Разследвания за корупция сред политици, Демерджиев: Ще има изненади

Част от производствата са под наблюдението на Европейската прокуратура
Обновена: 5 мар 2023 15:16 | 5 мар 2023 14:15, Камелия Цветанова
142
Разследвания за корупция сред политици,  Демерджиев: Ще има изненади
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази графа. Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата

"Има разследвания за некачествено строителство на пътища и ще има, тези проверки ще продължат. ... Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява, е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".

"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за проверки и производства, които вървят по реда на НПК. Нека да се разграничават нещата. Знаем как да действаме и ще спазим закона. ... Нарушенията са много и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушения съставляват престъпления и там, където има такива, те да бъдат внесени в прокуратурата, за да може да бъде повдигнато обвинение и да внесе обвинителни актове в съда", каза той.

В предаването "Неделя 150" Иван Демерджиев коментира и започналата предизборна кампания за вота на 2-ри април.

"Хартиената бюлетина вдигна интересът на лицата, които купуват гласове. ... Има първите производства, които са образувани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати", посочи министърът.

Служебният министър на вътрешните работи съобщи, че мигрантският натиск е увеличен с 40% спрямо същия период на миналата година, "а миналата беше рекордна с три пъти по-висок натиск спрямо предходните години".

"Натискът се засилва по отношение на цяла Европа. На изключително изпитание са подложени Гърция и Италия. Европейската комисия предприема мерки и радостно е, че България е във фокуса на тези мерки. Предстои да се реализира съвместен проект, въпрос на седмици е да започне неговото изпълнение, касае се за техническо обезпечаване на 110 км, които не са обезпечени по никакъв начин в рамките на 10 години натиск. Касае се връщането на щатовете на Гранична полиция, които бяха намалени с 2000 през тези 10 години, докато мигрантският натиск нараства", каза той.

Демерджиев съобщи, че вече 453 щата са били възстановени с наличен ресурс на МВР, от тях 63-ма служители вече са обучени и работят в структурата на Гранична полиция.

Какво още каза Демерджиев за трафика на мигранти вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
6
 
! Отговори
Последният попиканец преди 1 година
И ние искаме Радев, Бойко Рашков,Кирчо,Асен,Лорет, Гълъб Донев да дадат отчет къде са парите ни.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиевци, днес са тука, утре ги няма, служебни правителства за по няколко месеца, какво правят в институциите където "работят" на трудов договор постоянно ? Всичко е за прочистване.
85
4
 
8
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 1 година
Ако се крадеше и се строеше и живота беше по-добър при Бойко.Сега ако не се краде защо хранителни продукти поскъпнаха 50%.Парното, газа, горива,дърва, всичко нагоре. Значи тези крадат повече.
84
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
А КОМИСИОНЕРИТЕ ГАЗОВИТЕ ДЕТО НАГНЕТИХА В ЧИРЕН ПРЕСКЪП ГАЗ ТЕ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАМЕ НЕВИЖДАНАТА ИНФЛАЦИЯ КОИ ПРИБИРАТ ПЕЧАЛБИТЕ ДЕРМЕНДЖИЕВ КАЖИ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБЕН ЮМРУК БЪЛГАРИЯ Я НЯМА ВЕЧЕ
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме борисов да даде отчет за получените пари от ес и къде са отишли, докато е бил на поста премиер.
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдещето на борисов => килия в софийския затвор.
81
4
 
5
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Ще се проверяват ли пътищата построени през последните две години,виртуално де.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"под наблюдение на Европейската прокуратура" -- това не е европейска прокуратура. Може да е евросъюзна, или брюкселска прокуратура в широк смисъл. Прилагателното европейски се отнася до неща, които касаят континента Европа, не до някаква организация, която си е присвоила прилагателното за частна употреба.
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюкселската прокуратура знае ли, че българският главен прокурор е вербуван от мафията ? Или и тя е част от мафия, евромафията ?
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И киро е крадец, и борисов е крадец, те се състезават, и ще има още избори докато почнат да връщат откраднатите пари и да влизат в затвора, времето е наше.
77
4
 
4
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
Как повтаряте едни и същи неща. Паспорта и парапета. Сравними ли са с 12 и повече години кражби. Десислава Атанасова си носеше решението за развод в бутиковата чантичка и го показа в парламента. На бившият й съпруг е плащано два пъти за един и същи ремонт на община Видин. САМО ЕДИН ОТ ПРИМЕРИТЕ. Аз не живея в България от 12 години. Мъчно ми е като гледам как стадото е водено от жалки крадци, които са доказано прости и неграмотни.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мигрантите са проблем на ЕС .Не на България.В бедна България никой не иска да стои.Така , че болката ни е бедността и корупцията.И докато не сменим Главния прокурор и не осъдим бившите си финансови министри , няма да се оправи е.Тска че...Мигрантите са на заден план
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯ НА БЛАГАТА ДЕТО ВИ СЕ ХИЛИ ОТ РОСЕНЕЦ В ТОВА ЧИСЛО ЛИ Е
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Магнитски" посочи кой ограбва, ограбвали и най вероятно ще ограбва още много десетилетия България Щом такива като Горанов са кандидати за парламента.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев не беше ли онзи, където го осветлиха като: "Бях точен с парите"?
72
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
По досието на юда се движим:)))
71
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ДЕРМЕНДЖИЕВ ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВАШ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СЛЕДОВАТЕЛИ РАШКОВ АТАНАСОВ ИЛИ ПЪК ИЦО ЛОДКАРЯТ ИЛИ ПЪК КИРО ПАРАПЕТ ИЛИ ПЪК АСЕНЧО 8 МИЛИАРДА ИЛИ ПЪК ОНЕЗИ ДЕТО ЗАКРИХА СПЕЦ СЪД И ДЕЛАТА НА ОЛИГАРСИТЕ СА ПОТУЛЕНИ
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ,,Магнитски " е истината.Колкото и да се инатите.Американците ще ви поставят на място.България е едно село.С временно назначени мафиоти на власт.
69
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ДЕРМЕНДЖИЕВ ВТОРИ РАШКОВ СПРИ С МАНИПУЛАЦИИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗАЩО ТИ НЕ ОТГОВАРЯШ ЗА НАХЛУВАНЕТО НА НЕВИЖДАН БПОЙ МИГРАНТИ ЗАЩО НЕ ПАЗИШ ГРАНИЦАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ ЗАЩО НЕОТГОВАРЯШ ЗА СМЪРТТА НА ПОЛИЦАИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ СЛУЖЕБЕН Е НАД ЗАКОНА И БЪЛГАРИЯВЕЧЕ НЕ Е ЗАКОНОВА ДЪРЖАВА
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Бойко? Къде е Влади? Къде е КАдиров?