Нинова предлага увеличение на минималнaта заплата до 940 лева

Служебното правителство прехвърля отговорност
25 мар 2023 19:50, Росен Стойчев
105
Нинова предлага увеличение на минималнaта заплата до 940 лева
Снимка: БГНЕС

Ние предлагаме увеличението на минималната заплата да е 940 лева от 1 юли. Сега това е 50% от средната заплата. Това е 42 пъти внасяно предложение от БСП. От 1 януари 2024 г. 50% от средната заплата може да е друга сума. 500 000 българи работят на минималната заплата.

Още по темата
Да се твърди, че повишаването на тяхната заплата е причина за инфлацията, е цинизъм. За инфлацията има съвсем други причини. Сред тях са напечатаните пари, войната и последиците от нея, спекулата на пазара. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за Нова Нюз.

По думите ѝ служебният кабинет се е отказал и от тавана на надценките. "Два месеца лъгаха българския народ, сега прехвърлят отговорността на парламента. Новият сайт за сравнение на цените е едно нищо, не е мярка срещу спекулата. Таванът на цените от малката потребителска кошница е работещо решение, Словакия, Черна гора и РСМ го въведоха преди дни. ", заяви тя. И допълни, че финансовият министър трябва да бъде уволнена заради изказванията си за колапс на финансите.

Според нея служебният министър на икономиката не знае какво говори. "Ние сме привърженици на френския вариант - веригите да определят един обем от стоки, които да се продават под определена цена. Служебният кабинет обаче хвърля прах в очите на хората, а не се договарят с веригите. Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните. Българските и европейските субсидии трябва да се изравнят. Субсидиите на зърнопроизводителите трябва да се намалят и да се дадат на производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Лицемерката да й върнат синчето от САЩ. И да заминава с него в московия...Парламента ще го гледа в мрежата
49
2
 
13
 
! Отговори
Клаксона преди 1 година
Въобще не мога да се съглася с твърдението,че 500 хиляди живеели с минималната заплата. По-скоро са 2 милиона и 500 хиляди. Другарката иначе прави сега популистки предложения с надеждата да вземе повече на изборите.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя с 940 лв ли живее
47
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Благоев преди 1 година
Нинова, не ставаш за моята партия, намери си друго занимание
46
1
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
Нинова да предложи нмаляне на заплатите на 1. Президента2. Министър пресдседатяля3. Министри4. Преседател на парламента5. Народни представители6. На всички съдии и прокурори П.П. на всички на който се образуват по формулата середната заплата за страата унмножена по , по 4 , по и т.н.На всички тези с една средна заплата по- малко и ето ти икономия за бюджета!!!Коомунист не се става, той се ражда.., е за Нинова май това не е в сила!!!
45
2
 
11
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Нинова съсипа БСП със властолюбието си.
44
1
 
7
 
! Отговори
Име преди 1 година
Това не е увеличение на заплатата. Това е увеличение на нещо друго, даже няколко неща. Нека който има поне половин грам мозък, да мисли. Който няма, да започва да реве, минималната да става 100 000 лева. Нинова от такива като вторите се храни. А хазната от такива, на които им е вдигната минималната заплата нищо, че я получават само на хартия.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След поредната загуба с от ГЕРБ Корнелия Нинова решила да се покрие. Сложила си бяла коса, забрадка и окъсано палто. За да се увери, че е добре дегизирана отива при една бабичка, която продава семки до стадиона и я пита:- Бабо познаваш ли ме?- Да, ти си Корнелия Нинова!- Как се сети бе, бабо!- Ама Коорнелио, аз съм Румен Радев!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За туй се притесняваха за доходите на хората понеже са вързани с техните доходи като седнат по местата тук-таме където почти всички ще се уредят по неизменени съотношения на техните заплати относно няколко минимални за трудещите се на минимални само,че вече 50% от средните за страната.
41
2
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Нарочно ги сгрешиха фактурите. Беше по план да бутнат правителството.
40
1
 
10
 
! Отговори
До номер 53 преди 1 година
Аз съм Нинова. Лъжата не ми е по душа. Но кажете, има ли друг начин да мамим хората?
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прати синът си в Северна Корея да стане мъж.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвайте на госпожа лъжа.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожа Нинова няма един ден трудов стаж, седнала за минимална работна заплата да мисли.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синът й ще подпомага ли бюджета от заплатата си в Щатите или само ще пее "Венсеремос, работническа класа...."?
35
0
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Защо няма протести? До преди няколко години хора се самозапалваха заради 20 ст.увелучение на тока. Сега защо никой не протестира? Как така протестира без никаква инфлация? Или свършиха парите на милиардерите клиенти на прокуратурата? Явно няма кой да им плати надницата, за да протестират.
34
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 година
я съм мале питбул, популист. Дано не хванете 4 те процента. Та да тръгне тази държава наново и напред. Столетницата е един от туморите, който Д-р Нинова успя да премахне и то само единственото от нейната жажда за власт и не пускането на кокала.
33
0
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
На Нинова само един от осемте чифта очила със златни РАМКИ струват по 9000 лева. Купува си ги от магазин на Витошка.
32
0
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
На Нинова само един от осемте чифта очила със златни ранни струват по 9000 лева. Купува си ги от магазин на Витошка.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Нинова сигурно само обувките и струват толкова, ае баста от тука.