мазнея няма да гласувам за герб
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем!Купуване на всичко до последния милион. Ще вземем парите и няма да гласувам.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая шия не е от трушия ,лика прилика със кръглия суджук от Банкя , ояли се преяждат със суджуци , крадльовци