Плевнелиев: Правителство няма да има

Ако не ускорим пътя към Еврозоната, ще имаме Че Гевара за премиер
87
Плевнелиев: Правителство няма да има
Снимка: БГНЕС

Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си говорим, да поставим въпросите на държавата на масата и заедно да ги решаваме. Това каза Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тема "Иновации, технологии, инвестиции - предизвикателства и перспективи в глобалния свят".

Събитието е организирано от деканското ръководство на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета и се осъществява в рамките на специализирания лекционен курс "Бизнес комуникация".

Тук не идват инвеститори, защото само мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя гняв към околните, каза той. Плевнелиев посочи, че трябва да се ускори приемането на страната в еврозоната. Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател, каза той.

Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията, няма как да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да говори така. Има три неща, по които там са разбрали, че няма да се карат - те са доброто име и репутацията на държавата, икономическия растеж и развитието на човешкия капитал, и затова са на светлинни години пред нас. Сърбия прави завод за батерии, а Хърватска - за Бентли, каза Плевнелиев.

Работихме систематически и бяхме на финала да имаме завод за автомобили на Фолксваген в страната. Отстранихме 12 държави, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на много условия за тази инвестиция, добави Плевнелиев.

Изкуственият интелект дава невероятна възможност на България да се изстреля към просперитет. Той няма да замени хората, а ще им помага и ако имаме два-три приоритета в страната, по които да има консенсус, можем да постигнем много, каза Росен Плевнелиев.

Да си настоящ президент, е трудна работа, но да си бивш президент, е страхотна работа, каза още Росен Плевнелиев, пред студентите, на които разказа как е започнал да развива бизнес в Германия и в България./БТА, Христо Воденов/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Плевнелиев не можа да спечели втори мандат.Радев е втори мандат Президент.Ясно е кой е по-успешният.Плевнелиев може да си спести изказванията за юмрука на настоящия президент.
62
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 11 месеца
Магаре да ви предложа ще го изберете
61
2
 
4
 
! Отговори
Клозет паша преди 11 месеца
Че Гевара вика хахаха
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Росен Плевналиев и Петър Стоянов са единствените проблясъци на здрав разум в президентската институция.
59
4
 
11
 
! Отговори
ти да видиш преди 11 месеца
"Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията, няма как да се случи един лев инвестиция". А когато премиер звъни на шеф на митниците и прекратява проверка ще има ли, роско?Само си направи труда да провериш в ОФИЦИАЛНАТА статистика,че преди "юмрука" за 10 г. ВАШЕ управление инвестициите са намалели повече от 300%,а сега ми говориш че юмрука ви бил виновен.Ей роско роскоо,наистина ще останеш в историята като най-калпавият президент,който е сравнен с магаре от шефа си.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Голият *** пак изпълзя.
57
1
 
10
 
! Отговори
По същество преди 11 месеца
Млъкни бе, капитан Очевидност.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я , той *** бил жив бе !
55
4
 
12
 
! Отговори
До Че преди 11 месеца
Е, как какво! Че Гевара е мъж отвсякъде, а този нали го виждаме, каква подигравка е!
54
4
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Поредната И ДИ О Т С КА ИЗПЕПКА на пълен *****. Костадинов ще се окаже прав, че се отделят пари за пропаганда и насилствено убеждаване на хората за "ЕВРЕЙОЗОНАТА". Той говори много други истини де. Просто всичко се случва пред очите ни.
53
4
 
9
 
! Отговори
до №50 преди 11 месеца
Освен заплатата да живот има и офис 150 м2,секретарка,кола с шофьор,плюс разходите по офиса-данъци,ток,вода,интернет и почистване.А,някой математик да сметне колко ни струва всеки един жив президент.Е ,на това му се вика живот!!!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, как ще има, като искат да управляват същите мутри и шарлатани, които докараха България до това плачевно състояние. Тези трябва да бъдат изринати от политическия живот. Като видя всяка сутрин намръщеното лице на мутра #1 и инфантилното лице на шарлатанин #1 наистина си мисля, че само революция ще ги измете.
51
16
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 11 месеца
Титан в сравнение с разединителя Радев.Пак ще го изберем.
50
3
 
3
 
! Отговори
Как какво? преди 11 месеца
Международен терорист и убиец.Чети бе.
49
4
 
15
 
! Отговори
Теодоро преди 11 месеца
СЪД ЗАТВОР ЗА ТОЗ ЖАЛЪК ПЛАЗМОДИЙ,плефнята
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трагедията при нас е, че президентът излиза и казва: Мутри, вън!, а той самият представлява част от тези т.наречени мутри, обаче се възприема като почтена фигура. После слага в управлението хора, които да се преборят с мафията, после се отрича от тях ..и пак си назначава свои хора. Това е държава в държавата. Защо не подкрепи категорично К.Петков, защо отново е благосклонен към партията на Герб, срещу които народът се вдигна на протести? Той разединява умишлено нацията
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И това ще преживеем, щом сме преживели такъв президент
46
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Поплювнелиев...
45
1
 
2
 
! Отговори
Пелов преди 11 месеца
Да *** прав си!
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"измамници с фалшиви дипломи от Харвард" -- Харвард и други университети в сащ имат безплатни курсове достъпни за целия свят по интернет. Срещу заплащане може да получиш и сертификат за изкаран курс от университета. Всеки може да го направи, стига да владее английски на добро ниво. Раздуването на тази тема от неграмотни журналисти, които не знаят кога се използва пълен член в българската граматика е нещо отделно.