ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство

Очаква се днес разговорите да бъдат възобновени
179
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство
Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на правителство с втория мандат на ПП-ДБ вероятно ще бъдат подновени днес.
В понеделник коалицията получи мандата от президента Румен Радев, който коментира,  че мандатът вече е дискредитиран.

Още по темата

От ПП- ДБ обаче са готови да водят преговори за кабинет. От коалицията вчера заявиха, че отново ще започнат срещи с политическите формации, като първата покана е за ГЕРБ-СДС и Мария Габриел.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия - промяна на формата и на състава на предложения кабинет.

Номинираният за премиер от ПП-ДБ даде заявка, че е готов на компромиси.

„Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво е реалистично. Кабинетът не е самоцел, а да решава задачи.

Кабинетът е условие и за да има работещ парламент“, коментира той.

„Трябва да разговаряме дали експертен, дали политически кабинет.Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, трябва да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво смятат за приемливо те. Накрая трябва да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като експерти и да се носи политическа отговорност, неприемливо е да се появят експерти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори. Този кабинет трябва да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в различни посоки, има опасност и зад някои от министрите да има икономически интереси и да се окаже, че обслужва чужди интереси. Важно е затова да се разберем и около тези принципи и да видим как да сглобим такъв състав, при който и Габриел и аз да се чувстваме спокойно“, отбеляза Денков пред bTV.

Останалите партии в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и вече заговориха за третата папка и нови избори.

ПП-ДБ трябва да върнат мандата на президента изпълнен или неизпълнен в понеделник до 17 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ГЕРБППДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Б преди 10 месеца
1ад
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
,,Кралят е мъртъв , да живее кралят!"...Сега..По повод последните събития , нека се върнем малко назад...Само два месеца на зад..Едни презокеански братя ни посочиха кои са най големите крадци в България.Рдин депутат от ДПС.И едно протеже на ДПС поставен за финансов министър.Твк .До тука следва логиката.От тук на твтък логиката се объркват.Същитр сега са ни посочени като първите ,,експерти" в Бъдеща България.Пак от братята .Че ще ни изведът от кризата.Нсли до вчера беха ,,мър*тези"...И днес оживя
98
6
 
5
 
! Отговори
Гербист от Промяната преди 10 месеца
Ние искаме да сме национално-отговорни, народът иска правителство, иска да има едно евроатлантическо правителство, което да ни поведе по почина на нашите евронатовски партньори, да оправи държавата и да приеме биджет.
97
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МАРШ по къщите! Не сте ЛЕГИТИМНИ! Радев управлява 3 години - ще караме още 3 месеца до новите избори след които вие ще сте АУТ от парламента! Днес НЯМАТЕ право да съставяте каквото и да е освен да "реализирате ко чина" както е модерно да се казва!
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственото, което можем да изберем реално е кое посолство да ни управлява. Засега претенденти са американското, руското и турското. Български партии в парламента няма.
95
7
 
18
 
! Отговори
М преди 10 месеца
Скрий се плазмодий безроден. Ако ти си академик би следвало да имаш малко ум и да си подбираш приятелите. Ако си българин не би излязъл с тази пасмина на избори.
94
7
 
8
 
! Отговори
Гербист от Промяната преди 10 месеца
Браво, време беше сериозно да се започне с преговорите по кабинета. Нека да се обсъдят вариантите и да се приемат евроатлантически личности, да може тези личности да бъдат с подкрепата и одобрението на САЩ и ЕС. Както вчера младите и красивите протестираха, нашия път е с ЕС и САЩ и НАТО.
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първият опит за коалиция беше перфектно осуетен от Бойко, който приватизира ПП. Сега ще изпълни обещанието към САЩ да се състави правителство, което да ни вкара във войната, но този път Бойко ще командва. След като стана ясно че политиците ни са национални предатели, ще се шуми още малко и плебса ще се успокои. Всяко чудо за 3 дни. А лошото тепърва предстои.
92
1
 
6
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 10 месеца
Навремето мустакатия чичко Кеворкян пускаше в неделното си шоу анимацийка, наречена Мравчо и Мравояда.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прозрачни демагози, лумпенизиран народ, умираща държава .....но когато влезем в открит военен конфликт, всички жълтопаветни ЛГТБ-та ще ревнат, че са пацифисти и на фронта да ходят тъпите сел яндури....
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОТВРАТ на четвърта степен- нямам думи за погнусата си от тези! Май Карадаъ ще се окаже прав- със сопите в парламента или на масата дето ще заговорничат нац. предатели!!!
89
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смешници! Едните искат правителство за да не изпаднат от парламента при следващи избори, другите да спасят лидера си на който вече му е повдигнато обвинение... Това правителство ще е на удавниците, опитващи да се задържат още малко над водата, а не на българите, и съответно няма да работи за българите!
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То вече е изкуствен интелект начело на държавата. Няма по-изкуствен интелект от чалгарската ви интелигенция Тошо Свинара, Ицо Комара, Слави Чалгара, Мишо Шамара и харвардските клоуни Лаурел и Харди.
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата работа е борба на интереси - американски срещу европейски. Никаква Русия тук не играе. Кирчо и Асенчо на САЩ срещу Б Борисов/ГЕРБ на ЕС(Германия, Меркел). И понеже лобито на последния го изостави под натиска на щатите сега трудно но сигурно ще го изместят от лидерската позиция. Щом изведнъж и Гешев се обърна срещу ББ и то след едно ходене до щатите... А знаем как се бранеха един друг, а и кой го назначи Гешев...
86
0
 
6
 
! Отговори
Начи преди 10 месеца
те па едни младоженци, ти да видиш... политически клоуни... жална и м/а/й/н/а на България...
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
..,, Делян Пеевски е мър*тъв!....Да живее Делян Пеевски!"...Хубаво начало за един прекрасен делничен демократичен ден...Предният за времето от 1989 година до ден днешен...Отново демокрация.За кой ли път .Започваме по нов модел демокрация.С мафиоти, провалени премиери, членове на списъците ,,Магнитски",руски Президент,...и най важното , хидроинженери по язовирите...хахахаха...нещастници
84
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Спрете Рундю!!! Направете Евро правителство. Изгонете руските шпиони до крак!!!
83
3
 
2
 
! Отговори
naglite преди 10 месеца
до 95 какви еврофондове бе шундар България не е усвоило и 10% от полагащите се еврофондове заради корупсията на гепересите в продължение на 15 години + крадене = държавата е във фалит и искат правителство за да наизтеглят заеми да си покрият разходите. До кага така беее исзтрели трябват не преговори сичките смарт не само смарт на герб вече и пп смърт и дебе
82
4
 
7
 
! Отговори
мхм преди 10 месеца
Денков е плу.жек! Не става за премиер и политик! Съмнявам се, че става и за "академик" :))
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи какво излезе...Дайте всички да се обединим зад ,,евроатлантическите ценности"..И ако се вгледаме какви са тия ,,евроатлантически ценности' ...Ще видиме Делян Пеевски...Значи...,, Делян Пеевски е мър*тъв!....Да живее Делян Пеевски!"...