Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел

Сега говорим за състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа, посочи номинираният за премиер
Обновена: 2 юни 2023 10:30 | 2 юни 2023 09:20, Красимир Ангелов
235
Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел
Снимка: БГНЕС

Съставът на проектокабинета е насочен предимно към експерти, обяви в кулоарите на парламента номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Николай Денков.

Още по темата
"Изчакваме Мария Габриел, имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. Вчера през всички национални съвети на партиите на нашата коалиция беше приет този състав, съставът беше този, които излезе в края на деня, и това е което сме предложили", заяви още Денков.

"Нека да припомня, че този състав беше изваден в съвсем друга ситуация още преди да е започнало връчването на мандатите. Беше поставен въпрос как би изглеждал един кабинет, тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа сила. Сега говорим за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Състава е насочен към включване на повече експерти", добави той.

Според Денков съставът не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа.

Акад. Денков коментира, че с ГЕРБ все още си нямат доверие, но той смята, че може да има доверие на Габриел. "Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументите. Както ще видите съставът е консенсусен", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
18
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
И както народът е казал,че една лъжица катран е достатъчна да развали едно каче с мед,така и един министър на финансите като асен василев може повторно да закопае България.Чудно ми е как ГЕРБ ще подкрепят правителство с такъв финансов министър.
176
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ЬЬЬ, има смисъл да се промени изборния закон и да се въведе 100% мажоритарен вот, още повече че по този въпрос има референдум, само така ще се изхвърлят от парламента подобни неофашистки формирования като изражднае, а от това правителство, което се сформира сега няма никакъв смисъл, единствената цел на това правителствое е да брани имунитети и да пере провалили се политици, е това е!
175
2
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 11 месеца
Експертният кабинет: Експерт, ПП-ец, Експерт, ПП-ец, ПП-ец, ПП-ец, ПП-ец...., и пак Експерт (ама ПП-ец) и накрая "Опасен чар" - 2 броя.
174
8
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 11 месеца
Ако трябва да избирам по-малката злина то това определено е правителството на Денков и Габриел. Писна ми от тези русофили и от червеното президентче. Искам край на безконтролната власт на Резидента. Разследване на подчинените му и ЗАТВОР. За самия Резидент ще изчакам изтичането на мандата му.
173
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И нека не се оправдават с Радев, Възраждане, преди беше ГЕРБ, просто ПП,ДБ неумеяат да управляват. Само ПиАр умеят и да крадат. Възраждане набира скорост само заради тяхното нефелно управление и съботажи. При ГЕРБ Възраждане ги нямаше никъде. Когато е слаба държавата, каквато я направиха Радев и ПП,ДБ, тогава и пропуските сили надигат глава.
172
2
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
До Анонимен 169 -има голям смисъл да има правителство между герб,дб,дпс и итн. Проруските партии като възраждане трябва да се забранят със закон.Ние не искаме визи за ЕС,не искаме империята на злото русия да победи,не искаме отново комунизъм.
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
171 С Асен Василев министър на финансиите, сигурно така ще стане. Кражбите ще продължат, както и тяхното замазване. Кокорчо е спец по тези неща, още от фирмата в Лондон. Сега обаче не съдружникът му ще остане измамен от него, а цяла България. Кокто и при кабинета Петков, където Василев прахоса финансиите.
170
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Гръм и Мълнии, никакъв буреносен облак няма, всъщност *** имат полза от подобно безпринципно правителство, не го осъзнаваш, но именно едно такова правителство на прането и имунитета ще налее допълнително вода в мелницата на ***
169
9
 
1
 
! Отговори
Гръм и Мълнии преди 11 месеца
Буреносен облак се е навъсил над руснаците от Възраждане.
168
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Асен Василев за финансов министър е като "вълкът да пази стадото".
167
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
във всяка друга държава след изказванията на Асен Василем на онова среднощно заседание щеше да доведе най-малкото до отпадането от политическия живот, но ние тук го правим министър, немога да разбера ГЕРБ как може да подкрепят правителство с негово участие
166
0
 
5
 
! Отговори
Гласувал за ПП-ДБ преди 11 месеца
Сега Бойко ще ни даде НОУ ХАУ как се "управляват" Евросредства. :) Започваме кражбата.
165
3
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
Най-плашещото име в този проектокабинет е Асен василев.Той още не е дал никакво обяснение поне за 4-5млрд лв от "похарчените" около 9млрд за една седмица. Опасността е,че краденето може безнаказано да продължи,а радващото е,че президент(чето)радев няма повече да мърси България със служебните си проруски правителства.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кокто изтъкнаха някои социолози ПП,ДБ са във властта, за да изпълнят нечии поръчки. За да оневинят спонсорите си -Божков Васил черепа, Цв.Василев, Нексо, Маджо, Бобокови, всички преследвани от закона.Сложиха Асен Василев на точното място, финансиите, където да прикрие следите от незаконни трансфери, държавни поръчки с подставени лица, на горе споменатите. Които перат руски пари. За ПП,ДБ парите не миришат. Пък и "посолството" няма против, стига да правят каквото иска. И вълкът сит и агнето цяло
163
2
 
9
 
! Отговори
Еххх преди 11 месеца
Само че всичко ще се командва от САЩ ,Хънтър Байдън ще си купи и България .
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Със Герб ще изхвърлите себе си най-вече!По точно те ще ви изхвърлят!Млади хора ама глупави,вярвате че сикаджията ще ви помогне,гледа да се отърве от Гешев и после остава,само той с неговия твърд електорат,вие в най-добрия случай,ще прескочите четири процента!Чалгаря ви е най светлия пример,как почна да слиза надолу!
161
1
 
6
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
#Кой изпра Борисов
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължаваме Промяната а ? в коалиция с ГЕРБ ! Класически Предатели ! Класическа политическа *** сте ПП ДБ , на следващите избори общо ще вземете под 4% , запомнете го добре
159
2
 
9
 
! Отговори
Еххх преди 11 месеца
Днес бг е поредната краварска маша.
158
3
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС МОЩ! преди 11 месеца
Сега е момента да преправим комунистическата конституция така както ерудираните евроатлантици смятаме за добре! Несъгласните ще станат съгласни, когато видят мощта на новата държава и ред. Импийчваме Румбата, изхвърляме Гешев, и поставяме наши верни хора, родолюбци и експерти на тяхно място! И забраняваме комунистическата партия!