България открива почетни консулства в 2 държави

Това става факт с решение на Министерския съвет от днес
22
България открива почетни консулства в 2 държави

Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на България в Япония и назначаване на японския гражданин Кадзуо Кавамура за почетен консул на Република България със седалище в гр. Мария, префектура Ибараки, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Япония е приоритетен партньор за България в Азия, с когото развиваме традиционно приятелство, сътрудничество и партньорство на основата на споделени ценности. Кадзуо Кавамура е главен изпълнителен директор, президент и председател на Борда на директорите на корпорация „Мейджи“. Фирмата има лидерско място в Япония по производство на млечни продукти и разширява своята дейност в Китай, Тайланд, Сингапур и други азиатски страни. България развива ползотворно сътрудничество с „Мейджи“ от 1973 г. насам, когато сключва лицензионен договор и започва да предоставя закваска за произвеждането на кисело мляко под марката „Българско кисело мляко Мейджи“.

Корпорацията има ключова роля за популяризирането на България и за представянето на българската култура в Япония. ,,Мейджи“ е дългогодишен спонсор на турнета на Софийската национална опера в Япония, предоставя стипендии на български ученици за обучение в Япония и оказва подкрепа на известния български сумист Котоошу, както и на националния отбор по художествена гимнастика.

С друго свое решение кабинетът одобри откриването на почетно консулство на България в Демократична република Сао Томе и Принсипи, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в град Сао Томе консулски окръг, обхващащ територията на демократичната република, както и за назначаване на Васил Йорданов Червенков, гражданин на България, за почетно консулско длъжностно лице.

Изборът на Васил Червенков за почетно консулско длъжностно лице е мотивиран с активните му контакти с местните власти в Сао Томе и Принсипи, ползотворната му работа в областта на научно­образователните проекти и доброто познаване на местните нрави и обичаи. С дейността си на независим оценител на проектни предложения в областта на образованието към Европейската комисия, Червенков е установил отлични контакти с редица сантомейци, получили висшето си образование в България. Той поддържа делови отношения с български предприемачи в други централноафриканки страни, отчитат от пресслужбата на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
перко преди 1 година
За друго може да не ставаме, но за това ни бива!
10
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
как може да харчите пари за такива измиш-лъо-тини категорично против
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това казвам
8
0
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Граничи с Доминиканската Република, само на няколко дни с кораб е.
7
1
 
0
 
! Отговори
До НеРазбрал преди 1 година
Ми не си разбрал, четенето с разбиране явно не ти е от силните страни. Пише си точно и ясно (специално за Сао Томе), че длъжността не е платена. Ама 4ук4а писател, 4ук4а не читател...
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Граничи с доминиканската република
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената задача на нашите посланици, консули и тям подобни е да се обясни на японският народ, че България е държава в Европа, а не е кисело мляко, както си мислят японците! Ако това успеят да изпълнят, може да се каже, че мисията им е успешна на 100%.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ги открива като държавата я няма. Има примерно Дубайци в парламента. Има и "приятели" на Хамас които ги каниха, а после изгониха. Ей така, щото някой е заповядал да сме във всеки конфликт. Нищо чудно че има посолство на Палестина в София. Където Мосад бутна от терасата един заподозрян. И за да се гръмне някой автобус на летище Бургас. Почетни почетни ...friendly fire Кербала.
3
4
 
8
 
! Отговори
НеРазбрал преди 1 година
Айде, в Германия, Италия или Франция, да имаме консул е ОК, но за Сао Томе и Принсипи, въобще не го разбирам. За какъв *** е този там, освен да си лежи и харчи народни пари?
2
1
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Благодаря за добтото отбошение към България на японските ни приятели.В крайна сметка само японците оризнаха факта,че киселото мляко е Български ородукт.Надявам се да развием отболебия в научната сфера.Конкретно бих искал да знам за отношението на Японските ни приятели историци и филолози към създаването на Българските Писменост и Език.Явно куп народи не искат да изразят блгодарност за Цивилизаторският ни факт,наричайки Старобългарските Език и Азбука "славянски".Благодаря на Японците за добринит
1
3
 
13
 
! Отговори
Годзила преди 1 година
В офшорните зони на някои екзотични тропически острови също трябва да се открият почетни консулства, очевидно голяма част от усвоените еврофондове и милиардите увеличение на външния дълг през последните години, са там