Разследвания за корупция сред политици, Демерджиев: Ще има изненади

Част от производствата са под наблюдението на Европейската прокуратура
Обновена: 5 мар 2023 15:16 | 5 мар 2023 14:15, Камелия Цветанова
142
Разследвания за корупция сред политици,  Демерджиев: Ще има изненади
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази графа. Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата

"Има разследвания за некачествено строителство на пътища и ще има, тези проверки ще продължат. ... Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява, е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".

"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за проверки и производства, които вървят по реда на НПК. Нека да се разграничават нещата. Знаем как да действаме и ще спазим закона. ... Нарушенията са много и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушения съставляват престъпления и там, където има такива, те да бъдат внесени в прокуратурата, за да може да бъде повдигнато обвинение и да внесе обвинителни актове в съда", каза той.

В предаването "Неделя 150" Иван Демерджиев коментира и започналата предизборна кампания за вота на 2-ри април.

"Хартиената бюлетина вдигна интересът на лицата, които купуват гласове. ... Има първите производства, които са образувани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати", посочи министърът.

Служебният министър на вътрешните работи съобщи, че мигрантският натиск е увеличен с 40% спрямо същия период на миналата година, "а миналата беше рекордна с три пъти по-висок натиск спрямо предходните години".

"Натискът се засилва по отношение на цяла Европа. На изключително изпитание са подложени Гърция и Италия. Европейската комисия предприема мерки и радостно е, че България е във фокуса на тези мерки. Предстои да се реализира съвместен проект, въпрос на седмици е да започне неговото изпълнение, касае се за техническо обезпечаване на 110 км, които не са обезпечени по никакъв начин в рамките на 10 години натиск. Касае се връщането на щатовете на Гранична полиция, които бяха намалени с 2000 през тези 10 години, докато мигрантският натиск нараства", каза той.

Демерджиев съобщи, че вече 453 щата са били възстановени с наличен ресурс на МВР, от тях 63-ма служители вече са обучени и работят в структурата на Гранична полиция.

Какво още каза Демерджиев за трафика на мигранти вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има доказателства за корупция в България...Ето ви едно...Иван Гешеф преди да бъде ,,назначен" за Глава.Прокурор на България е бил главен разследващ прокурор по делото за КТБ...Това не ви ли стига....Да сте чули Гешеф да е обвинил Горанов за престъпление по ,,немърливост".В усвояване на държавни средства...Аз до сега не съм чул да има разследване...
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Петков започнаха разкритията за огромната корупция .И за това го свалиха....
65
1
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Спрете с вашите глупости анонимници! Ако вие очаквате нещо аь не очаквам нищо от човека "Бях точенс парите.."! Още повече че и той като предшественика си Рашков е имотен крал макар и с 15 имота! А колкото до смериканците и "Магнитски" закона не важи за страната , а имената да опо доноси на ,добрите " сили с цел прикриване на истинските олигарси по закона в това число Кирчо и Кокорчо!
64
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ние с едната ръка кандидатстваме за европейски помощи за възстановяване на държавата...С другата ръка даваме пари за Руски поток....Е , ..В Европа може.Но в Америка не може Американците със посочените лица за корупция ни подсказаха .Че сме временно глухи и слепи
63
4
 
6
 
! Отговори
Отговор на 67 преди 1 година
Нормален въпрос се задава към нормални хора. Пример- Цецка Цачева, Бойко Борисов, Ахмед Доган, Пеевски, Хамид Хамид...Ако тези са нормални хора за вас ви препоръчвам ПСИХИАТЪР , не психолог.
62
1
 
3
 
! Отговори
Retina преди 1 година
Тези разследвания се правят от години само с една единствена цел, да ги оправдаят и да им изчистят имената. Всички политически ОПГ са били накисвани и избелвани като пухкави облачета. Много целувки от Марс
61
1
 
6
 
! Отговори
Аз бях точен с парит преди 1 година
А кой ще разследва Демерджиев за каналите за мигранти, които вилнеят пред очите ни? При такова вопиюща каналджийство Демерджиев не само, че не си дава оставката, ами и има наглостта да държи сметка на другите за корупция?
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69...Евала им прав на американците...Отиват и къщата дворец на посочения за корупция от прокуратурата, това което ние нямаме , и питат....,,това от къде го имаш.Д какви пари го купи....О пак стигаме до ,Магнитски" .Американците знаят кои да...Ние не ги виждаме.И не сме чували за тях.Макър и клошарите по улиците да коментират.
59
2
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 година
сигурен съм че има повече корумпирани от некорумпирани в България. Просто няма да остане кьорав политик или началник или предприемач.
58
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 година
толкова ли е трудно, да се намери корумпиран политик в България? Звучи все едно сме най не корумпираната страна в Европа. Сигурен съм, че при желание ще се намерят поне 100 човека от парламента , които са свързани с корупция. Отделно на ниските етажи е като котило за корупция. Там тези лелки в администрацията, чичковците от строителен надзор, НАП, лекари, ТЕЛК, спорта. Трябва да се построят сигурно 3 нови затвора да се поберат всички тези хора. Просто се мята пясък в очите на хората.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е към мене и ще отговоря...Не..Не сме наред , че стоим още в тази провалена държава и вярваме , че ще се намерят достатъчно смели и силни личности сред политиците.За да ни измъкнат от лапите на мафията
56
6
 
9
 
! Отговори
В отгвор на 16 преди 1 година
Въпрос към поддържащите ПП-ДБ шайка? Нормални ли сте?
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси в доказателства?...Американците с ,,Магнитски " ни посочиха къде да ги намерите...Който държи касичката на бандитите.Той ще каже членовете на бандата .Ограбвали дълги години държавата безнаказано...В Г...
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръглия само тропа щуротии и си верва. Лошото е че некои офце му верват.
53
6
 
7
 
! Отговори
Интересно... преди 1 година
... и този започна са дамаджаноподобни предизборни закани.....Рашков има пълното основание да претендира обезщетение за посегателство вътху негова интелектуална собственост!
52
6
 
4
 
! Отговори
НЕ РАПРЕДЕЛЯЙТЕ преди 1 година
Нищо на БГ прокуратурата. ТЕ АКО ИСКАХА ДО СЕГА ЩЕШИ ДА НАПРАВЯТ МНОГО НЕЩА В ЗАЩИТА НА НАРОДА. ГЕШОФ ТУЛУПЧЕТО И ТЕХНИЯТ ПРИЯТЕЛСКИ КРЪГ САМО ЕДНО У ЗАТВОРО.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има изненади, че обичайните заподозрени за корупция ще бъдат в списъка.
50
12
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
От Кирил Петков започна всичко. Не го беше и не го е страх да говори за корупция. Не е крепостен селянин. Преди това всичките мишки виждаха КРАЖБИТЕ, но нали са мишки, траят си. Дори да е подал неверни данни за гражданство е за добро.
49
2
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
КОГА ЩЕ ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТРИМА ПРОКУРОРИ,ШЕГА НА ГДБОП,ШЕФА НА СЕКТОР НАРКОТИЦИ-КОИТО ОТ 5 ГОДИНИ СА НА ЗАПЛАТА ПРИ ДВАМА СТОЛИЧНИ НАРКОБОСА.НЕДОСЕГАЕМИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ СРЕЩУ ТЯХ ИМА НАД 50 СВИДЕТЕЛЯ И ЗАДЪРЖАНИ НАД ЕДИН ТИР С НАРКОТИЦИ?
48
5
 
7
 
! Отговори
На този преди 1 година
наглостта е безгранична! "Аз бях точен с парите" ще бори корупцията и ще разследва?! , все едно да пуснеш Владо Кузов в детска градина! Еми ,като ще разследвате и давате на европрокуратура дайте и една декларация с невярно съдържание относно канадско гражданство от лице ,което се е облагодетелствало , а покрай него и много други с държавни постове, космически заплати и хонорари и не на последно място всичкоме станало с мълчаливото съгласие на " излъгания " ни президент!