Посещението на Зеленски доведе до скандали, а ще помогне ли за Шенген?

Каква помощ ще изпрати България на Украйна?
8 юли 2023 14:00, Елка Василева
81

Нови скандали избухнаха между президента и правителството след посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. Поводът бе капацитетът на държавата да изпрати боеприпаси на Украйна и разликата в мненията на премиера и военния министър.

Още по темата
"Различното мнение на премиера и военния министър показват определено желание да се скрие нещо от българската общественост. Нашият въпрос е какво е това? Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем. Това е една позиция на България, която се защитава и от нашата институция от много дълго време", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

Подкрепата за Украйна е нужна и ще даде прогрес и за българската държава. Това мнение изрази бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Посещението на президента Зеленски е ясен сигнал и към целия български народ. Всъщност е подкрепа от цялата тази общност, която е застанала зад президента Зеленски. И това е много силно послание към България и към нашите съюзници. Аз съм сигурен, че продължаващата подкрепа за Украйна е най-силният аргумент България да бъде поканена в Шенген и в Еврозоната", каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Какво още сподели той за посещението на президента Зеленски и за отбранителната способност на България, гледайте в предаването "Брюксел 1" тази вечер от 17:30 по Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Зеленски - кукла на конци!
63
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Тоя *** няма срама, иска да прехвърли неговата война на европейците !
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затова бе поканен!
61
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
До 62. Само да напомня. В САЩ преди три века се прави допитване какъв да е официалния език . Тъй като в парламента е имало повече образовани с немски произход от английски говорящите. Само с два гласа в повече се приема английски език.
60
2
 
0
 
! Отговори
батаци преди 9 месеца
колкото щеш
59
2
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 9 месеца
Да, учат ги, че азбуката е руска. А как учат британчетата, каква е азбуката, която ползват? - английска. Така ги учат и за немска, френска и т.н. Никой НЕ СМЕЕ да им каже, че ползват НЕсвоя азбука. още по-малко, че съвсем доскоро, допреди 2 века всички документи и цялата им наука е била на латински, език, който са убили, но от него са си размножили сега собствени развити езици. Тъй че - научете "международното положение", после съдете кой как и защо.
58
6
 
8
 
! Отговори
1989..НАРОДА ИЗБРА преди 9 месеца
ЕВРОПА, ЕС, НАТО.. ШЕНГЕН, ЕВРОЗОНА....... ДЕЦАТА НА ВСИЧКИ СА В ЕВРОПА И САЩ...!!......РАДЕВ ЛИ ЩЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ НАРОДА..??........
57
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 9 месеца
ЕДИН УКРАИНСКИ ВЪЗЗИВ : " МОЛОДЕЦ;МОЛАДЕЦ;МАЛАДЕЦ;МАЛАДЕЦ" ...!?!?!?
56
4
 
4
 
! Отговори
До Мда преди 9 месеца
Държавният глава да му яде главата на Тагарев, после ти и накрая ***. Капиши????
55
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Войнолюбците вън от правителството.
54
10
 
16
 
! Отговори
Км преди 9 месеца
Министър на войната-Тагаренко.
53
10
 
18
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Скандали няма - дьржавният глава решава да ли да се даде нещо ако можем - украинският министър -татарев няма думатаМоже да иде като сьветник отново в украйна ако не му харесва
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 48 ... "С300 е рекета ,която щеше да лети към България...... да, щеше да лети, ама от окрайна, както стана с полша... а Русия отдавна не ги използва...
51
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ЯМБОЛИЯ ... я кажи колко политически партии има в уж "демократична" окрайна и как беше ликвидирана опозицията..
50
20
 
8
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 9 месеца
Чрез визитата на г-н Зеленски,се сплоти още повече Правителството на България и на мисията на страната в НАТО и Европа Унион. Видя се кой от коя страна на барикадата е. За голяма радост Демокрацията в България се консолидира и е все по-силна. Руските симпатизанти у нас са много малко и все повече губят позиции. След като Украйна освободи територията си,руските фенове у нас ще изчезнат.
49
5
 
9
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
Какво ми слагате минуси. Чух го Борис Елцин когато нашия премиер бе в Москва . Като каза , че азбуката е руска защото лелята на Св.св. Кирил и Методи е рускиня. Ако се вгледате в лицето на Елцин ще видите , че в очите си е от монголоидната раса. Те и монголците са с нашата азбука , но казват , че била руска . Та всичко хубаво е било руско . От малки така ги учат в Болшая и Могучая
48
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
ами всичко беше скрито покрито украинските баби с кученцата изобщо не разбрахакои е дошъл правителството трябва веднага да си подаде оставката защото скри отпрезидента визитата изпрати самолет нареди на радев да го приеме и накрая списъккакво да му дадем освен да си вземе псевдопосланичката друго няма да получи
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С200 е лепилото , а С300 е рекета ,която щеше да лети към България ако не сме в съюз с НАТО и ЕС
46
23
 
7
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ СА ТЕЗИ... преди 9 месеца
....КОИТО ОБЛИЗВАТ РУСКИ ДИРНИЦИ И СА ПРОТИВ ГЕРОИЧНИЯ УКРАИНСКИ НАРОД!!!
45
10
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 9 месеца
До Радка Радева: То е ясно защо: нали заради него украинците избягаха тук. Жалко, че между тях няма и некой добър снайперист, да го уважи според заслугите му.