Въпросът е гранд коалицията дали ще бъде чуплива

Мястото на ДПС е в конституционното мнозинство
5 юни 2023 13:45, Росен Стойчев
17
Въпросът е гранд коалицията дали ще бъде чуплива
Снимка: БГНЕС

„Проработи този път парламентарната демокрация. Кризата беше преодоляна по класическия начин – първата и втората партия сформираха коалиция. Не е много политическа, мнозинството са експерти”. Това коментира политологът Светослав Малинов пред Нова.

По думите му самият факт, че вече ще имаме редовен бюджет, ще бъде подобрение.

Още по темата
Относно търсената подкрепа за конституционна реформа той заяви: „Мястото на ДПС не е в правителството, но е в конституционното мнозинство за съдебна реформа”.

Въпросът е гранд коалицията дали ще бъде чуплива - атаки от главния прокурор и президента могат да я разрушат всеки момент или напротив - ще бъде достатъчно ковка под силата на тези удари и атаки”, допълни политологът Любомир Стефанов. По думите му правосъдната реформа ще бъде гарант и „тези, които не искат да я има правосъдна реформа, ще трябва да я подкрепят, защото осъзнаха факта, че една бухалка в един момент може да ги подкара и тях”, посочи още Стефанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да се счупи, защото има подкрепата но над 85% от българите, които получиха ТОВА, за което САМИ гласуваха няколко пъти с огромно мнозинство. Вече няма пречка за пълната евроинтеграция на България под ръководството на Брюксел и Вашингтон - точно това за което 90% гласуват. Факт.
15
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
"Гранд" коалицията ще изкара до местните избори.След това ББ набива мощен шут на просстто Киро и изпран и парфюмиран отива на избори.Киро заминава в кофата за отпадъци.
14
3
 
5
 
! Отговори
А1 преди 10 месеца
Много ми е женствен тоя Денков
13
3
 
6
 
! Отговори
българина преди 10 месеца
Денков ще свърши повече предателства от Бмб и КП взети заедно.... не се лъжете по външния му вид.... мъжкия Урсула...
12
3
 
7
 
! Отговори
Грешка в преди 10 месеца
заглавието :Правилно се изписва "гранТ - кЛоалицията"...
11
2
 
6
 
! Отговори
Шегобиец преди 10 месеца
Споко, всички разбойници рано или късно почват да се карат за плячката ;)
10
0
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Новите и старите политици (сатирично стихотворение): Във боички потопени към властта са устремени. Колко много демагози и добри политолози ! Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри -те привидно са критични с доста интереси лични. Лъха доста песимизъм от техния практицизъм. Няма вече родолюбие има само себелюбие.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво ротарианци, само напред и нагоре
8
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Тагарев - експерт. Да, ама не. Тоя е най-големия *** на чуждите интереси в страната.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
""""Мястото на ДПС не е в правителството, но е в конституционното мнозинство за съдебна реформа"""" ----- Ся разбрахте ли кай дърпа и ЩЕ продължава да дърпа конците на "прокуратурата" у Бг???
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ще е най-здравата коалиция досега, защото Борисов няма никакви политически очакванията. Разтворил е бузите, замижал е, и стиснал със зъби. Единствената му надежда е след като ПП приключат, да бъде оставен намира да си харчи милионите.
5
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
утре ще видим кои е чуплив при избора на правителство засега герб и пп са сеустремили към траншовете от ес към тях вероятно ще се присъедини и дпс те налиса по раздаването на порциите и да не им пипат кадрите по места
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чуплива е като китайски порцелан. Едно леко пук и ще стане на сол.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига да не бъркайщте в джоба на честноя данъкоплатец - ще ви търпим. Иначе отивате в кофата с червените и заедно ви правим на компост да наторим Добруджа. Че и за *** за зеле ви не бива. Но поне не искате да излизаме от ЕС и НАТО. Макар и да не можете да ни опазите интересите защото сте професионални куртензантки.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайл Гьобелс и Аве Мария!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чуплива ли какво ги интересува трябва да има правителство да им дадат парите по програмата за Възстановяване и развитие 27 милиарда да не мислите че им е мъчно за, вас