Плевнелиев: Правителство няма да има

Ако не ускорим пътя към Еврозоната, ще имаме Че Гевара за премиер
87
Плевнелиев: Правителство няма да има
Снимка: БГНЕС

Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си говорим, да поставим въпросите на държавата на масата и заедно да ги решаваме. Това каза Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тема "Иновации, технологии, инвестиции - предизвикателства и перспективи в глобалния свят".

Събитието е организирано от деканското ръководство на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета и се осъществява в рамките на специализирания лекционен курс "Бизнес комуникация".

Тук не идват инвеститори, защото само мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя гняв към околните, каза той. Плевнелиев посочи, че трябва да се ускори приемането на страната в еврозоната. Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател, каза той.

Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията, няма как да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да говори така. Има три неща, по които там са разбрали, че няма да се карат - те са доброто име и репутацията на държавата, икономическия растеж и развитието на човешкия капитал, и затова са на светлинни години пред нас. Сърбия прави завод за батерии, а Хърватска - за Бентли, каза Плевнелиев.

Работихме систематически и бяхме на финала да имаме завод за автомобили на Фолксваген в страната. Отстранихме 12 държави, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на много условия за тази инвестиция, добави Плевнелиев.

Изкуственият интелект дава невероятна възможност на България да се изстреля към просперитет. Той няма да замени хората, а ще им помага и ако имаме два-три приоритета в страната, по които да има консенсус, можем да постигнем много, каза Росен Плевнелиев.

Да си настоящ президент, е трудна работа, но да си бивш президент, е страхотна работа, каза още Росен Плевнелиев, пред студентите, на които разказа как е започнал да развива бизнес в Германия и в България./БТА, Христо Воденов/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този и подобните му трябва вече да бъдат затваряни.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никаква еврозона няма да има преди България да влезе в шенген -- двете неща са свързани -- само евроатлантическите циреи като този ненормалник не схващат. От чие име говориш ? -- ти си никой, национален предател. Една група от хиляда човека, разделени на няколко фракции, кой е по-верен прислужник на фашингтон, правят живота на милиони българи непоносим.
21
5
 
1
 
! Отговори
ВЪзражд=Москва преди 11 месеца
БСП=Москва ---това са два израстъка от който държавата няма полза те са във пълна изолация ,но все пак имат електорат който обаче е остатък от 45 г кремълска власт и е абсолютно безполезен при избори освен да пречат нямат никаква роля . Те се прикриват за да не личи кремълското им начало със разни цоциални лозунги и и грижа за най уязвимите НО във момента имат само един интерес ,а той е България да не помага на Украйна ! Това е кремълската поръчка и те я изпълняват ! Двете да се забранят !
20
0
 
9
 
! Отговори
Плювналиев преди 11 месеца
Цитат: "Следващия премиер ще е Мария Габриел" Отпреди 4 дни. Без коментар
19
1
 
10
 
! Отговори
Строител от Германия преди 11 месеца
Много добре знаем как развиваха така наречените предприемачи *** бизнес в Германия.Така че другарю Плевнелиев по скромно.
18
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 11 месеца
Глупости.Проблемът се корени в банкянската разбойническа организация.В тяхно лице,се появи шлаката на обществото.12 г. крадоха от държавната пара,съсипаха държавността,сринаха морала.Ето това е страшното.И как сега отново с тази крадлива п.а.с.мина да се договоря останалата част от обществото?Лицето Роско дя не говори дивотии,защото той беше ,и все още е адин от тях.
17
6
 
16
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 11 месеца
В пъти по добре Че Гевара отколкото Плевнелиевци,Кириловци,Соломон Пасита, Симеончовци,Костовисти,Местанци и....леле не мож ги изброи.
16
2
 
13
 
! Отговори
Дядо Соци преди 11 месеца
Знаем.Гешев ще свалят... Ето го резултата. Няма правителство , Гешев остава , Габриел безработна.
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане победа !
14
4
 
11
 
! Отговори
КОй със кого ! преди 11 месеца
Да се разбере--хората викаха по площадите да се разследва ГЕРБ -- Досега някой да ги е разследвал ,всичко е на трупчета във бандитската държава откъде на къде ПП трябва да се разбира със ГЕРБ като твърдят че са крадци и прочие можели да го твърдиш и накрая да кажеш на Бойко ,каквото било било --- може и други ден на месните избори си довиждане ! А БСП и Възраждане водят чисто Кремълска политика -трябва да се забранят като анти- европейски и про - руски ! Българитет рябва да гласуват на 100% !
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя не мога да го понасям,обаче настоящото ушато същество Радев е дваж пъти по вредно за България,подмолен елемент на когото единствената цел беше безвластието и хаоса в България,или все неща крайни удобни за неговите господари от червената олигархия!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хехе комсомолското секретарче споменава Че Гевара май е забравил когато се кълнеше във вечна вярност на БКП и световния комунизъм.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отвратен съм, че са поканили тоя плужek да чете някакви си лекции в университета, който съм завършил. Какво общо има темата на "лекцията" с архитектура, инженерство?! Неговите глупости ги слушаме редовно по телевизията, тук е дрънкал същото.. Поредното навеждане на някой ректор или декан към политиците, жалка история
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама вие говорите, бе Плевнелиев.Не сте спрели да говорите за еврозоната.То само това правите.Уви, хората имат критерии за там.Не става с приказки.
9
4
 
19
 
! Отговори
Марионетка ! преди 11 месеца
Марионетка,мажоретка ,,,
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сефте. После пак ревете, че нямало избирателна активност. На народа му писна от политическите дразги и импотентност. Ние не ви искаме и се уморихме да си даваме гласа за по-малкото зло, което на преден план се превръща в голямо такова, защото от инат не можете да се разберете като хора помежду си и да спретнете 1 правителство. 2ра година вече доказвате, че парламента е безплоден. Дали ще е по-добре без него........?
7
4
 
8
 
! Отговори
Лошото на Че Гевара преди 11 месеца
Е ,че ше ви набутата по затворите докато си кажете всичко ! Един друг ще се пеете !
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Благодарение на такива като теб България буксува. Шефа ти добре те е научил да обвиняваш другите.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гълъб Донев е перфектен.Просто ЕС и трябва да дърпа повече ушите на Радев.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре бе, Роско, а ти откъде събра толкова пари да строиш палати в Гърция? И откъде се извъди такъв държавник, та непрекъснато даваш акъл? Ти с твоа акъл не разбра ли, че на държавите от Западна Европа им трябват държави-овчари и -говедари? Като начало определиха за такива България и Румъния сетне ще добавят към нас и РСМ. Няма да посмеят да прибавят Албания, защото албанците са люти хора и са една вяра с турците.