Нинова: Мнозинството на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС взима решенията!

Нестабилност, несигурност и липса на перспектива, видя тя
Обновена: 22 юни 2023 10:54 | 22 юни 2023 10:54, Камелия Цветанова
116
Нинова: Мнозинството на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС взима решенията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете напрежението между управляващите като разрив, който води до несигурност.

„В България има две мнозинства - едното официално, на книга, то е на страха, имунитетите, омертата и на войната, но истинското мнозинство, което взима решението, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС, защото с това мнозинство се взеха най-важните решения“, отсече тя.

Соцлидерката каза, че вчера официалното мнозинството само си блокира дневния ред в правната комисия.

„Такова нещо не е имало откакто съществува парламентът при това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво смята за реформата в съдебната система. Управляващите от началото на този парламент нямат нито един законопроект с мнозинство от ГЕРБ-ПП-ДБ. По всички закони сте на различно мнение и се карате, за бюджета в комисия се карахте три часа и всичко това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива пред България и хората“, скочи Нинова.

Тя предупреди, че плаващите мнозинства са много опасни, защото никой не може да каже какъв закон ще влезе в пленарната зала и какъв ще излезе.

„От ПП-ДБ вчера казаха, че парламентът е минал на плаващи мнозинства и няма управляващо мнозинство и това е опасно, чухме, че се чувстват като смокинов лист, казаха, че няма да са смокинов лист на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ние преди месец разбрахме, че искат да ни използват за смокинов лист, тогава аз го нарекох резервна гума на тротинетка“, коментира Нинова и се обърна към депутатите от ПП-ДБ с думите : „Късно е, либе, за китка или го играете това хоро докрай, или се пускайте“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
стрина преди 10 месеца
До Анонимен::пенсия?Баба Величка от италиянския още работи.Валентина Терешкова още работи.
75
0
 
8
 
! Отговори
наталия преди 10 месеца
До и пак от бузлуджа::управлява и се но няма време.Партията и се свива като шагренова кожа.
74
0
 
11
 
! Отговори
БСП са гадове преди 10 месеца
Тази червена крава умира от яд, че тя не участва в нито едно мнозинство.
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова, партията ти пропада и вече излиза извън парламента, заради твоята дясна персона. По-добре всички леви да се ориентират към "Левицата", че са по-читави.
72
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ,к.66 Възраждане няма да стане първа политическа сила. Ще последва участта на ИТН - събират електорат, но нищо не правят, само пречат на другите партии да съставят кабинет. Хората ще продължат да ги поддържат още половин-една година, сетне ще се разочароват от тяхното бездействие и ще им теглят сиктира.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От имената Корнелия и Урсула,може би само Злодеида и Лилит са по-мръсни
70
2
 
10
 
! Отговори
. преди 10 месеца
Аз не разбирам политиците - играят с милиони, а приличат на cвиHe. Не е ли логично човек като е материално обезпечен (че и правнуците му) да се поглежда в огледалото и да се грижи и за тялото си. Подпухнали лоени топки са една съвсем не малка част от нашите 240 палячовци. Тая и тя не си знае парите, а на човек не прилича. Извода - всичко от душата тръгва.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами другарко, г-жо Нинова, когато можехте да формирате контракоалиция на ПП-ДБ чрез коалиция с ГЕРБ-ДПС-ИТН или с Възраждане, Вие,ако бяхте мъж, щях да ви кажа, че прехвърляхте нещо от единия в другия крачол. Дори Възражданв вече тръгна на коалиция. БСП със своите 23 депутати го даваше тежко и чрез вас и един дебеличък ваш депутат громехте враговете вляво и вдясно.Сега те вече се наместиа,само Боце се тревожи, че може Прокуратурата пак да го вкара на топло. А вие продължавайте с критиката.
68
7
 
2
 
! Отговори
Права е преди 10 месеца
Права е Корнелия Нинова. От плаващи мнозинства като ГЕРБ, ДПСи Възраждане нищо добро няма да произлезе.
67
2
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Няма мнозинство за реформи в съдебната система. И Бойко и Делян Пеевски само искат да си изперат биографиите. Нека ПП-ДБ се опитат да направят нещо полезно, но се съмнявам че това правителство ще изкара дълго.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
г-жа Комисионна е много нагла
65
7
 
8
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 10 месеца
Никога не забравяйте Чернобил! Комунистите от СССР са причинили инцидента, а българските им колеги са скрили от народа! Никога комунисти! Корни и партията и са в канала до 2-3 години!!!
64
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Не знам кои са мнозинство, но мога да ви гарантирам, че българския народ е малцинство в този парламент. Погледнете новия кабинет. Не само министрите. Например в земеделско министерство назначават за зам. министър Деян Стратев. Въпросния вр.ъз.кар, с подарена титла доцент, беше назначен от служебния кабинет на Р.Радев за директор на БАБХ (за два месеца). Да се подписва на всичко, което му донесат и да пише в автобиографията му, че е бил директор. Сега ГЕРБ го назначават за зам. министър?
63
10
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 10 месеца
Ейййй, голем страх от Възраждане бееее! ГЕРБ, ППДБ, ИТН и всяка друга паааплаччч са ужасени от Възраждане и переспективата и да стане първа политическа сила. Ама кой каквото ........
62
4
 
6
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
И каква стана тя? Само президента остана за демокрация, а управлява коалицията на мутрите и слугите им, отричащи че са в коалиция.
61
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските проекти ДПС и ГЕРБ . Заедно с техния общ проект Възраждане и ИТН колят и бесят в Народното събрание.
60
0
 
0
 
! Отговори
до анонимник 60 преди 10 месеца
ти на колко годинки си бе зайо
59
5
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Странна е тази управляваща коалиция - ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ, която е с подкрепата на ДПС. Нинова твърди, че и Възраждане е в кюпа, аз си мисля, че и ИТН гледа да се присламчи и май само БСП остана опозиция на мутрите, по чиято команда работят управляващите.
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-добре е да имаме избори през няколко месеца, отколкото това правителство на лъжата, омразата и мутрите.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До иии пак от бузлуджа__на мафията герп,дпс и възраждане мястото им е на тротоара отвън заедно с бсп