Николай Денков открива Софийския икономически форум

Събитието събира политическия и икономическия елит
22
Николай Денков открива Софийския икономически форум
Снимка: Софийски икономически форум

Политическият и икономически елит на България и региона се събира на Софийски икономически форум IV.
 
Делфийският икономически форум организира в София на 27 юни 2023 г. Софийски икономически форум IV, който ще се проведе в София Хотел Балкан. Събитието цели създаването на широка платформа за диалог и комуникация.
 
С фокус върху регионалното сътрудничество, приема на България в шенгенското пространство и еврозоната, и въздействието на инвазията на Русия в Украйна, лидери от цялата политическа и икономическа палитра ще дадат конкретни отговори на ключовите за региона въпроси, с акцент върху енергетика, сигурност, икономика и туризъм.
 
Софийският икономически форум IV ще предостави възможност да се идентифицират и анализират най-важните предизвикателства пред икономиката на България и Югоизточна Европа, да се сподели политически опит от други държави, да се дискутират теми, свързани с енергийния преход и въглеродния неутралитет, както и да се поставят ключови въпроси за развитието на туризма в региона.
 
Министър-председателят Николай Денков ще открие събитието с встъпително обръщение.
 
Някои от основните теми, които ще бъдат разгледани на Софийския икономически форум IV са въздействието на инвазията на Русия в Украйна върху геополитическото положение на България, разширяването на ЕС: кога и по какъв начин, развитие във финансовия сектор, развитие в региона на Югоизточна Европа: икономическо сътрудничество и перспективи за бъдещето, присъединяването на България към Шенген, енергиен преход и въглероден неутралитет в региона, предприемачество и чуждестранни инвестиции в региона, трансформация на региона стъпка по стъпка: значими инфраструктурни проекти, европейска интеграция: стремежът на България за влизане в еврозоната в среда на турбулентна световна икономика, данъчни политики за подобряване на въздействието върху околната среда и здравето на човека, кръгова икономика, изменение на климата и управление на отпадъците, туризмът в региона.
 
Сред изтъкнатите лектори, които ще бъдат представени на Софийски икономически форум IV са Николай Денков, Румен Радев, министър на енергетиката, Юлиан Попов, министър на околната следа и водите, президент Росен Плевнелиев, Негово превъзходителство посланик на САЩ в България Кенет Мъртън, Нейно превъзходителство посланик на Федерална Република Германия в България Ирене Мария Планг, Нейно превъзходителство посланик на Република Австрия в България Андрея Икич-Бьом, Нейно превъзходителство посланик на Република Украйна в България Олеся Илашчук, Негово превъзходителство посланик на Република Гърция в България Алексиос Мириос Либеропулос, г-н Оливер  Вархеи, европейски комисар по съседство и разширяване на ЕС,  Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, азар Комънеску, генерален секретар на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на Американската търговска камера в България, Калин Христов, подуправител и член на УС на Българска народна банка,  Чарлина Вичева, генерален директор на ГД „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия.
 
Софийски икономически форум IV е среща на високо ниво на най-влиятелните български и международни политически, корпоративни и интелектуални лидери за справяне с неотложните предизвикателства пред България, Европа и света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: икономически форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България няма политически елит -- това са обикновени прислужници.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е метод за източване на българския бюджет от сащ.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вампирът байдън ще ви контролира като мишки в капан.
12
0
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 10 месеца
На гол финансов тумбак чифте международни пищови?Я се скрийте нещастници , вече не се траете!
11
0
 
2
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Пак ви метнаха че ще ви приемат в Шенген. Все едно сме 2009 година.
10
0
 
2
 
! Отговори
Ония ЗАПИС !!! преди 10 месеца
Мдааа...ще се допитат до ПОСОЛСТВОТО...ПОСОЛСТВАТА -т.е. до Неговопревъзходителство посланик на САЩ в България Кенет Мъртън, Нейно превъзходителство посланик на Федерална Република Германия в България Ирене Мария Планг, Нейно превъзходителство посланик на Република Австрия в България Андрея Икич-Бьом, Нейно превъзходителство посланик на Република Украйна в България Олеся Илашчук дали да развалят УЙДУРМАТА???!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Опааа....банкети преди 10 месеца
Прикрити под формата на ФОРУМИ за : Негово превъзходителство посланик на САЩ в България Кенет Мъртън, Нейно превъзходителство посланик на Федерална Република Германия в България Ирене Мария Планг, Нейно превъзходителство посланик на Република Австрия в България Андрея Икич-Бьом, Нейно превъзходителство посланик на Република Украйна в България Олеся Илашчук...Три дена яли,пили и се ВЕСЕЛИЛИ...ИХУу...
8
2
 
1
 
! Отговори
български избирател преди 10 месеца
На тоя форум ще раздават ли ПИЦИ с КРИСТАЛИ? Питам за един мой приятел от Женския пазар,който им е фен...
7
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 10 месеца
Форум-банкет даден от "Козяк"....хляб и зрелища!
6
2
 
1
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 10 месеца
Абе какво стана с наводнените райони?Тях кой ще ги посети?Стига с тия АЛА-БАЛА форуми!!!Народа яко го е закъсал ,а тия си играят на някакви си ФОРУМЧЕТА !!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите като роби на сащ -- трябва да има _glupatzi да им компенсират загубите от санкциите.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
българите като роби на сащ -- трябва да има *** да им компенсират загубите от санкциите.
3
5
 
3
 
! Отговори
КГБ преди 10 месеца
Разправят от Комитета ,че много играели цирк БГ политиците ,а малко слушали Партията и щяло да има полит.подготовка на всичко масово .
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Псевдофорум -- с американски и украински посланици, без Русия, Китай -- концлагер за слугите на сащ.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха