Шансовете за ново правителство

Предстои вземането на важни решения
5 апр 2023 04:00, Росен Стойчев
22
Шансовете за ново правителство
Снимка: БГНЕС

Избирателите си изградиха безумни червени линии, а сега лидерите не могат да отстъпят, защото мислят, че избирателите държат на тези червени линии. 30-35% е шансът за правителство на ГЕРБ. Ако ПП бяха първи - щеше да е 50/50. Това каза за Нова Нюз Юлий Павлов, социолог.

По думите му в близките 5-10 години народът няма да даде еднолично властта на някого - така че ще трябва да се правят коалиции.

Още по темата
"Ако ПП-ДБ бяха първи, по-лесно щяха да продадат експертно правителство. Ако първите две партии не успеят да се разберат, има още два варианта - експертен кабинет без участието на лидерите, с подкрепа на ГЕРБ и ПП, както и продължаване на управлението на служебно правителство. Според анкета 35% от хората предпочитат съставяне на правителство, а сред гласуващите процентът нараства до 60. 70 на 15 е съотношението сред избирателите на ГЕРБ, а 25% от избирателите на ПП предпочитат Радев да не управлява", разкри той.

"Дано мълчанието на партиите да е защото търсят решения за излизане от кризата. Ако не могат да се коалират, трябва да дадат отговор защо не искат да управляват заедно" обяви Цветанка Андреева.

Според нея всяка една редовно излъчена власт е приемлив вариант, отколкото слабата държава през управлението на служебен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: новопарламентрешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
марги - християнка преди 1 година
Всеки ден се моля, да НЯМА правителство....
14
5
 
11
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Идват местни избори, а те са много по-трудни за организиране на купен вот, освен това тиквун похарчи рекордна сума по ромските махали на 2-ри Април и е обещал много неща на много хора. Затова тиквун ще се бори на живот и смърт да направи правителство. Ще се гушне и с червената ликвидаторка и със сърдития чалгар и с повелителя на турския обръч. На никой не му пука за вас.
13
7
 
9
 
! Отговори
ясно е преди 1 година
1.Хартията победи истината. 2. Да управлява хартията----ама не, тя иска да краде, а други да носят отговорността. 3. Колкото години комунизъм, толкова години преустройство, защото българина се оказа като изключително глуповат индивид....това което Румъния постигна , ние още даже не можем да мечтаем.Извод: Братя и сестри, не си пилейте живота тук...бягайте.....
12
5
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Видяхме го какво направи редовния кабинет на КП. Псрра ситуацията, преди другите да го направят. Е и, ползи имахме ли от предателските действия на ти лъжливи момченца? Нямаме. Ако имахме полза, щяха да ни дават за пример. Само че те ни сочат с пръст и до днес, сякаш ние сме им виновни за съсипаната европейска икономика.Спасихме Украйна, поднесохме им Македония на тепсия, отказахме се от Шенген. Вместо Урсулестите да ни кажат едно благодаря, те продължават да ни заплашват.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...СА НИКАКВИ!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!
10
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще има правителство като хората гласуват за ПП за да няма правителство на корумпетата от ГЕРБ? А понеже някои разбраха, че ПП са марионетки гласуват за Възраждане за да няма правителство нито на ПП, нито на ГЕРБ? Ситуацията е шах-мат. Въпроса е до кога ще ни карат да ходим на избори преди да прокарат референдум за президентска или безпартийна република. Не стига, че не ги искаме тия палячoвци, а и ни принуждават да гласуваме за тях като очевидно не ги харесваме.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно липсата на редовно правителство е приличното обяснение да стоим встрани от войната в Украйна. Един вид -" ние сме от далеч и за малко, не е за нас това решение.Когато народа издигне правителство, те да вземат решение." И така тънка лайсна и се правим на улави докато бъркотията затихне.
8
4
 
11
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 1 година
Когото америка назначи, - такъв ще бъде.....
7
11
 
16
 
! Отговори
Стела преди 1 година
Много се извинявам но ,защо това обръщение е към шарлатаните- ПП- то и ДБ- то?! ( на снимката са те) . Шансовете на Аз до колкото знам други спечелиха изборите- ГЕРБ - СДС.Шансовете на шарлатаните са 0..Да си взимат такъмите и да изчезват и сървърите и бутиковите и градските.Да се правят на велики ,да лъжат другаде
6
9
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
И как точно шансовете на пп-тата да са повече, чак 50/50? С тях не говори никой. Итн направо ги мразят, както и Възраждане, с Дпс и Герб не искат, а Бсп се дистанцира, след като ги видя колко струват в коалицията. Та, с кого имаха този фифти фифти шанс за кабинет, че не се сещам. Тези трябва да се радват, че не са първи, да им връчи радев утре папката, че щеше да е голяма излагация.
5
5
 
15
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Шансовете са нулеви!
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти остави че не само падна ами и дойде от канада а грантаджията от дебилитета вече го пише познай какъв. Тия нпо гейтацци и наркомани вече сами в огледалото не се познават и познай кой виждат там.
3
6
 
8
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Тос Миро ба Лена ли е
2
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са руски хибриден проект създаден да руши и загроби България и почти успяха.
1
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Борисов не се оттегли от политиката,правителство няма да има!