Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ

Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат, каза той
27 апр 2023 09:18, Анисия Иванова
191
Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа. Това заяви пред Нова тв Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.

Още по темата
"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.  

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет.

"Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от  най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", псочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашитепринципи и обещанията към избирателите ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие свалихте гащите още миналата седмица.Мандалото хлопна.
117
7
 
23
 
! Отговори
Гюро преди 1 година
Гюроооо не само че не трябва да играете играта ами въобще да не съществувате вие сте продажни мишки като онези двамата с които сте на снимката такова чудо като вас ПП е нямало никога в България и българската политика вие съсипахте държавата с вашата наглост, с нагласените конкурси за работа на държавни служители които са вече пенсионери, и с всички изпълнители директори които трябва незабавно да се премахнат от лицето на държавническото оправление!
116
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гяуров е поредния шарла та нин, като заврения зет Пепеляшко, оня взе да си ги избира и по цвят да са подобни на него, сигурно и той е заврен зет, като Пепеляшко
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе защо Магнитски се бави още?
114
10
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Стар крадец съм татеее, крал съм кво ли неее, пак съм депутатин и пак ще крадаааа . . За крадец не ставаш Киро, ти си будалааааа, щом сърцето ти е взела някаква Ленаааааа
113
9
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Стар крадец съм татеее, крал съм кво ли неее, сега съм депутатин и пак ще крадаааа . . За крадец не ставаш Киро, ти си будалааааа, щом сърцето ти е взела някаква Ленаа
112
4
 
20
 
! Отговори
И за какво взимат преди 1 година
Хиляди лева заплати? Да съботират държавата и да отказват да работят ?!
111
7
 
9
 
! Отговори
Избори до дупка преди 1 година
Докато тези ни станат 4% и си махнат! Герб и Възраждане да се коалират!
110
3
 
3
 
! Отговори
Аууу преди 1 година
Ама нали знаете, какво става като не си тимплейър? Тогава си аут ъф дъ гейм!
109
7
 
9
 
! Отговори
Луи 14 преди 1 година
Е управлявал еднолично! ППДБ до се коалират или да ходят на бенището на историята като него!
108
9
 
23
 
! Отговори
Още нещо не искат ли преди 1 година
ГЕРБ да си хвърлят мандата, и да обещаят, че ще подкрепят техния, но без да кажат кои ще са? Хахаха! Наглеци!!
107
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щяхте да ги чегъртите? А сега преговаряте с тях. Пълен резил!
106
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ни от тези от ПП. Държат се като ощипани госпожици. То бива, бива, ама са по зле и от детска градина тия. Ай да идват нови избори пък да видим ще влязат ли пак в Народното събрание. И какъв проект за кабинет да чакаш от тях, та те не знаят на коя земя са тия. Нито знания имат, нито опит.
105
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ и ГЕРБ имат само една задача и тя е да ни виарст във войната с Русия. Не се лъжете по това, че не говорят почти нищо за войната. Заръката им от Козяк е само и единствено тази.
104
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ, много ги е страх от управлението вече. Те виждат докъде докараха държавата и сега не искат. Но не могат да го кажат ясно. И правят всичко възможно другите да не се съгласят да ги подкрепят. Пишели програми - ала-бала. Накрая, ако се видят много на тясно дори са готови да използват последния си ход - да предложат отново Бойко Рашков за министър на вътрешните работи, само и само да се изсулят от властта.
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама баш по никакъв няма да играете. Вие сте просто марионетки на щатите. Не го забравяй, ГЮРОВ :)
102
3
 
0
 
! Отговори
аптекарката преди 1 година
До До 89""Първо изпий диазепама,па тогава пиши.
101
5
 
8
 
! Отговори
Киро и Асен преди 1 година
Баце Бойко ти само не подкрепи за кабинет. А после ние пак ще те арестуваме! Този път и в затвора ще те вкараме! Обещали сме на избирателите.
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си предния парламент ПП направиха декларация за тяхната подкрепа, която останалите партии трябваше да подпишат. И когато никой освен ДБ не я подписа, те върнаха мандата празен. Ей на това му се вика ултиматум. Бойко само може да се учи от ПП как се поставят ултиматоми.
99
2
 
17
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
До До 104"+""Каква партия приятел?Тях ги събраха в насипно състояние за да изчегъртат Герб.Да ги отстранят,да ги вкарат в затвора.Злобата и завистта ги събра,не партийни дела.Щяха и да махат модела Герб?Не че не го премахнаха,а го доразвиха дори.Усъвършенсваха го.И се получи:стани да седна.А народа?Каза го един:бедните да го духат!По микрофоните от НС.