Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ

Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат, каза той
27 апр 2023 09:18, Анисия Иванова
191
Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа. Това заяви пред Нова тв Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.

Още по темата
"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.  

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет.

"Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от  най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", псочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашитепринципи и обещанията към избирателите ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 1 година
Ем ги сърби,ем ги боли...ТИЯ шарлатани НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ/вселена/ са...
77
7
 
16
 
! Отговори
Гюрю Грюев от ПП преди 1 година
ШАРЛАТАНИН...чакащ подкрепа...ха-ха-ха
76
5
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
гюров , там е работата че вие нямате идея какво и как да направите , държите се като сърдити деца в забавачница на които не им се угажда и тропкате с краченца . вие шарлатаните така и не разбрахте че управлението на държава не е игра !
75
5
 
13
 
! Отговори
Ами хайде преди 1 година
Дим да ви няма !
74
2
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Евроатлантик Как ще стане да унищожат модел, по който трябва тепърва да се обогатят? Или си мислиш, че са загрижени за България и това, че Евроатлантика има проблеми? Тези лъжи-патриоти гледат само себе си!
73
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров беше неуспешния опит на крадците от ПП - ДБ да овладеят и окрадат БНБ! Всичко което каже тоя мошеник - шарлатанин е мазна нагла лъжа.
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този с кого точно иска да говори?От итн, Възраждане и БСП го ненавиждат. С ДПС не иска, с ГЕРБ не иска. Тези пп-та са доста заблудени и неадекватни и лятото, ако има избори ще оттекат съвсем в канала. Само те не го виждат.
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ДБ ще поискат ГЕРБ да им помогне с втория мандат, за да могат да преборят.... ГЕРБ... И Бойко с радост ще се съгласи в името на доброто на България!! Уникално решение! Уникални мозъци!!
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече са се договорили. Заповядали са им да се договорят. Сега въртят и сучат, но като дойде техният ред за съставяне на правителство и ще си стиснат ръцете с гр.об.ар.ите, защото има държава и народ за разпродаване... После кой откъдето е... Кой в канада, кой в турция, кой нейде у ес-то...
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Бойко да се хапе?! ХА-ХА-ХА !
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуващите за гепи,са част от шайката крадци,намазали филията заедно с тях.Другото обяснение е глупост и нисък интелект.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има мнооо лесно решение - ОПГ- тата създадени през деситилетията под прикритието на "партийно..административно" ръководство - тип гумен печат и подпис от раздавача на порции бивш затворник мулти милионер, хидроинжинер и сегашен мислител и философ..през всеядния КОЙ опел- милиардера..бившия собственик на 1 ф-ка за фалшиви цигари край Крайморие- аватар "генерал,кмет ..до баш бакан" и проводник на кремълски схеми ..Кешеф...и всички тяхни туморни производни - при бай Ставри- като добро начало
66
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 1 година
До Христо Христов Ами да речем, че разлика между партиите няма. Всички са клонове на бившата БКП. Та борбата е кой клон да захапе кокала! Та ГЕРБ са по- стари комунисти с позиции, а ПП са отрочетата на по - стари комунисти без позиции и се навират да стават елит!
65
9
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
ПП у киреча на изборите през лятото. Възраждане втори и правят кабинет с ДПС и БСП.
64
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко -мутра...Ге(р)П -крадци на асфалт
63
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП няма да предадат своите избиратели!Няма да предадат надеждата на младите хора за по-добър живот.Да не се срамуват повече от последното място в ЕС,до което ни докара шайката ГЕрБ.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им се чудиш на акъла! Този Гюров развиваше лакърдии по НОВА TV. Каза: Ние работим да гътнем ГЕРБ, те само трябва да ни подкрепят!
61
3
 
5
 
! Отговори
Възраждане за Б-Я преди 1 година
Очертава се коалиция Нощното шкафче.Взе пак да не забравяме,че и от ППДБ-ЛГБТ си имат своите нужди и някое и друго евро и златно кюлче ще им дойде доста добре .И те са(хора) и те имат къщи да хранят.
60
11
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
ГЕРБ трябва да подкрепят Промяната, която да получи властта и да унищожи мафиотите от ГЕРБ и текния модел на управление в България!!
59
0
 
12
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Като и едните и другите не искат, разтуряйте седянката! До кога хората ще ви гледат да играете на "пре.и другарче" и да вземате пари за това? Хората имат проблеми, а и държавата, като такава, които трябва спешно да се решават! То е лесно, гласувате си дебели заплати и започвате да се цакате едни други. Единствено само за заплатите сте единни, а останалите хора кучета ги яли!