Борисов пристигна за разпит, симпатизанти скандираха името му

Прокуратурата обяви защо го разпитва
Обновена: 25 май 2023 10:23 | 25 май 2023 10:15, Нели Христова
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Б.Б., пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.

Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

Още по темата
Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина", съобщиха от прокуратурата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Софийска градска прокуратурата за първия си разпит от прокурор за деня с черен джип, който влезе в подземния паркинг.

Близо 200 симпатизанти, сред които и депутатите от ГЕРБ, се събраха пред прокуратурата, за да изразят подкрепа към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Нормално !Мафията е организилрана!
129
2
 
3
 
! Отговори
zzzzzz преди 1 година
А бе, тези дупетатите и грам трудова дисциплина нямат! Ако всички вземем да си напускаме работните места когато ни скимне, какво ще стане? Предлагам в случаи като днешния да ги пускат в неплатен отпуск. Гнус.ари гадни! Отишли да подкрепят Б.Б., колко трогателно само, ще се разплача!
128
2
 
4
 
! Отговори
Мърсуващ Мръсник преди 1 година
Симпатизанти скандираха името му:Разбойко, Разбойко...!:):)):):
127
1
 
4
 
! Отговори
герберист преди 1 година
Бойко ти си велик политик! Ти си нашата светла европейска и евроатлантическа надежда. Дадох 100 лв. да рамкират портрета ти в размер 50 см на 50 см. и всеки ден те гледам с благоволение! Какво волево изражение и замисленост за светлото бъдеще с 3% бюджетен дефицит лъха от снимката ти! Като го гледам се замислям, че всички ние българите следва задружно да затягаме коланите, да ограничим пазаруването, да не пилеем излишно пари по почивки и здраве, а да вярваме в светлото бъдеще.
126
2
 
2
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Айде Баце, че бай Ставри ви очаква с Каскетя и Владко!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, познатите гледки от миналото се завръщат. По дефиниция това се казва култ към личността и е характерно за тоталитарните режими. ПП-ДБ върна това, върна този тоталитаризъм, вилнеещ повече от десетилетие в държавата. Честито на протестиращите срещу този режим, остана горчивия вкус, че с избора си (за ПП-ДБ) именно вие върнахте тоталитаризма в България!!!
124
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
немах неВРи да изгледам внимателно видеото ,но не мернах на Боко фейса !..Що така?..Да не видим че отново гледа като наакан ?...Обаче куриоз :..-Всички сеирджии там твърдят че са за защита на правовата държава,а всъщност ПРОТЕСТИРАТ ПРОТИВ ЕДНО ДЕЙСТВИЕ НА ПРАВОТО !!!???...Какво искат?..-Истината да възтържествува,или Тиквоний да бъде оставен на мира?...Защото ако искат истината,ТОЯ РАЗПИТ е ПЪРВАТА СТЪПКА към нейното установяване !!
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само какви ретарди има в клета майка България,но на такива се крепи власта на подобни плyжеци!
122
2
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Едно нещо не разбрах във- в-ка с "Барселонагейт": излизе един човек, бизнесмен, с името си и заяви отговорно, че е заможен, че къщата в Барселона е НЕГОВА с нотариален акт, че може да кани в нея когото си иска... НЯКОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ??? Извън претенциите на Дубаеца, ако може!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който скача ...Е ЧЕРВЕН!МУАХАХХАХАА
120
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Гешев беше изкарал едни да го подкрепят, сега същите искат да го махат. Та да видим ако Бойко се докаже виновен, колко ще му са феновете.
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симпатизанти??? Честни и почтени??? Хахахаа
118
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че олигархията ще намери начин да я подкрепят, дали партийци или платени хора.
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще гледаме цирка между Гешев и бат Бойко
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събрали се там Веждичката, дето гази хора пиян, Томи Дончев, фъфлещия свински мозъчен тръст Дилов, и от кой точно защитават и пазят тиквата? От кой? От прокуратурата ли, която те защитаваха и назначиха, или пак някой друг им е виновен на герберунгелите и калинките? Аман от тия бе, то бива бива гнусотия ама тия вече ни се подиграват.
115
4
 
11
 
! Отговори
Денев преди 1 година
Виждам едни мутри в костюми...
114
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава неистова подкрепа за един крадлив, алчен и отмъстителен ром? Срамна история!
113
4
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тия не трябва ли да са на работа кво ми ходят да вдигат шум и да пазят оня селю п рост
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А меди Доган,кога?
111
6
 
19
 
! Отговори
Добролюб преди 1 година
Като ги гледам тия оядени депутати,наточени бабки и младичките анаболи на Стъки,както са се събрали вкупом да им бъде повдигнато едно обвинение за съучастие с баш мафиота,никак няма да е лошо.