ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство

Очаква се днес разговорите да бъдат възобновени
179
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство
Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на правителство с втория мандат на ПП-ДБ вероятно ще бъдат подновени днес.
В понеделник коалицията получи мандата от президента Румен Радев, който коментира,  че мандатът вече е дискредитиран.

Още по темата

От ПП- ДБ обаче са готови да водят преговори за кабинет. От коалицията вчера заявиха, че отново ще започнат срещи с политическите формации, като първата покана е за ГЕРБ-СДС и Мария Габриел.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия - промяна на формата и на състава на предложения кабинет.

Номинираният за премиер от ПП-ДБ даде заявка, че е готов на компромиси.

„Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво е реалистично. Кабинетът не е самоцел, а да решава задачи.

Кабинетът е условие и за да има работещ парламент“, коментира той.

„Трябва да разговаряме дали експертен, дали политически кабинет.Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, трябва да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво смятат за приемливо те. Накрая трябва да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като експерти и да се носи политическа отговорност, неприемливо е да се появят експерти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори. Този кабинет трябва да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в различни посоки, има опасност и зад някои от министрите да има икономически интереси и да се окаже, че обслужва чужди интереси. Важно е затова да се разберем и около тези принципи и да видим как да сглобим такъв състав, при който и Габриел и аз да се чувстваме спокойно“, отбеляза Денков пред bTV.

Останалите партии в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и вече заговориха за третата папка и нови избори.

ПП-ДБ трябва да върнат мандата на президента изпълнен или неизпълнен в понеделник до 17 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ГЕРБППДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Герб си слага въжето около врата. с това коалиране с отявлените мошенници от ПП-ДБ.На следващи избори ще загубят страшно много гласове. Това ще е началото на края, както на ПП-ДБ така и на ГЕРБ. Дано има здравомислещи В ГЕРБ и да се откажат от тази срамна за избирателите им коалиция.
119
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ужас Ужас кво се случва в тая държава те трааа вс да са в затвора те правителство жа праат наглост и безочие ужас
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На България не й е нужно правителство, подкрепяно от корумпирания Борисов, даже и това правителство да ни отърве от управлението на служещия на руските интереси Радев. От трън та на глог! Вашингтон и Брюксел ни натискат за корумпирано, но не проруско правителство главно да осигурят български боеприпаси за Украйна. Българският интерес е измитане на цялата ни продажна полотическа класа и ново наципнално патриотично управление.
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Посланик Мертен ли ще даде начало на преговорите? На родна земя в посолството ли ще се водят или на чужда, българска?
116
4
 
14
 
! Отговори
бай Гошо преди 10 месеца
да де, ама по време на теа "преговори" трябва да има такъв митинг около тях, че теа хамеркнански мeкepeтa да не могат да си чуят приказките от освирвания и крясъци. А не е зле и да излезне някое и друго записче от това, как, кои и за какво са се пазарили на "преговорите", нал тъй?
115
2
 
10
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
Денков , верно ли е ,че няма бивши ГЕРБЕРИ ?
114
1
 
7
 
! Отговори
Руди Гела + дАнС преди 10 месеца
В Русия сме,в Русия сме.Една молба Денков с малко по-висок глас да говори,не го хваща микрофона.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нема да сядат, ше пият по една студена вода прави и друм!
112
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
цялата руска машина се е активизирала...това и слепите го виждат вече. Правете Правителство за България...най-големия страх на руските продажници!!!
111
2
 
8
 
! Отговори
едит от немалкото преди 10 месеца
Не сядайте! Че ще дойдат много гости с вратата.
110
3
 
12
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Пак ги е накарало да се договарят да крадат от Българите
109
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
33 г. на лъжи, кражби и подигравки с народа. Децата на най-големите измамници станаха "политици" и "бизнесмени" ама това се вижда и помни. Сега до нас е война и има опасност това да стане по-сериозно. Говори се, че сме щели да набираме хора от запаса за да пазели Бг. *** вие луди ли сте, кой му пука вече за Бг след всичката тая г.ну.с. Дайте оръжията и да ви приключваме всичките в годините.
108
3
 
12
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 10 месеца
Мафиотски сговор срещу държавата.
107
1
 
13
 
! Отговори
SyS преди 10 месеца
Прилича ми много на плъх на тази снимка.
106
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не би в щатите като управлява президента с назначено от него правителство да се говори за диктатура! Това е плашене защото много от любимците народни няма да могат да контролират паричните потоци и да се облажват! Хората са измислили топлата вода, нека не плашим гаргите. Има си механизми за контрол на президентската институция, въпреки че е управляваща. Много страни се управляват от президент съответно с парламент и правителство... Страхуват се, че е по лесна смяната на властта...
105
4
 
4
 
! Отговори
Анти Тяло преди 10 месеца
Нямат избор... Гешев дебне!
104
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фикуса в президенството трябва да разбере че е фикус и БГ е парламентарна република ,ако станем президенска това означава Бай Тошо 2 Задължително трябва да има правителство
103
2
 
13
 
! Отговори
ПРОБУЖДАНЕ преди 10 месеца
Едно нещо трябва да бъде осъзнато: ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ЕДНО НИЩО! Имат медии, имат НПО-та, имат на практика безгранично финансиране, цялата администрация е овладяна, владеят до голяма степен службите, прокуратирата, съд. НО ТИ НАРОДЕ, ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ МНОГО, ВИЕ СТЕ МНОЗИНСТВОТО! 35 ГОДИНИ ВИ РАЗЕДИНЯВАТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ "ОСВОБОДИ", ОСВЕН САМИТЕ ВИЕ СЕБЕ СИ! ГЛЕДАЙТЕ, СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, МИСЛЕТЕ И ПОЧУВСТВАЙТЕ. ИЗХОД ИМА!
102
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв е този зор и тези *** препирни. Каквото и да стане България ще си остане постмодерна колония. Територия, лишена от суверенитет, с марионетни правителства, дали служебни или редовни. Законите на българите ще продължат да се пишат в Брюксел и да бъдат налагани на населението от местните колониални власти, наричащи себе си "евро-атлантици", каквото и да означава това.
101
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква наглост!!! Докога ще търпим????