Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия

Правителство можело да се състави около няколко приоритета
489
Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе "до много по-сериозни негативи и най-малкото, от което можем да се притесняваме, е кой как ще се класира на следващи избори", коментира пред БНР проф. Тодор Тагарев, военен експерт и специалист по национална и международна сигурност, бивш служебен министър на отбраната.
В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито да могат да управляват самостоятелно, смята Тагарев.

Ако има нови избори през юли, "дали ще бъдем свидетели на гняв или на апатия, не мога да преценя", посочи още той.
"Станахме свидетели на много яростни лични нападки между водещи политически фигури и те не дават добра основа за разговори. Въпреки това разумът призовава да се седне на масата", каза Тагарев.

"Това правителство може да бъде съставено около няколко приоритета – оздравяване на съдебната система, ускорена интеграция в ЕС и НАТО, реална помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за модернизация на армията", подчерта той в предаването "Преди всички". По думите му проевропейските сили трябва да намерят решение, защото "отвън няма как да им се наложи такова решение".

В последните 8 месеца президентът се постави "категорично над Народното събрание" и вървим "към изолация в НАТО и ЕС, която ще има трайни негативни последствия за България", заяви още Тодор Тагарев.

Това без съмнение ще окаже негативно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, допълни той.

В анализа си за ситуацията в ПП-ДБ Тагарев определи като "странно" изявлението, че консенсусът винаги води до катастрофа.

"В едни следващи избори това обединение няма да подобри резултата си, или поне няма да го подобри съществено", каза той.

По темата с нелегалния трафик на мигранти бившият военен министър каза, че за да сме подготвени за Шенген по-добре, разрешаването на проблемите с корупцията е както в наш, така и в европейски интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
2
 
3
 
! Отговори
ДАААА преди 1 година
Нашите комунисти русофили са във възторг !
389
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е на една война живот. Помнете ми думата. Ама война. Не да кибичат в базите си в Афганистан. Колкото до ЕС, това е съюз с центробежни сили, който няма как да просъществува още дълго. Ние нямаме никаква полза да си обединяваме дълга със западните параспури и продоти.
388
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка има 350млн. население. Да върви и да защитава Украйна. Ние имаме 6 млн като повече от половината пенсионери. Който иска да ни вкара във война иска да ни унищожи. Да знаете.
387
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей вгъзродени, българина ясно показа кого иска да подкрепя и това са ЕС и НАТО. Именно затова хиляди сънародници напуснаха родината и се изнесоха натам. Към Масква и орколандия никой не ще да ходи. А вие като сте такива копейки, какво правите в лошите западни сайтове и соц. мрежи? Пълни лицемери и дупедавци! Най-големите предатели на родината!
386
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това без съмнение ще окаже негативно отражение върху влизането на България в Шенген"Защо? Нали влизането в шенген не беше политически въпрос?
385
1
 
12
 
! Отговори
До Emigrant преди 1 година
"Филите да си вземат чемоданите и беж на ферибота..."Тъкмо ти като натофил и есфил можеш да последваш сам съвета си. Тъкмо ще останем само българофили тук на Българска територия, без да се разправяме с платениотReпки като теб, готови и децата си да продадат за шепа чужда валута.
384
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента НАТО и ЕС са в изолация от останалия свят, та е спорно кой е по-изолиран.
383
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно вървим. Само дето не е вярно. Следващата стъпка е напускането на тези гн или структури.
382
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вървете , вървете !
381
3
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Че то самото ЕС е в изолация от целия останал свят. Видяхме как посрещната и най-вече как изпратиха Лайен от Китай.
380
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей това е позитивна новина, от кога искам да се махнем от тия измислени съюзи
379
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вървим към...Вървим на .ай?ната.си.
378
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИзвинетИ , ама само ние ли ще помагаме на Украйна ? Защо англичаните и хамериканците не дадат /подарят/ нещо , а не само да ПРОДАВАТ ???ЕС -подарява , а сащ и англия ПРОДАВАТ !!!
377
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Костов 414 __ ЗДРАВЕЙ ЛЕНИНГРАДСКИ МАВЪРЕ КОСТОВ, БЕШЕ НЕНУЖЕН НА БЪЛГАРИЯ В МИНАЛОТО,А СЕГА СИ ЖАЛКА ПАРОДИЯ, ТАКА ЧЕ GOODBEY И НЕ СЕ ПОЯВЯВАЙ ПОВЕЧЕ НА ПРИПЕК !!!
376
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя съвсем е изперкал. Още малко ще иска да въведем еднопартийната система. Абсурдно е първия и втория да се обединяват. То дори първия и втория не са партии а са коалиции което е още по-абсурдно да се обединяват. Обединят ли се ще последва тоталния им разпад.
375
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че българският народ иска да линчува подобни хора и с право...
374
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е експерт, а окаян инфлуенсър. Тезите му са несъстоятелни до откровено глупави.
373
20
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Ситуацията може да се реши лесно.Филите да си вземат чемоданите и беж на ферибота за Иличовск,ама с целите си фамилии.С един замах,за един ден си решават всичките жизнени и филосовски проблеми.Хем ще живеят в прекрасната си родина,за която бленуват и мечтаят,хем ще ни освободят от присъствието си!И без това Европа няма много място,особено за руски проксита и петоколонници!Глупаво е от ЕС да правиш Ватландия!По лесно е да се преселиш в нея и да и се радваш от близо!!
372
4
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Уж умни хора,уж журналисти,политолози,а то плява?!Че то на кокошките на баба Мара стана ясно,че Киро и Кокоро са еднодневен проект за съботиране на парламентарната демокрация,чрез резидента дигнал юмручето на путинизма в закана,че ще ни приключи като държава!Чрез машините на Мадуро,милионите на Черепа,Мустака,Бобоковите, овъргазът,Баневите,криптобароните и да не изброявам още,харвардските к,елемета рутят и клатят здраво крушата БЪЛГАРИЯ!С,винете грухтят и ръпат круши,а бъгарете чакат спасение?!
371
7
 
2
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Спокойно хора планът е утвърден изненади ще има за всички: И така по ред. 1 .Вън от НАТО и ЕС. 2.Излизане от борда,и здраво вкопчване в Българския лев. А, ама той нямал покритие бря,няма индустрия,инвеститорите си заминаха, ами сега.... Стооооп има решение: 80 лева за едно Евро, ама множко били,айде сега хем сърби хем боли. 3.Конфискация на всички спестявания като неправомерно спечелени във вражеския Европейски съюз. 4. Ограничаване на студентите в западни университети.И още 30 т. Но първо кажет