Борисов пристигна за разпит, симпатизанти скандираха името му

Прокуратурата обяви защо го разпитва
Обновена: 25 май 2023 10:23 | 25 май 2023 10:15, Нели Христова
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Б.Б., пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.

Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

Още по темата
Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина", съобщиха от прокуратурата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Софийска градска прокуратурата за първия си разпит от прокурор за деня с черен джип, който влезе в подземния паркинг.

Близо 200 симпатизанти, сред които и депутатите от ГЕРБ, се събраха пред прокуратурата, за да изразят подкрепа към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Що не пита ония дето лежаха в палатките с бирата с месеци да свалят Бойко що не са на работа, а сега като държавата пропадна ги няма никакви?
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хвърляте една бомба между тия урудливци и няма да сбъркате.
8
2
 
21
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Тези на снимката много приличат на хора от богаташките квартали със зидовете, които разполагат с частни убийци и биячи. Сещате се за думата. Нищо чудно, че са там. Те са безработни, но с много повече пари от нормалните хора. Ъндърграунд работа.
7
7
 
5
 
! Отговори
мнение преди 10 месеца
ако имаше някакви доказателства за тези обвинения до сега да са излезли . интересно ми е обаче защо не е привиквана нинова за техноимпекс , костов , р.овч. и др. свързани с прехода след като цял народ знае за далаверите им .
6
1
 
11
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 10 месеца
Борисов и Гешев играят скечове за пред публиката, накрая и вълкът сит, е агнето цяло.
5
2
 
20
 
! Отговори
до Сър Пичук преди 10 месеца
Как така не са на работа!? На работа са. Нали им се плаща, за да са там и да скандират...
4
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откакто шепата пудели на черепа свалиха Бойко, България потъна. Дойдоха едни мишки, надуха пенсиите със заеми, инфлацията изхвърча и накрая се скараха за пари защото бюджета е опоскан. На очите си ли да вярвам, или на променкаджииските опорки? Като искаш пълно мнозинство, докажи се, построи нещо, подобри живота на хората. Само полезните им вярват дето ги облъчиха че мисията на живота им е да свалят ГЕРБ и те като аллаховци фанатизирано плюят Бойко с години и друго не ги интересува.
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шараните си дъвчат Бойко а промянаджиите за две години ограбиха и погребаха България
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде е алтернативата на Бойко
1
2
 
39
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
Днес е работен ден, защо тези голо глави нискочели симпатизанти не са на работа?