Плевнелиев: Правителство няма да има

Ако не ускорим пътя към Еврозоната, ще имаме Че Гевара за премиер
87
Плевнелиев: Правителство няма да има
Снимка: БГНЕС

Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си говорим, да поставим въпросите на държавата на масата и заедно да ги решаваме. Това каза Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тема "Иновации, технологии, инвестиции - предизвикателства и перспективи в глобалния свят".

Събитието е организирано от деканското ръководство на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета и се осъществява в рамките на специализирания лекционен курс "Бизнес комуникация".

Тук не идват инвеститори, защото само мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя гняв към околните, каза той. Плевнелиев посочи, че трябва да се ускори приемането на страната в еврозоната. Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател, каза той.

Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията, няма как да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да говори така. Има три неща, по които там са разбрали, че няма да се карат - те са доброто име и репутацията на държавата, икономическия растеж и развитието на човешкия капитал, и затова са на светлинни години пред нас. Сърбия прави завод за батерии, а Хърватска - за Бентли, каза Плевнелиев.

Работихме систематически и бяхме на финала да имаме завод за автомобили на Фолксваген в страната. Отстранихме 12 държави, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на много условия за тази инвестиция, добави Плевнелиев.

Изкуственият интелект дава невероятна възможност на България да се изстреля към просперитет. Той няма да замени хората, а ще им помага и ако имаме два-три приоритета в страната, по които да има консенсус, можем да постигнем много, каза Росен Плевнелиев.

Да си настоящ президент, е трудна работа, но да си бивш президент, е страхотна работа, каза още Росен Плевнелиев, пред студентите, на които разказа как е започнал да развива бизнес в Германия и в България./БТА, Христо Воденов/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Да чакаш само на външни инвестиции е все едно да имаш жена(България) и да чакаш някой комшия(САЩ/ЕС/Русия/Турция) да я оправи, а не ти, същата работа!
42
3
 
16
 
! Отговори
Че преди 11 месеца
кво му е на Че Гевара?!
41
3
 
22
 
! Отговори
Аааа преди 11 месеца
Женския вариант на Мария Габриел се изплиска отзаде
40
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Ей Роско, има ли кой да ти вярва на глупостите, 34 години вече демокрация държавата е на никъде, една страна, чакаща само на външни инвестиции, по-добре я отпишете!
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изчезни бе, нахален си повече от конска муха, вмирисан плевел заспал.
38
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко започна с юмручния преврат на Радев / финансиран от черепа/ и неговите итнта, ппита, дбта. Радев, рушител и разделител на нацията.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пенли, върни се в дупчицата от която си изпълзял и не се показвай по телевизията. Плащаме ти доживотна заплата на президент така че поне не дрънкай кво не ти е ясно.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
кой ще гласува за осветени мафиоти,измамници с фалшиви дипломи от Харвард,любовници и лъжци,какво си мислите..
35
0
 
2
 
! Отговори
Аааа преди 11 месеца
Росица Банова
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как ще има правителство, като народните избраници са доста езотговорни, и гл прокурор ще се окаже прав, че са шкарто. Не са гласували бюджет, не са оглавили главните комисии за да функционират правилно, не коват и приемат закони. Разиграват си кончето както искат. За какво са там? Защо им се плаща като никаква не я вършат?
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямаме намерение да слугуваме на никакъв фашингтон, а срещу неговите слуги ще воюваме ако трябва с оръжие в ръка.
32
1
 
10
 
! Отговори
Човечецът преди 11 месеца
на снимката освен магаре, цитирам ББ, се оказа лудо магаре.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак глупостите и лъжите на този подлец.Румъния е вкарала в затворите си чиновници и политици както никоя друга страна.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 11 месеца
Борисоов:Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат ,та какво повече да говорим за тази партия дето и животни за депутати избират,
29
3
 
15
 
! Отговори
Нончо преди 11 месеца
Тоя от спане по паркинЗите,му е изтинала главицата.....
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този *** на коя държава беше президент?! От знамената зад него става ясно, че не е бил български.
27
2
 
1
 
! Отговори
Защото ГЕРБ са БСП преди 11 месеца
Вече БСП са последни. Партията както винаги не допуска нови лица да влязат! Чудя се между другото защо БСП има младежка организация??? Та БСП не допуска инъкомислие , никога няма да влезе свеж ум там, нови хора с нови идеи - Никога ! Това си е чисто и просто закоравяло мислене и само се надяват младите. Пенсиите там никога пак казвам няма да ви позволят собствено мнение ! Такаааааа. Но по важно е : Сега като БСП не са виновни, защо няма правителство? Нали комунистите пречеха ? Кажете !
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че Гевара е убит от цру -- това е достатъчно като начална информация. А този цирей е слуга на цру.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не си ти да определяш пътя на България.
24
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ ? Не мерси ! преди 11 месеца
Този *** герберски е една от причините днес да няма правителство ! По-добре калинките на Радев, може да са некадърни, *** като ***, неадекватни, смешни, посредствени, получаване и пълни ***, ноооо не са толкова кеадливи като ГЕРБ