Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно

Това поставя на изпитание изпълнителната власт
Обновена: 12 юни 2023 12:03 | 12 юни 2023 12:02, Стела Стоянова
373
Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно
Снимка БГНЕС

"В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт", съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство. До момента оставките са девет - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии, съобщава "Сега".

Още по темата

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Стойчев посочи, че ангажиментите му са били към служебния кабинет и е приключил с тях.

От пресслужбата на кабнета написаха още: "Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 11 месеца
на Крив Кабинет и Властта му пречи!
35
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 11 месеца
Проверете ги и ще видите, че вече и билети за Дубай са си капарирали. Там бяга престъпната клика на Радев.
34
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеленият чорап реве та цепи за импийчмънт.
33
3
 
25
 
! Отговори
Така е като преди 11 месеца
ПП управляват с подкрепата на само 7% от българския народ и 93% Ала Бала!!
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Досега оставка са подали 14 областни управители,като до края на деня се очаква и останалите да ги последват,нещо от което Безличното очилато човече взе да се припотява!
31
11
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
румбата с погнуса ще си хвърли оставката!!!
30
11
 
8
 
! Отговори
Царя е гол преди 11 месеца
Абе много *** народ сме и много ни лъжат! Уж правителството е съставено в подкрепа на Европа, а Денков бил министър в служебен кабинет на Радев, ПП излязоха от него. 100% тия са троянски кон и няма да влезем в Европа, всички лъжат а драпат към Русия, което е кофти! Никога не трябва да забравяме "Пътят към АДА е осеян с добри намерения". Никога няма да простим на Радев, че с невероятни схеми ни тика към фалирала Русия. Много грозно и лъжливо! Лъжец е Денков, Петков и Василев. Жалко за Европа!!!
29
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама добре им го е казал областният на Пазарджик - "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии". Ха-ха, никой не иска да има нещо общо с джендърите и гей-парадите им. Браво на областните!
28
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичките отговорни и управленски позиции в БГ се напускат винаги и точно така - хвърляне на оставка. После казват "тежка е отговорността". Е, къде ви е отговорността за позицията, на която сте. Простосмъртните хора имат 1 месец предизвестие във фирмата, а вие от днес за утре и ни лук ял, ни мирисал. Оставят една бумащина проблеми и несвършени задължения, щото не им изнасяло нещо си.
27
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
До Анонимен/7 "Тиквата ги беше наслагал ..." - в статията пише ясно: "Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки", но де неграмотен про'стак от ПП-ДБ да може да чете?! ВСИЧКИ подкрепящи ПП и ДБ са неграмотни про'с'таци или лъжци.
26
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руската *** Радев, саботира отново държавата! Радев помним!
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това не е непременно лоша новина. А този с 20 годишния стаж е любопитно имал ли е проблем с морала във времето , когато на пеевски му се е позволявало да си върши " дейностите " свободно. Да не се окаже , че някои от тези са били част от далавери и сега се чудят как да се измъкнат. Изключвам този , който твърди , че имал ангажимент единствено към служебното правителство. Явно не и към областта , която му е поверена. С времето всеки сам ще покаже кой какъв е.
24
9
 
32
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
ТЕЗИ УПРАВИТЕЛИ СА СЛУШАЛИ ,, ЗАПИСИТЕ " НА КАНАДКАТА И АСАН !!! ТЕЗИ ХОРА НЕ БИХА ИСКАЛИ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И ПЕЕВСКИ ДА СА ОТНОВО НА ВЛАСТ !!!
23
24
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 11 месеца
Нормално. Спира краден ето под егидата на рундьо. На 3дна заплата ли да седят рам?
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков, хайде и ти! Мутрите, шарлатаните и доносниците нямате място в НС!
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
никой не може да ги държи принудително на работа , до като си тръгнат могат да са отпуск , платен , неплатен , болничен и т.н
20
6
 
24
 
! Отговори
Надзирател в Белене преди 11 месеца
Чакаме академика да дойде , едни гладни прасета питат за него. ХАХАХа
19
5
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
А от тия 3%, 2% са троoплове от вчерабг :)
18
7
 
44
 
! Отговори
:) преди 11 месеца
хайде да видим ала-балалистите сега, нали са ербапи, да управляват :), със 7% електорат :)
17
8
 
37
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Даже не са и 7%, защото от тия седем процента са гласували са о 3% :)