Керемдчиев за заповедта за арест на Путин: Наистина огромна новина

През 2011 година е имало такава заповед срещу Муамар Кадафи
18 мар 2023 10:13, Нели Христова
81
Керемдчиев за заповедта за арест на Путин: Наистина огромна новина
Снимка: БГНЕС

„Издадената заповед за арест на руския президент Владимир от Международния наказателен съд е наистина огромна новина. За последно през 2009 година е имало заповед срещу действащ президент и това е бил президентът на Судан. Той е обвиняван в престъпления срещу своя народ.

През 2011 година е имало такава заповед срещу Муамар Кадафи – вече след падането му от власт, която доведе до неговия арест и неговата смърт. Това наистина е сериозен акт, който показва решимостта на съда в Хага да разобличи военни престъпления, които се извършват в Русия“. Това коментира пред bTV бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

„Путин е унижен на световната сцена. Русия не признава решението на Международния наказателен съд, но 123 държави са членки на Римската конвенция. Той няма да може да пътува в тях. Те поемат ангажимент издирвано лице от съда в Хага да бъде моментално задържано и предавано на властите. Пътуванията на Путин ще се ограничат до много малко, то и в момента е така, но вече няма да може да посещава и глобални форуми – като Г7 и Г20“, обясни Керемдчиев.

„По-големият проблем за Путин е, че светът се обединява и показва, че наистина в Украйна се извършват зверства и престъпления особено към деца“, посочи още той.

„Много трудно може да се арестува държавен глава на една от най-силните военно държави. Според мен Путин няма да направи опит да предизвика международен скандал, като посети някоя от тези 123 държави. В един момент обаче той няма да бъде на власт, следващото руско правителство може да реши той да бъде екстрадиран в Хага и да бъде съден като военнопрестъпник. Такива случаи има за бивши югославки генерали. Те бяха съдени и осъдени на затвор. Тази заповед за арест ще тежи на главата му, докато бъде осъден или докато е жив“, коментира Керемедчиев.

"Русия и президентът Путин са поставени в още по-голяма изолация отколкото са в момента. И това е поредната стъпка страната да бъде извадена от комуникацията ѝ със западния свят, тя ще се обърне по-скоро към Китай“, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой би ли обяснил стъпка по стъпка как се случва технически този арест и изпращане в МНС? Много приказки ама когато опре до техническото изпълнение възникват доста сериозни дилеми и въпроси.
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киримидчиев, що плещиш несвързани глуости бе ?
50
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът прекалено много си вярва че ако арестуват путин ще дойде на власт неилберал и в русия ще настане джендъризъм и бръмбъроядство. Само че какво правим с Пригожин, Суровикин, Гиркин? Тях народът и без путинската пропаганда ги обича много повече от навални. Освен това всеки един от тях досега би използвал тактическо ядрено оръжие
49
3
 
12
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Прав си с тази разлика че идва техния ред на президентския пост и употребата на тактическо ядрено оръжие! Имам чувството че сорос.оидите отричат съществуването на ядреното оръжие подобно на ***
48
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата ни е толкова зле именно заради неадекватни, глупави и посредствени пишман експерти като тоя. Тоя оллигофрен как си представя някоя държава да арестува Путин? Има ли изобщо идея какво е да ти гостува президент от такъв ранг и особено на най-мощната армия в света с най-големия и модерен ядрен арсенал. Президента и главнокомнадващ на държавата която може да се саморазправи за 5 минути с който си пожелае?
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай ай , а що говедарските щати не го признават тоя съд? Щото е едно празно място , дупката на геврека!
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази заповед за арест беше все пак някакъв коз, който сор.соидния запад вече изгърмя. Преди поне мижешв да св сключи някаква тайна сделка с Путин при гаранции да няма съдебно преследване. От тук нататък единствения шанс за Путин е военна победа, с която да накара скоро.соидния запад да отмени заповедта в замяна на пощата на Украйна...
45
15
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
След путин идва ред на неговите генерали и по-ниските чинове.
44
0
 
16
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Победителите не ги съдят
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само преди 3 години. Без коментар:https://***/int-politics/tramp-udrya-sas-sanktsii-razsledvashtite-voennite-prestapleniya-na-sasht-v-afganistan.html
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално.Нацизмът трябва да се наказва.
41
9
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
КОГАТО СПАСЕНИТЕ ОТ РУСИЯ ДЕЦА ПРОГОВОРЯТ , ЕВРОПАТА НА УРСЪСЕЛА И АМЕРИКАТА НА БАЙДЪНЧО ЩЕ МЛЪКНАТ !!!
40
11
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
СатаНато мина, изака мисъл заслужаваща нобелова награда (само според него) и си замина -----///------- Когато след 16-17 години писане и изобличаване на Путин и Фашиска Просия предсказанията ми се сбъдват, имам право да се зарадвам, апвайки брънча си, нали!
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си победил някой можеш да го съдиш. Когато не си го победил просто така му обявяваш война и вероятно ще те изгърби ако е по-силен от теб.
38
2
 
24
 
! Отговори
тя преди 1 година
При Кадафи ,либийците живееха много добре , бяха задоволети със всичко ,имаше мащабно строителство от чужди специалисти , но не беше угоден на САЩиАнглия и му скроиха това престъпление за да го премахнат !
37
0
 
12
 
! Отговори
До теле зрител преди 1 година
Верно! Да докарат Путин в,, съдебен спор"!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе това цецо пьпеша ли е откога носи очила
35
2
 
18
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
МНС е съд като телевизионният "Съдебен спор"!Хайха!
34
5
 
12
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Путин е велик Човек!
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тъ-пун-гери - да сравняват путин с кадафи- аме утрекато кажат с китаеца какво ще се прави тия лузери ще сменят мелодията- то ако коадафи имаше тая мощ щеше ли краваршингтон да го нападне